Jaunākais izdevums

Pirmdien ekskluzīvo juvelierizstrādājumu ražotāja Tiffany’s akcijas cena samazinājās, reaģējot uz ziņām, ka no kompānijas vadītāja amata atkāpies Frederiks Kumenals, raksta MarketWatch.

F. Kumenals šajā amatā strādāja 22 mēnešus, un pievienojās uzņēmumam 2011.gada martā. Iepriekš viņš strādāja uzņēmumā LVHM Group. Par Tiffany’s vadītāju viņš tika iecelts 2015.gada aprīlī.

Piektdien Tiffany’s akcijas cena saruka par 6,6%, bet pirmdien pirmstirdzniecības sesijas laikā – par 2,67%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas luksusa preču ražotājs LVMH un ASV luksusa juvelierizstrādājumu uzņēmums "Tiffany & Co" pirmdien noslēguši vienošanos par abu kompāniju apvienošanu.

Vienošanās paredz, ka LVMH pārņems "Tiffany", īstenojot darījumu, kura vērtība veidos 16,2 miljardus dolāru (14,7 miljardus eiro). Tādējādi šis kļūs par lielāko pārņemšanas darījumu, kādu jebkad īstenojis LVMH, un, pateicoties tam, tiks palielināta Francijas uzņēmuma klātbūtne ASV.

Pēc šī darījuma īstenošanas "Tiffany" zīmols tiks pievienots plašajam LVMH zīmolu portfelim, kurā atrodas "Louis Vuitton", "Dior" un "Moet & Chandon".

Informācijas avoti jau iepriekš vēstīja, ka LVMH palielināja "Tiffany" izteiktu pārņemšanas piedāvājumu par vairāk nekā vienu miljardu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas akciju cenas trešdien pieauga, ASV tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenām atsākot kāpumu, lai gan ASV luksusa juvelierizstrādājumu uzņēmuma "Tiffany & Co." akcijas cena saruka pēc ziņām, ka Francijas grupa LVMH atteikusies no tā iegādes plāniem.

Volstrītas indekss "Nasdaq Composite", kas līdz 2.septembrim pārsvarā bija pieaudzis līdz jauniem rekordiem, bet pēc tam trijās tirdzniecības sesijās bija sarucis par 10%, trešdien pieauga par 2,7%.

"Tiffany" akcijas cena kritās pēc Francijas luksusa preču ražotāja LVMH trešdienas paziņojuma, ka tas atceļ iecerēto "Tiffany" pārņemšanas darījumu, šādu lēmumu daļēji skaidrojot ar ASV draudiem noteikt muitas tarifus franču precēm. "Tiffany" pavēstīja, ka sūdzēs tiesā LVMH par 2019.gada novembrī noslēgtā pārņemšanas līguma laušanu.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pieauga par 1,4%, ko sekmēja britu mārciņas vērtības samazināšanās bažās par bezvienošanās breksita iespējamību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas luksusa preču ražotājs LVMH pirmdien paziņoja, ka šobrīd uzsācis sarunas par iespējamu ASV luksusa juvelierizstrādājumu uzņēmuma «Tiffany & Co» pārņemšanu.

Kāds informācijas avots nedēļas nogalē pavēstīja, ka LVMH oktobra sākumā izteica piedāvājumu pārņemt «Tiffany», taču ASV uzņēmums vēl nav sniedzis atbildi.

Informācija liecina, ka LVMH par uzņēmuma iegādi piedāvājis 14,5 miljardus dolāru (13,05 miljardus eiro).

«Pēc nesen izskanējušām baumām LVMH apstiprina, ka tas ved sākotnējas sarunas ar «Tiffany»,» pirmdien norāda LVMH.

Šis varētu būt viens no lielākajiem pārņemšanas darījumiem, kādu jebkad īstenojis LVMH.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju cenas kāpj cerībā uz ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunu progresu

LETA, 26.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas pasaulē pirmdien pieauga un Volstrītas indeksi sasniedza jaunus rekordus, jo investoru pārliecību veicināja jaunas cerības uz progresu ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunās un paziņojumi par vairāku lielu kompāniju apvienošanos.

Tirgi pozitīvi reaģēja uz Ķīnas nedēļas nogalē pavēstīto, ka tā palielinās sodus par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem, kā arī plāno samazināt slieksni kriminālsodu piespriešanai tiem, kas zog datoru IP adreses. Tas ir "pozitīvs paziņojums, kas virza lietas saspīlējuma atslābuma virzienā", sacīja "IG France" analītiķis Aleksandrs Baradess.

Kāpumu globālajos tirgos pēdējās nedēļās bija uzturējušas cerības, ka Vašingtona un Pekina parakstīs minilīgumu kā pirmo daļu no plašākas tirdzniecības vienošanās.

Akciju cenu pieaugumu veicināja arī uzņēmumu apvienošanās, īpaši Francijas luksusa preču grupas LVMH paziņojums, ka tā piekritusi iegādāties ASV juvelierizstrādājumu kompāniju "Tiffany" par 16,2 miljardiem ASV dolāru (14,7 miljardiem eiro). LVMH akcijas cena kāpa par 2%, bet "Tiffany" akcijas cena pieauga par 6,2%. "TD Ameritrade" akcijas cena pieauga par 7,6% pēc paziņojuma, ka to nopirks "Charles Shwab", kura akcijas cena kāpa par 2,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien 91 gada vecumā miris slavenais franču modes dizainers Ibērs de Živenšī, pirmdien paziņojis viņa ilggadējais partneris Filips Venē.

Živenšī, kurš 1952.gadā dibināja modes namu «Givenchy», savulaik veidoja lielāko daļu no kino leģendas Odrijas Hepbernas profesionālās un personīgās garderobes. Viņa tērpus valkāja arī ASV pirmā lēdija Džekija Kenedija un daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Živenšī darinātie tērpi noteica standartu elegantam ģērbšanās stilam pagājušā gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados un joprojām ietekmē Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un citu gados vecāko dāmu ģērbšanās stilu daudzviet pasaulē.

Taču tieši draudzība ar Hepbernu, kuru Živenšī satika komēdijas «Sabrina» («Sabrina») filmēšanas laukumā 1953.gadā, palīdzēja viņam kļūt par modes leģendu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, iespējams, dzīvo pāri saviem līdzekļiem, šādas aizdomas paustas Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" publikācijā.

"Re:Baltica" izpētījusi Elksniņa un viņa sievas attēlus sociālo tīklu profilos un tajos redzamo drēbju un rotaslietu cenas, secinot, ka to iegāde neatbilstot viņu oficiālajiem ienākumiem. Žurnālistu vērtējumā, Elksniņa ģimene dzīvo tā, kā no valsts amatpersonas oficiālajiem ienākumiem nevar atļauties.

Piemēram, vienā attēlā maijā Daugavpils mērs redzams dzeltenā polo kreklā, kas jauns maksā 700 eiro. Savukārt jūnijā Elksniņš redzams zīmola "Rhude" šortos, kuru cena ir 500 eiro. Vēl citā attēlā mērs redzams 2500 eiro vērtā "Zegna" ziemas jakā.

"Re:Baltica" kopā ar pulksteņu pazinējiem no "Pulksteņu šerloks" identificējuši, ka mērs nēsā "Ulysse Nardin" pulksteni, kura cena var nedaudz atšķirties atkarībā no iekļautajiem elementiem, bet vidēji tāds pulkstenis maksā vairāk nekā 30 000 eiro. Luksusa zīmolus iecienījusi arī mēra sieva Jekaterina, kura vairākos attēlos redzama ar "Tiffany", "Cartier" un "Chopard" zīmolu rotaslietām, vēsta izdevums.

Komentāri

Pievienot komentāru