Nekustamais īpašums

Arco Real Estate: pieprasījums biroju nomas tirgū sācis samazināties

Ingrīda Drazdovska, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Kopš šā gada sākuma biroju nomas maksa Rīgā ir palielinājusies par 6 – 8%, sarēķinājusi kompānija Arco Real Estate.

Pašlaik biroju nomas tirgū ir novērojama pieprasījuma samazināšanās un aktivitāte vērtējama kā vidēji zema, raksturo kompānijas komercnodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs. Biroju aizpildījums tomēr turpinot pakāpeniski pieaugt.

Rīgas centrālajā daļā sarežģīti nodrošināt nomniekiem nepieciešamās stāvvietas, tādējādi nomnieki bieži izvēlas biroju centrus ārpus pilsētas centrālās daļas, kur ērti ir nokļūt gan ar personīgo, gan sabiedrisko transportu.

Pēc kompānijas novērojumiem, biroju centri, kas uzbūvēti pēc 2005. gada, lielākoties ir aizpildīti par 70% un vairāk. Ēkās, kur brīvo platību īpatsvars ir augstāks, G. Kanenbergs ieteic pēc iespējas izvērtēt telpu platību piedāvājumu un apdares līmeni, lai pēc iespējas tuvinātu to pieprasījumam.

Arco Real Estate kā raksturīgākās biroju nomas maksas Rīgas centrālajā daļā nosauc 11.5 eiro/m2 A klases biroju telpām, 6.5 eiro/m2 B klases biroju telpām un 5.15 eiro/m2 C klases telpām.

Runājot par tirdzniecības platībām, kompānijas speciālists norāda, ka šis tirgus segments ir aktīvāks. Gan Rīgas centrālajā daļā, gan dzīvojamo mikrorajonu aktīvākajās iepirkšanās vietās ir pieaugoša interese gan par telpu nomu, gan par to iegādi. Populārākajās tirdzniecības ielās brīvo telpu īpatsvars nepārsniedz 8%, Vecrīgā 5%, bet mikrorajonu centros brīvu tirdzniecības platību nav vairāk par 6.5%. Telpas, kas ilgāku laiku stāvējušas tukšas, lielākoties nav pieprasītas telpu platību vai komunālo izmaksu dēļ.

Biežāk komercplatības Rīgas centrā meklējot pakalpojumu sniedzēji, «ēstuves», dzērienu un pārtikas veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Eksperti: bieži privātmāju pārdevēji dzīvo ilūzijās

Lelde Petrāne, 28.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ielūkojoties nekustamo īpašumu sludinājumos un ieraugot prasītās summas, potenciālajiem pircējiem nereti ieplešas acis.

Tādēļ biznesa portāls db.lv nolēma aplūkot piedāvājumu privātmāju tirgū Rīgā, skatoties tieši uz dārgāko «galu», un lūgt speciālistu vērtējumu.

1. Cik bieži (šogad un pagājušajā gadā) ir bijuši gadījumi, kad Rīgā esošu privātmāju izdodas pārdot par cenu, kas pārsniedz 260 tūkstošus latu?

ARCO REAL ESTATE tirgus analītiķis Jānis Dzedulis: «VZD darījumu datu bāzē 2011.gadā fiksēti 10 darījumi ar viena dzīvokļa mājām par kopējo summu virs 260 000 LVL. 2012.gada pirmajā ceturksnī ir fiksēts 1 darījums. Pieļaujams, ka reālais darījumu skaits virs šīs summas ir nedaudz lielāks, ņemot vērā faktu, ka bieži vien Zemesgrāmatā tiek norādīta zemāka summa nekā par kādu tiek iegādāts nekustamais īpašums.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

22. aprīlī 17 jaunajos projektos Rīgā un Pierīgā notiks atvērto durvju diena

Sadarbības materiāls, 17.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno projektu lauciņā ”Atvērto durvju dienas maratons”, ko organizē nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītājiem, allaž ir viens no gaidītākajiem un apmeklētākajiem pasākumiem, jo vienas dienas ietvaros iespējams klātienē apskatīt un izstaigāt vairākus projektus, lai galu galā izdarītu visdrošāko un pareizāko izvēli mājokļa iegādē. Šoreiz vienas dienas ietvaros būs iespējams viesoties 17 jaunajos projektos.

“Neskatoties uz EURIBOR likmju kāpumu un citiem faktoriem, kuri būtiski ietekmējuši jauno projektu tirgus piedāvājumu un cilvēku spēju tos iegādāties, esam novērojuši, ka interese par jauno mājokļu iegādi būtiski nemazinās. Redzamākā atšķirība ir tā, ka lēmums par īpašuma iegādi pircēja pusē šobrīd tiek pieņemts pārdomātāk un piesardzīgāk nekā agrāk. Līdz ar to, jāsaka, ka šāda veida atvērto durvju dienu pasākumi šobrīd cilvēkiem ir vajadzīgi un noderīgi vairāk kā jebkad. Tāpat interese par jaunajiem projektiem ir skaidrojama ar augstajiem energoefektivitātes rādītājiem, ko spēj piedāvāt tieši jaunuzceltie un renovētie dzīvokļu nami”, skaidro Maksis Karlins, sludinājumu portāla “City24.lv” vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Arco Real Estate valdes priekšsēdētāju Aigaru Šmitu

Lelde Petrāne, 26.09.2014

Ceļojumā uz Bali - eksotiskie dzīvnieki zin, kā komunicēt ar tūristiem - un viņiem tas padodas.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Aigars Šmits, nekustamo īpašumu uzņēmuma ARCO REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs. Arco Real Estate dibināts Igaunijā 1992. gadā. Šobrīd uzņēmumam ir 19 biroji dažādās Igaunijas, Latvijas un Bulgārijas pilsētās. Grupas ietvaros šobrīd tiek nodarbināti aptuveni 250 darbinieki. Uzņēmums ir kotēts Tallinas fondu biržā kopš 2007. gada jūnija.

Arco Real Estate Latvijā uzsāka darbību 1997. gadā. Arco Real Estate darbība ir sadalīta četros virzienos: serviss, attīstība, celtniecība un fondu pārvaldīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Biroju telpu piedāvājums sarūk, bet nākotnē gaidāms papildinājums

Žanete Hāka, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan biroju telpu piedāvājums turpina sarukt, ekonomiskā aktivitāte un Latvijas attīstības perspektīvas eirozonas ietveros tuvākajos gados nekustamo īpašumu attīstītājiem nedos pamatojumu jaunu biroju ēku būvniecībai, uzskata Arco Real Estate komercnodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs.

Kā liecina kompānijas biroju telpu nomas tirgus pārskats par 3. cetruksni, šobrīd biroju telpu nomas tirgum Rīgā tiek piedāvātas A un B klases nomas platības vairāk nekā 500 tūkstošu m² apmērā 65 biroju centros. A klases ēkās atrodas ap 20% iznomājamu un brīvu biroja platību. Tā kā vairums no A klases ēkām tiek izmantotas komercbanku vajadzībām, iespējas nomāt šīs klases biroja telpas ir limitētas, tādēļ nomniekiem kā alternatīva tiek piedāvātas B klases biroju telpas ar augstu tehnisko nodrošinājumu. Pretstatā A klases biroju telpām šādam piedāvājumam ir mazāk veiksmīgs ēku novietojums.

G. Kanenbergs norāda, ka Rīgā vairāki A klases biroju kvartāli ir tapšanas stadijā, tādēļ sagaidāms tieši šīs klases komerctelpu piedāvājuma pieaugums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Real Estate kļūst par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu

Lelde Petrāne, 01.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpircis Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis pašreizējais valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Tā kā Latvijas uzņēmumam, pēc Arco Vara AS rīkotājdirektora Tarmo Silda (Tarmo Sild) domām, nebija būtiskas ietekmes uz grupas kopējiem finanšu rezultātiem, tika pieņemts abpusējs lēmums par kapitāldaļu pārdošanu Aigaram Šmitam, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

SIA Arco Real Estate turpinās sniegt savus pakalpojumus kā līdz šim. Tāpat pašreizējā uzņēmuma vadībā un struktūrā netiks veiktas nekādas izmaiņas. Visi esošie sadarbības līgumi paliek spēkā un ir saistoši attiecībā pret jebkuru trešo personu. Saskaņā ar kapitāldaļu pārdošanas līgumu uzņēmuma vadība veiks zīmola maiņu 180 dienu laikā pēc kapitāldaļu iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgā ir lētākie biroji Baltijā; zemākā biroju ēku būvniecības aktivitāte

Ingrīda Drazdovska, 01.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju telpu nomas maksa Rīgā ir zemākā Baltijas valstīs, izriet no BNP Paribas Real Estate Eiropas biroju tirgus apskata, kurā pirmo reizi iekļauta informācija arī par Baltijas valstu galvaspilsētām.

Rīgā viena kvadrātmetra nomas maksa gadā bijusi 144 eiro, Tallinā tā savukārt bija 200 eiro, bet Viļņā – 168 eiro. Šogad Rīgā varētu sagaidīt mērenu nomas maksas palielināšanos, šādu prognozi izsaka pētījuma autori.

Toties pagājušajā gadā Rīgā kopējais iznomāto biroju telpu apjoms bijis salīdzinoši lielāks nekā kaimiņvalstu galvaspilsētās – tas Rīgā sasniedza 28 tūkst. m2 (vēl pirms gada – 48 tūkst. m2), Tallinā ir notikuši nomas darījumi 22 tūkst. m2 apjomā, bet Viļņā iznomāti 16 tūkst. m2 biroju platību.

Lielākā daļa biroju telpu nomas darījumu Rīgā pagājušajā gadā bija saistīti ar dažādu kompāniju darbības paplašināšanu, kā rezultātā tām bija nepieciešamas lielākas telpas. Joprojām bija vērojama arī uzņēmumu biroju maiņa uz ērtākām telpām, labākā rajonā, ar izdevīgākiem līguma nosacījumiem. Tirgū nav bijis pārāk daudz jaunpienācēju. Šogad diez vai būšot sagaidāma lielāka nomas darījumu aktivitāte, ņemot vērā, ka tirgū 2013.gadā piedāvājumā neparādīšoties jaunas biroju platības. Pārskatā norādīts, ka pašlaik brīvo platību īpatsvars Rīgā ir ap 9.8%, kas ir būtiski zemāks nekā krīzes laikā, kad šis rādītājs sasniedza 25%. Augstākās klases - A klases - biroju telpu segmentā ir vien 3.8% brīvu telpu, bet B klases ēkās brīvu telpu ir vairāk – 11%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

East Capital Real Estate fonds IV un ICA Gruppen ietilpstošais Rimi Baltic ir noslēguši līgumu, ar kuru East Capital Real Estate iegādājas Rimi Baltic loģistikas un biroju centru A. Deglava ielā 161, Rīgā.

Šis pirkums ir 2023. gada lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijā un lielākais loģistikas ēkas iegādes darījums Baltijā. Pirkuma cena ir 83 miljoni eiro.

Rimi Baltic loģistikas centrs ir 94 000 kvadrātmetru liela moderna celtne ar tai piegulošo teritoriju aptuveni 17 hektāru platībā. Tā apkārtnē esošā infrastruktūra nodrošina labu sasniedzamību gan ar sabiedrisko, gan privāto un kravas transportu. Loģistikas centram ir plašas autostāvvietas, kā arī lielisks satiksmes savienojums ar Rīgas apvedceļu. Loģistikas centra līdzšinējais īpašnieks bija ICA Gruppen ietilpstošais mazumtirdzniecības uzņēmums RIMI, kas ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem Baltijas reģionā. Tas vienlaikus ir gan galvenais RIMI reģionālais birojs, gan arī produkcijas izplatīšanas centrs, no kura tiek koordinētas visas galvenās aktivitātes Baltijas reģionā. RIMI arī turpmāk paliks vienīgais centra nomnieks un jau ir parakstījis nomas līgumu uz 15 gadiem ar East Capital Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldnieks "East Capital Real Estate" par 53 miljoniem eiro no "Hanner Group" iegādājies biroju kompleksu "Place Eleven", informēja "East Capital Real Estate" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka ēkas "Place Eleven" iegāde ir būtisks pagrieziena punkts "East Capital Real Estate" stratēģijā, jo tas ir 16 000 kvadrātmetrus plašs biroju komplekss, kas atrodas strauji augošā Rīgas centra apkaimē. Ēka ir diezgan blīvi apdzīvota, un tā ir viena no Rīgas energoefektīvākajām ēkām ar BREEAM izcilības sertifikātu.

Biroju ēka "Place Eleven", kas atrodas Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11, ekspluatācijā tika nodota 2017.gada nogalē. Ēkas attīstītāja "Hanner Group" kopējie ieguldījumi būvniecībā pārsniedza 20 miljonus eiro.

"Place Eleven" ēku kopumā veido 14 stāvi ar biroja telpām, ēkā ir apzaļumota jumta terase, kā arī daudzstāvu autostāvvieta 400 automašīnām un 80 velosipēdiem. Kopējā biroju centra platība ir 24 000 kvadrātmetru, bet kopējā biroju platība - 16 000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais aktīvu pārvaldītāja East Capital Real Estate fonds East Capital Real Estate IV iegādājies “pēdējās jūdzes” izplatīšanas centru Viļņā, Lietuvā, pilnībā iznomājot to reģionālajam e-komercijas līderim Pigu, kas ir daļa no PHH Group.

Šis ir jau ceturtais fonda iegādes darījums, šobrīd tam pieder arī SEB bankas galvenā mītne un VIA 3L loģistikas centrs Tallinā, kā arī vēl viens loģistikas un izplatīšanas centrs Viļņā. East Capital Real Estate IV kopējais investīciju mērķis ir vismaz 400 miljoni eiro.

Īpašums ir nesen atjaunots, 6500 kvadrātmetru liels izplatīšanas, mazumtirdzniecības un biroju komplekss, kas šogad tika pilnībā pielāgots Pigu vajadzībām. Tajā atrodas galvenā mītne vairāk nekā 300 Pigu Lietuvas biroja darbiniekiem. Tas ir arī lielākais veikals Lietuvā ar "drive in" jeb preču izņemšanas punkta iespējām. Izplatīšanas centrā iekļaujasarī 3500 kvadrātmetru liela noliktava, kas ļauj nekavējoties piegādāt vairāk nekā 10 000 unikālu preču un zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Arco Real Estate: Darījumu skaita samazinājumu Jūrmalā ietekmē rubļa vērtības kritums un maldināšana

Dienas Bizness, 11.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras mēnešos novērotais darījumu skaits Jūrmalas jaunajos projektos, salīdzinot ar pērnā gada atbilstošo laika posmu, atspoguļo būtisku tirgus aktivitātes samazinājumu. Tomēr joprojām notiek darījumi par summu virs 250 000 eiro, norāda Arco Real Estate starptautiskās nodaļas vadītāja Oļesja Bogodistaja.

Lai gan nerezidentu pieprasījums pēc īpašumiem Jūrmalā, tāpat kā darījumu skaits, ir būtiski samazinājies, lielāko interesi izrāda krievi, kam seko ukraiņi un kazahi. Arco Real Estate klientu lokā tāpat ir Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Izraēlas un Ķīnas pilsoņi, stāsta O.Bogodistaja. Ik nedēļu no desmit lielākajiem pirkumiem Latvijā vismaz divi veikti Jūrmalā par summu no 250 000 eiro līdz pat 500 000 eiro, kas pārsniedz termiņuzturēšanās atļaujas iegūšanai nepieciešamo minimālo pirkuma summas slieksni.

Jautāta, kādēļ darījumu skaits Jūrmalā tik krasi sarucis, speciāliste norāda uz vairākiem faktoriem, tostarp uz Krievijas Federācijas nacionālās naudaszīmes vērtības kritumu, ko izraisīja ģeopolitiskās situācijas pasliktināšanās: rubļa vērtības samazinājums ir ietekmējis pirkuma cenu, proti, konvertējot tos eiro, nekustamais īpašums šobrīd nerezidentiem izmaksā gandrīz divreiz dārgāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Northern Horizon Capital pārdod BPT Real Estate privātā kapitāla fondam BaltCap

Žanete Hāka, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija AS Northern Horizon Capital pārdos savu nekustamā īpašuma pārvaldības meitas uzņēmumu BPT Real Estate AS privātā kapitāla ieguldījumu fondam BaltCap, informē Porta Finance.

Darījums jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm, un ir paredzams, ka tas tiks noslēgts 2015. gada septembrī. Puses ir vienojušās neizpaust darījuma finanšu nosacījumus.

«Uzņēmuma BPT Real Estate pārdošana ir loģisks noslēgums procesam, kurš turpinājās dažus pēdējos gadus un kura laikā BPT Real Estate pakāpeniski kļuva par nekustamā īpašuma pārvaldības uzņēmumu, kas ir neatkarīgs no Northern Horizon ieguldījumu pārvaldības pamatdarbības. Uzņēmuma pārdošana ļauj Northern Horizon pilnībā koncentrēties ieguldījumu pārvaldības pamatdarbībai. Šajā segmentā mēs redzam daudzas interesantas iespējas piedāvāt mūsu investoriem jaunus ieguldījumu produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijas valstīs, kur ir koncentrēta BPT Real Estate darbība. Turklāt pēc darījuma Northern Horizon turpinās uzturēt un paplašināt savu būtisko klātbūtni Baltijas valstīs, izmantojot savas ieguldījumu pārvaldības, fonda administrēšanas un uzņēmumu apkalpošanas komandas,» saka Northern Horizon Capital Group vadītājs Mihaēls Šēnahs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Arco Real Estate: Darījumu skaits nekustamo īpašumu tirgū pērn nedaudz pieaudzis

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais darījumu skaits nekustamo īpašumu tirgū 2014. gadā piedzīvoja minimālu pieaugumu, liecina uzņēmuma Arco Real Estate veiktais Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārskats.

Tāpat, uzlabojoties ekonomiskajiem rādītājiem, aktīvākajos nekustamo īpašumu tirgus segmentos cenas turpināja nedaudz pieaugt.

Kopumā 2014. gadā zemesgrāmatā reģistrēti 48 293 pirkuma līgumi, kas ir nedaudz vairāk kā 2013. gadā.

Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits uzsvēra, ka 2014. gadā aktīvi diskutēts par trīs lietām - Maksātnespējas likuma grozījumiem, Imigrācijas likuma grozījumiem un valsts atbalsta programmu jaunajām ģimenēm pirmā mājokļa iegādei. Šie faktori ietekmējuši arī nekustamā īpašuma tirgu.

Līdz 2014. gada rudenim nerezidenti turpināja aktīvi iegādāties nekustamos īpašumus Latvijā, lai saņemtu uzturēšanās atļaujas. Imigrācijas likuma grozījumu stāšanās spēkā gada nogalē, kā arī ģeopolitisko un finansiālo faktoru dēļ, nerezidentu interese par īpašumu iegādi ievērojami samazinājās, liecina pārskata dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds "East Capital Real Estate Fund IV" no nekustamā īpašuma attīstītāja "Hepsor" meitasuzņēmuma "Hepsor Latvia" iegādājies komerciālo ēku "StokOfiss U30", informē fonda pārstāvji.

Pēc "East Capital Real Estate" vēstītā, darījuma vērtība ir 5,2 miljoni eiro, taču no šīs summas jāatskaita uzņēmuma parādsaistības, tostarp banku aizdevumi un īpašnieku aizdevumi.

Ēka atrodas Ulbrokas ielā, Rīgā, un tās kopējā iznomājamā platība ir 3642 kvadrātmetri.

"East Capital Real Estate" izpilddirektors Madiss Raidma skaidro, ka multifunkcionālo biroju-noliktavu telpu jeb "stock-offices" īpašumi pārstāv jaunu un strauji augošu segmentu.

"Hepsor" pabeidza "StokOfiss U30" būvniecību 2022.gada vasarā. Kopumā šajā kompleksā, kurā ietilps arī "StokOfiss U34", "Hepsor" investēja apmēram 17 miljonus eiro.

"StokOfiss U30" ir multifunkcionāla komerciālā ēka, kas piedāvā "trīs vienā" risinājumu, nodrošinot uzņēmumiem gan tirdzniecības, gan biroja un noliktavu telpas vienuviet. "StokOfiss U30" ēka ir pilnībā iznomāta vairākiem nomniekiem, no kuriem lielākais ir starptautiskais kosmētikas mazumtirgotājs "Douglas".

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Reorganizē Rimi nekustamā īpašuma uzņēmumu

Gunta Kursiša, 17.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reorganizēts nekustamā īpašuma izīrēšanas un pārvaldīšanas uzņēmums SIA Rimi Valdemara Real Estate, kurš pievienots kompānijai SIA Plesko Real Estate, informē Lursoft.

SIA Plesko Real Estate dibināts 2000. gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,622 miljoni Ls. Plesko Real Estate pieder Zviedrijas kompānijai Ica Baltic AB, kas ir arī SIA Rimi Baltic 100% kapitāldaļu īpašniece. Tāpat Ica Baltic AB pieder 100% SIA Rimi Latvija kapitāldaļu un 100% SIA VI Projekti kapitāldaļu.

SIA Rimi Valdemara Real Estate reģistrēts 2002. gadā, un tā juridiskā adrese ir Augusta Deglava iela 161, Rīga. Uzņēmuma pamatdarbības veids ir sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Reorganizētā SIA Rimi Valdemara Real Estate 2011. gadā darbojās ar 197,343 tūkstošu Ls zaudējumiem, savukārt Plesko Real Estate finanšu gads bija krietni veiksmīgāks – uzņēmuma apgrozījums 2011. gadā veidoja 8,46 milj. Ls, bet peļņa – 1,715 milj. Ls. Plesko Real Estate likviditāte 2011. gadā bija 2,45, rentablitāte – 3,84.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Arco Real Estate apgrozījums 2013. gadā audzis gandrīz par trešdaļu; peļņa augusi seškārši

Gunta Kursiša, 11.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmuma Arco Real Estate apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 30,54%, palielinoties no 0,77 miljoniem eiro 2012.gadā līdz vairāk nekā vienam miljonam eiro pērn.

Nedaudz vairāk nekā pusi jeb 52,7% no SIA Arco Real Estate kopējā apgrozījuma aizvadītajā gadā veidoja ieņēmumi no īpašuma vērtēšanas, bet vēl 47,2% nodrošināja starpniecības un konsultatīvie pakalpojum, liecina uzņēmuma gada pārskata dati.

Pērn, salīdzinot ar 2012. gadu, SIA Arco Real Estate peļņa pēc nodokļu nomaksas pieaugusi vairāk nekā sešas reizes, sasniedzot līdz 81,39 tūkstošus eiro.

Nekustamo īpašumu firma reģistēta 1997. gada janvārī ar nosaukumu SIA Arko Nekustamais īpašums Latvija. Pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguva 2003. gada maijā.

Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Šmits, SIA Newcom un igauņu Arco Real Estate. Pašam SIA Arco Real Estate pieder SIA Arco Property Management un SIA Adepto daļas, rāda Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pie uzņēmuma jaunās korporatīvās identitātes šobrīd norisinās aktīvs darbs, kura rezultāts tiks ieviests jau nākamā gada sākumā,» biznesa portālam db.lv stāsta Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Kā vēstīts, nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpirka Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis A. Šmits.

«Jaunā zīmola izstrādē radoši izpaužas gan uzņēmuma iekšējie cilvēkresursi, gan pieaicinātā reklāmas aģentūra,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nākotnē palielināsies augstākās klases komerctelpu piedāvājums

Žanete Hāka, 04.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nomniekiem arvien biežāk nākas saskarties ar ierobežotām izvēles iespējām, meklējot savām prasībām atbilstošas biroju telpas, uzsver nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Estate komercplatību nodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs, piebilstot, ka līdz ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos novērota uzņēmēju vēlme uzlabot darba apstākļus, kas sekmējusi komercplatību tirgus aktivitāti.

Biroju nomas tirgū 3. ceturksnī Rīgā tika piedāvātas A un B klases nomas platības vairāk nekā 600 tūkstošu kvadrātmetru apmērā 71 biroju centrā, norādīts Arco Real Estate komercplatību tirgus pārskatā. Tā kā vairums no A klases ēkām tiek izmantotas komercbanku vajadzībām, iespējas nomāt šīs klases telpas ir ierobežotas. Ierobežotā piedāvājuma rezultātā nomniekiem kā alternatīva 3. ceturksnī tika piedāvāti B klases biroji ar augstu tehnisko nodrošinājumu, tomēr G. Kanenbergs prognozē, ka nākotnē augstākās klases komerctelpu piedāvājums palielināsies, ņemot vērā Pārdaugavā esošā projekta Z-Towers būvniecību, kā arī Skanstes ielas apkaimes papildināšanu ar jaunu biroju ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmēju noskaņojumam uzlabojoties, palielinājusies nomas aktivitāte

Ingrīda Drazdovska, 20.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc biroju telpām Rīgā šovasar ir bijis stabils; tiesa, vairāk meklēti samērā nelieli biroji – līdz 120 m2, komentē Arco Real Estate komercnodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs.

Brīvo biroju platību apjoma samazināšanās tendence ir mazāk izteikta nekā šā gada pavasara mēnešos. Brīvo biroju apjoms Rīgā svārstās no 12% līdz 25%, atkarībā no biroju klases. Ar augstākas klases biroju ēku iznomāšanu ir noteikti labāk veicies nekā iepriekšējā gada attiecīgā laika posmā, uzskata G. Kanenbergs. Kā iespējamos iemeslus viņš nosauc, piemēram, uzņēmēju noskaņojuma uzlabošanos un vēlmi nodrošināt darbiniekus ar kvalitatīvākiem darba apstākļiem. Nedaudz, par aptuveni 5 – 7 %, ir palileinājusies biroju nomas maksa, šāda informācija ir viņa rīcībā.

Raksturojot situāciju tirdzniecības platību tirgū, Arco Real Estate akcentē, ka augustā bija vērojama salīdzinoši lielāka nomnieku rotācija, nekā iepriekšējos mēnešos. Neiznomātas ir tās telpas, kuru lielums nav pieprasīts tirgū vai kurām ir salīdzinoši mazāk veiksmīgs novietojums. Stabila situācija bijusi vietās ar pastāvīgu tūristu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā Rīgā lielākā daļa darījumu (63%) t.s. jauno projektu tirgū notika ar mājokļiem cenu robežās no 40 līdz 110 tūkst. eiro, secina nekustamā īpašuma uzņēmums Arco Real Estate. Kuplākais jauno dzīvokļu piedāvājums - Purvciemā, Āgenskalnā un Imantā.

Savukārt kompānija Ober Haus Real Estate savā jaunākajā tirgus pārskatā akcentē, ka šā gada 2. ceturksnī jauno projektu segmentā ir novērojams neliels kritums, vidēji mēnesī veikti 120 darījumi. To varot saistīt ar piedāvājuma samazināšanos «lētā gala» dzīvokļiem. Ņemot vērā, ka klientu interese pēc dzīvokļiem jaunajos projektos turpina pieaugt, likumsakarīgi arī pieaug piedāvājumā esošo dzīvokļu cenas, kas, savukārt, uz laiku piebremzē pircējus tos nekavējoties iegādāties, spriež tās speciālisti. Tomēr ilgtermiņā pircēji spēj adaptēties nelieliem cenu pieaugumiem un sagaidāms, ka darījumu būs vairāk.

«Lai arī gada sākumā bija vērojams kritums pirmreizējā tirgū, tomēr pieprasījums ir pietiekami augsts un, pieaugot sērijveida dzīvokļu cenām un palielinoties piedāvājumam ekonomiskajā jauno projektu segmentā, paredzam, ka jauno dzīvokļu tirgus gada otrajā pusē atgūs 2016.gadā novēroto aktivitāti,» līdzīgi spriež kompānijā Latio. Taču tiek norādīts, ka šobrīd nav nepieciešamo priekšnosacījumu, lai notiktu kādas vērā ņemamas cenu izmaiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā plānošanas, projektēšanas un būvniecības stadijā esošos projektus, Rīgas moderno biroja platību tirgus tuvāko piecu gadu laikā tiks papildināts ar vismaz 200 000 kvadrātmetriem jaunu biroju platību, teikts komercīpašumu pakalpojumu uzņēmuma "CBRE Baltics" aizvadītā gada biroju tirgus apskatā.

Tuvākajos gados, palielinoties moderno biroju platībām, paredzama lielāka nomnieku aktivitāte, pārceļoties uz mūsdienīgām prasībām atbilstošiem birojiem, teikts apskatā.

Tajā pausts, ka 2020.gads valstī kopumā, tāpat arī biroju platību segmentā, iezīmējās ar vairākiem būtiskiem pārbaudījumiem, kurus nāksies risināt arī 2021.gadā. Gada sākumā liela daļa biroju darbinieku bija spiesti turpināt savas darba gaitas attālināti un vairums līdz pat šim brīdim nav atgriezušies pie iepriekš ierastās biroja dzīves.

"Tāpat nevienu vairs neizbrīna, ka Rīgas biroju tirgus pēdējos gados ir bijis lēns, un tā attīstības tempi salīdzinoši zemi, salīdzinot ar mūsu kaimiņvalstīm, kur biroju platību pieauguma tempi bija un turpina būt krietni vien straujāki," norāda "CBRE Baltics" eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontroles revīzijas ieteikumi attiecībā uz derīgo izrakteņu uzskaiti un to ieguves maksas apmēriem būs parlamentāriešu dienaskārtībā, savukārt secinājumi par nesamērīgi zemajiem ieņēmumiem no purvu iznomāšanas kūdras ieguvei pārsteigusi biznesu.

Tāds ir Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes rezultāts, izskatot Valsts kontroles revīzijas ziņojumu "Kā Zemkopības ministrija pārvalda valstij piederošu īpašumu - derīgos izrakteņus?". Savukārt Latvijas kūdras ražotāju asociācija skarbi kritizēja ziņojumā ietvertos secinājums un salīdzinājumus.

Neesošās stratēģijas trūkums

Vienlaikus visas puses bija vienisprātis par to, ka ir vajadzīga kūdras nozares attīstības stratēģija, kuras joprojām nav. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs bija izbrīnīts, kādēļ tik nozīmīgam derīgajam izraktenim, kāds ir kūdra, līdz šim Latvijā nav izstrādāta stratēģija. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rīkosies, lai šāda stratēģija būtu. Vienlaikus jāatgādina, ka 13.10.2016.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK rekomendācija armijā saprasta kā pavēle, uzsākot reiderismam līdzīgas darbības pret uzņēmēju

Jānis Goldbergs, 18.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“...lai Aizsardzības ministrijai jebkurā brīdī būtu operatīvi pieejama informācija, kas varētu kalpot par pamatu iespējai atgūt nomas objektu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resora vajadzībām, izbeidzot nomas līgumus bez būtiskiem papildu izdevumiem no valsts budžeta”.

Tā skan Valsts kontroles revīzijas ziņojuma Vai īpašumu Rīgā, Krustabaznīcas ielā 11, aizsardzības resors pārvaldījis valsts interesēs? būtiskākā rekomendācija Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

SIA Arsan, kas noslēdzis neapdzīvoto telpu nomas līgumu uz 40 gadiem ar NBS pirms vairāk nekā 20 gadiem, lielākā ķeza ir, ka VK rekomendācija armijā ir uztverta kā nepārprotama pavēle. Uzņēmuma valdes loceklis Endo Lapsa pēc ilgstošas komunikācijas ar Aizsardzības ministriju un NBS sapratis, ka jāvēršas pie civilām amatpersonām pēc taisnības, un uzrakstījis vēstuli premjeram un aizsardzības ministram ar situācijas skaidrojumu, tomēr atbildi turpat divu mēnešu laikā tā arī nav saņēmis. Tikmēr objektā notiek kaut kas, ko var pielīdzināt reiderismam uzņēmējdarbības vidē ar to atšķirību, ka šajā gadījumā to realizē NBS un Aizsardzības ministrija. Dienas Bizness lūdza Endo Lapsu skaidrot situāciju īsāk un tiešāk, nekā tas darīts četru A4 formāta lapaspušu garajā vēstulē premjeram, kuru gan pilnā apmērā pievienojam intervijas noslēgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 23.maijā Ķīpsalas izstāžu centra BT1 konferenču zālē norisinājās konkursa Gada aģenti 2018 fināls, kurā tika noskaidroti izcilākie nekustamo īpašumu nozares profesionāļi. Pēc veiksmīgi paveiktiem dažādiem pārbaudījumiem, uzvarētāju titulu sīvā un aizraujošā cīņā ieguva Latio Real Estate, savukārt par labāko kapteini tika atzīts Aigars Strods, kurš pārstāvēja kompāniju Immostate.

Konkursa finālam bija izvirzītas un par labāko nekustamo īpašumu aģentu godu sacentās sešas komandas: Latio Real Estate (kapteinis – Edgars Behmanis), Codo Real (kapteinis – Tomass Riksis), Starlex Real Estate (kapteinis – Artūrs Lazdiņš), Arco Real Estate (kapteinis – Dzintars Bērziņš), Elitestate (kapteinis – Arvis Deksnis) un Immostate (kapteinis – Aigars Strods).

Konkursa pusfinālā komandas risināja dažādus organizatoru sagatavotos uzdevumus. Kopvērtējumā godpilno 1.vietu konkursā “Gada aģenti 2018” izcīnīja “Latio Real Estate” komanda ar kapteini Edgaru Behmani priekšgalā. Sudraba jeb otro vietu ieņēma “Immostate” (kapteinis – Aigars Strods), savukārt trešo vietu ieguva “Codo Real” (kapteinis – Tomass Riksis).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada 30. oktobrī viesnīcā Maritim Park Hotel Rīga Pārdošanas vadības konferences noslēgumā tika noskaidroti karjeras portāla CV-Online organizēto konkursu "Pārdošanas Guru 2014" un "Pārdošanas vadības Guru 2014" rezultāti. Konkursā "Pārdošanas vadības Guru 2014" 1. vietu ieguva nekustamo īpašumu kompānijas Kivi Real Estate komercīpašumu pārdošanas un nomas nodaļas vadītājs Ivars Gorbunovs, kas vislabāk pierādīja savu profesionalitāti, talantu un spējas.

"Konkursā piedalījos, jo es to uztvēru nevis kā konkursu, bet vairāk kā treniņu pašam sev, iespēju mācīties, satikt klātienē citus pārdošanas profesionāļus. Līdz ar to, pilnveidot pašam savas iemaņas un nodot labāko no konkursā iegūtajām atziņām arī saviem darbiniekiem. Uzskatu, ka, vadoties pēc šādas pārliecības, ieguvējs būs gan konkursants, uzņēmums, kuru viņš pārstāv, darbinieki, kā arī klienti. Es aicinu vairāk un aktīvāk gan pārdošanas speciālistus, gan pārdošanas vadības profesionāļus piedalīties šajos konkursos – zinu, ka Latvijā vēl ir daudz talantīgi un profesionāli speciālisti, kuri vēl nav izmēģinājuši savus spēkus," atzīst titula Pārdošanas vadības Guru 2014 titula ieguvējs Ivars Gorbunovs.

Komentāri

Pievienot komentāru