Bijušajā "Laimas" zefīru noliktavā drīzumā tiks atvērts bārs "Zefīrs".
Topošā bāra attīstītāji ir "Gimlet Nordic" kokteiļbāra īpašnieki Edgars Grišulis, Ilmārs Munkevics un amatalus darītāji "Contra Brewing Co" izveidotāji Ingemārs Dzenis un Andis Cēsnieks.
"Esam divas puses - "Gimlet" ar vietējām garšām un bagātu pieredzi dažādu kokteiļu un dzērienu sastāvdaļu gatavošanā un "Contra Brewing Co", kas gatavo vienu no labākajiem amataliem Latvijā. Izlēmām apvienot spēkus un izveidot vietu, kur pašu gatavotais džins un alus tiks celts godā un uz to likts uzsvars," stāsta I.Munkevics. Paralēli tam darbosies arī virtuve un būs iespējams apēst picu, sendviču ar pašu kūpinātu gaļu vai ko citu, vieglā, nepiespiestā atmosfērā.
I.Munkevics stāsta, ka interjerā tiks izmantotas mazliet drosmīgākas krāsas nekā ierasts, domājot par vietām, kas asociējas ar alu un krogu. Interjers un atmosfēra būs mazliet mākslinieciska, un būs, kur skatīties.
"Paši visu noskaņu un konceptu dēvējam par "itāļu vieta Berlīnē". Ir milzīga iespēja vasarā saulainai terasei, kur plānojam rīkot arī koncertus un uzbūvēt dažas siltumnīcas, lai jaunā paaudze redz, kā, piemēram, aug tomāti vai garšaugi. Trakām idejām šī ir īstā vieta," pauž I.Munkevics.
Bāra "Zefīrs" izveidotāji bija pazīstami jau iepriekš, tāpēc saprata, ka ir atraduši ideālo vietu džina un amatalus "taphouse" (kā paši to sauc), vecajā "Laimas" zefīru noliktavā, Sporta ielas 2 kvartālā. I.Munkevics stāsta, ka tā ir skaista, plaša, industriāla ēka ar savu dzīvību un industriālo atmosfēru.
Projektā investēti vairāki desmiti tūkstoši eiro, kas pēc bāra izveidotāju domām, tik lielam projektam ir ļoti draudzīgs skaitlis.
"Esam vēruši jau vairākas ēdināšanas iestādes un ir pieredze tajā, ko konkrēti vēlamies un bagātīgs labu cilvēku kontaktu saraksts, kas mums ar daudz ko palīdz, vai tā būtu celtniecība, dizains, iekārtas, interjera priekšmets vai padoms. Daudzi jautā par pandēmijas laika izaicinājumiem un vai tie nebiedē? Atbilde - protams, ka biedē, kā jau vienmēr kaut ko jaunu uzņemoties, jebkuros laikos. Tā ir tā uzņēmējdarbības burvība. Šis laiks parāda, ka nebūsim klasiskie latvieši, kas dalās un baidās. Būsim tie, kas apvieno savas prasmes un dodas uz priekšu. Ja runā par mūsu mērķauditoriju, tad tie ir cilvēki kam patīk labs alus, džins un ēdiens. Nepiespiesta, brīva, mākslinieciska atmosfēra. To vislabāk parādīs pati vieta," teic I.Munkevics.