Nekustamais īpašums

Aizvadītās nedēļas lielāko ķīlu parādieks – SIA Key 15

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā reģistrētas vairākas komercķīlas, kuru apjoms pārsniedz piecus milj. Ls, taču lielāko ķīlu parādnieks ir uzņēmums Key 15, liecina Uzņēmumu reģistra apkopotie dati.

SIA Key 15 ir parādniece četrām vairāk nekā 9,329 miljonus Ls apjomīgām komercķīlām, kas reģistrētas aizvadītajā nedēļā. Visas četras ķīlas reģistrētas a/s ABLV Bank, savukārt divu no šo ķīlu devējiem ir uzņēmums ar līdzīgu nosaukumu – SIA Key 1, bet vienas ķīlas devējs – Sfem Italia S.R.L. Tāpat SIA Key 1 ir parādniece aizvadītajā nedēļā reģistrētām vairāk nekā 5,622 milj. Ls komercķīlām, kuru devējs ir gan pati Key 1, gan uzņēmums Baltic Re S.R.

SIA Key 15 reģistrēta Maskavas ielā 222C-15, Rīgā, bet pašlaik Lursoft nav pieejama informācija par Key 15 darbības veidiem, savukārt kompānijas pamatkapitāls ir vairāk nekā 3,795 milj. Ls. Uzņēmums reģistrēts šā gada 23. jūlijā. Savukārt SIA Key 1, kura ir ķīlas devēja, pamatkapitāls ir 2,459 milj. Ls un kā uzņēmuma darbības veidi norādīta sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana, starpniecība darbībā ar nekustamo īpašumu, nekustamā īpašuma pārvaldīšana par atlīdzību vai uz līguma pamata. SIA Key 1 dibināta 2009. gada 29. janvārī. Uzņēmuma valdē darbojas tās pašas personas, kas šovasar dibinātās SIA Key 15 valdē.

Uzņēmuma valdē darbojas Itālijas pilsoņi – valdes locekļa pienākumus pilda Marko Čioato (Marco Chioatto), Sonca Džovanni Dalla (Zonca Giovanni Dalla) un Masimiliano Rosi (Massimilliani Rosi).

Tāpat aizvadītajā nedēļā četras 7,52 milj. Ls apjomīgu komercķīlu parādnieks ir uzņēmums Pellston nami. Šo ķīlu devēji uzņēmums SIA Māras nami, kā arī privātpersonas Inta Kurga un Aivars Jankovskis, un pats uzņēmums SIA Pellston nami. Ķīlu ņēmējs ir a/s Citadele banka.

Arī SIA Pellston nami darbojas nekustamo īpašumu nozarē, tāpat kā darbības veids norādīts arī mazumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,440 milj. Ls, un tas dibināts 2002. gada 17. aprīlī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Pulkveža Brieža iela 8-1, Rīga. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Aivars Janovskis, bet valdes locekļa amatu ieņem Jānis Janovskis un Inta Kurga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rimi un Pellson nami strīdu par 149 tūkstošiem atliek uz oktobri

Elīna Pankovska, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa bija plānojusi šodien skatīt strīdu starp mazumtirgotāju SIA Rimi Latvia un SIA Pellston nami par 149 tūkst. Ls piedziņu no uzņēmuma. Tomēr sēde pārcelta uz 15.oktobri, jo SIA Pellston nami vēlas iesniegt papildu pierādījumus, DB uzzināja tiesā.

SIA Rimi Latvija lūdza tiesu atzīt nekustamā īpašuma īres līguma uzteikšanu par pamatotu. Tomēr SIA Pellston nami iesniedza pretprasību un lūdza no SIA Rimi Latvia piedzīt 150 tūkst. Ls kompensāciju par līguma pirmstermiņa laušanu. Pagājušā gada decembrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nolēma apmierināt pretprasību un lēma, ka no SIA Rimi Latvia par labu SIA Pellston nami tomēr jāpiedzen 149 tūkst. Ls, kas ir līgumsods saistībā ar īres līguma laušanu pirms termiņa. SIA Rimi Latvia šo tiesas lēmumu pārsūdzēja, un abas puses turpina tiesāties.

Jāatgādina arī, ka pērnajā gadā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika apmierināts SIA Pellston nami pieteikums par izpildu raksta izsniegšanu Rīgas šķīrējtiesas sprieduma izpildei un SIA Rimi Latvia samaksāja piedzīto summu 343,89 tūkst. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Putnu fabrikai Ķekava

Žanete Hāka, 02.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 127 komercķīlas, bet 268 tika dzēstas, liecina Lursoft dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 261,8 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 173,6 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 88,2 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu devusi AS Putnu fabrika Ķekava, kā parādnieku norādot SIA Lielzeltiņi. Komercķīlas kopējā maksimālā prasījumu summa ir 24 miljoni eiro. Komercķīlu 23,66 miljonu eiro apmērā reģistrējusi SIA Cerova, SIA Broileks un SIA Lielzeltiņi, kā parādnieku norādot AS Putnu fabrika Ķekava. Ķīlu ņēmusi AS Swedbank.

Aizvadītajā nedēļā komercķīlu 10,37 miljonu eiro vērtībā devusi slēgtā akciju sabiedrība TKB Leasing Tajikistan. Ķīlas ņēmējs bijusi SIA TKB Līzings.

Komentāri

Pievienot komentāru