Foto & Video

FOTO: DB Akadēmijas «Cilvēku tipi. Buldozeri un pelēkās peles» norise

Žanete Hāka, 21.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi cilvēki var izdarīt visu, tikai pastāv jautājums, kādā kvalitātē un kā cilvēks pēc tam jutīsies, DB Akadēmijā par to, kā izmantot socioniku cilvēku tipu noteikšanai, sacīja socionikas konsultante un pasniedzēja, bloga www.cilvekutipi.lv autore Evija Čeprova.

Kopumā pastāv 16 cilvēku tipi, un katram no tiem piemīt savas rakstura īpašības. Līdz ar to katrs cilvēks ir radīts kādam mērķim un dažkārt cilvēks cenšas darīt kādu lietu, taču, lai kā gribētu to paveikt izcili, rezultāts ir viduvējs.

«Tas ir kā ielikt mašīnu pirmajā ātrumā un censties izspiest 100 km/h. Kādu laiku tas ir iespējams, bet vienā brīdī pienāk lūzuma punkts,» viņa salīdzina.

Tomēr noteikt savu tipu nav vienkārši, jo cilvēki ikdienā ir uzlikuši sev tādas maskas, ka vairs paši nesaprot, kāda ir viņu būtība.

Ikviens cilvēks veidojas kā personība, kas nelīdzinās otram, bet viena sociotopa pārstāvjus veido līdzīgais domāšanas veids un attieksme pret lietām. Personību ietekmē faktori: izglītība, attiecības, profesionālā nodarbošanās, sociālā vide, nacionalitāte, klimats, reliģija.

Personības tipus nosaka intervējot, novērtējot – acu skatienu, runu, žestus, gaitu, pozas, apģērbu, frizūru, vārdu izvēli un mīmiku, taču tipu noteikšanai testi īsti nepalīdz. Var mēģināt tos pildīt, taču nevajadzētu paļauties uz to rezultātiem un vērtēt tos kritiski, uzsver eksperte.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties DB Akadēmijas norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru