Nekustamais īpašums

Ektornet vēl nezin, ko darīs ar Panorama Plaza nepabeigto torni

Nozare.lv, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Droši vien, ka šis tornis tiks pabeigts, bet mēs neesam droši, ka tas būs Ektornet, kas pabeigs šo celtniecību,» sacīja Kovaļčuks.

Visi lielie aktīvi, kas nonāk Ektornet īpašumā, vispirms tiek izvērtēti, skaidroja Kovaļčuks. Ektornet mēģina saprast, kādi šie aktīvi ir un ko ar tiem var iesākt. «Šādam tornim ir milzum daudz tehniskās dokumentācijas, kura visa vēl ir jāatrod. Patlaban tiek vākti šie dokumenti, un Ektornet veic objekta analīzi. Tad, kad būs savākti visi dokumenti, varēsim izvērtēt, ko ar šo objektu iesākt,» sacīja Kovaļčuks.

Viņš skaidroja, ka Panorama Plaza trešā torņa pabeigšana ir ekonomiskas dabas jautājums. Ektornet jāvērtē, kāda būs šīs būvniecības pabeigšanas pašizmaksa, kāda būs gala produkta potenciālā tirgus cena un kāds tirgū ir pieprasījums pēc šāda produkta.

«Visi šie jautājumi ir nopietni jāapspriež, jo Panorama Plaza bijušo īpašnieku Latmes Building pērn minētie 20 miljoni latu, kas it kā esot nepieciešami torņa pabeigšanai, tomēr ir nopietnas investīcijas,» piebilda Kovaļčuks.

Jautāts, vai šo torni Ektornet varētu pārdot kā nepabeigtu jaunbūvi, Kovaļčuks atbildēja, ka vispirms projekts jāsaved kārtībā, lai tā nākamajam īpašniekam vairs nav jānodarbojas ar dokumentāciju. «Ir jāatjauno trūkstošie dokumenti, un pēc tam šo projektu jau varam piedāvāt kādam investoram, kurš ir gatavs uzņemties tirgus risku,» sacīja Kovaļčuks.

Viņš piebilda, ka to var attiecināt uz gandrīz visiem nepabeigtajiem lielajiem projektiem. «Droši vien, ka tie tiks pabeigti, jautājums ir tikai par to, kas būs šis pabeidzējs. Ektornet mērķis nav visu pabeigt pašiem,» piebilda Kovaļčuks.

Panorama Plaza trešais tornis ir vienīgais Ektornet īpašumā esošais objekts tik nepabeigtā būvniecības stadijā. Panorama Plaza nepabeigto ēku Ektornet iegādājās izsolē šā gada 10.jūnijā par 783 972 latiem.

Jau ziņots, ka Ektornet īpašumu portfelis Latvijā ir pieaudzis no 68,1 miljona latu 2010.gada nogalē līdz 121,5 miljoniem latu šā gada trešajā ceturksnī. Ektornet īpašumu portfeli patlaban veido aptuveni 3600 nekustamie īpašumi visā Latvijā.

Patlaban Ektornet īpašumu portfelis Latvijā ir lielākais no Ektornet AB īpašumu portfeļiem, ja salīdzina valstis, kur strādā Ektornet AB meitasuzņēmumi, - Zviedriju, Norvēģiju, Somiju, Igauniju, Lietuvu, ASV un Ukrainu. Kopējais Ektornet AB īpašumu portfelis visā pasaulē ir 440,8 miljonu latu vērtībā.

Ektornet AB mātesuzņēmums prognozē, ka 2013.gadā kopējais īpašumu portfelis visā pasaulē varētu sasniegt aptuveni 800 miljonu latu vērtību, no tiem Baltijas valstīs aptuveni 400 miljonu latu vērtību. Patlaban kopējais īpašumu portfelis Baltijas valstīs ir aptuveni 200 miljonu latu vērtībā.

Ektornet AB ir Swedbank grupas izveidota nekustamā īpašuma kompānija, kuras pamatbizness ir publiskajās izsolēs iegādāties, pārvaldīt un realizēt nekustamos īpašumus visos tirgus segmentos.

Ektornet grupā Latvijā darbojas septiņi uzņēmumi - SIA Ektornet Management Latvia, SIA Ektornet Residential Latvia, SIA Ektornet Real Estate Latvia, SIA Ektornet Commercial Latvia, SIA Ektornet Land Latvia, SIA Ektornet Kr.Valdemāra 27/29 Latvia un SIA Ektornet Upeņu 4 Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Projekta Panorama Plaza investors «miglā tīts»

Lelde Petrāne, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta Panorama Plaza pārdošanas darījumu. Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo 4 gadu laikā kopš ekonomiskās krīzes sākuma, pauž pats uzņēmums.

«Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu,» norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Turpmākie projekta celtniecības atsākšanas darbi gan ir jaunā klienta pārraudzībā. Līdz ar to Ektornet nevarot sniegt atbildi, kad jaunais investors atsāks celtniecību.

Noslēgtais darījums kopumā ietverot 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī nekustamo īpašumu tirgus paplašināts ar jaunu dzīvojamo kompleksu - Panorama Rezidence. Pārdošanas procesu organizē Baltic Sotheby’s International Realty.

Dzīvojamais komplekss Panorama Residence, kas savu nosaukumu ieguvis īpašnieku maiņas rezultātā, atrodas Lielirbes ielā un ir lielā tirdzniecības kompleksa Panorama Plaza sastāvdaļa.

«Lai iespējami sekmīgāk realizētu mūsu īpašumā nonākušo objektu, uzskatījām par pareizāko sadarbībai piesaistīt profesionālu nekustamo īpašumu kompāniju,» norāda SIA Panorama Residence valdes loceklis Uldis Kiršteins.

«Nekustamo īpašumu tirgū nonāk Lielirbes ielas 13.nama 120 dzīvokļi platībās no 67 līdz 144 kvm. Ērtā atrašanās vieta, attīstīta infrastruktūra, jaunuzceltā nama kvalitatīvais aprīkojums un tā labiekārtotība veido arī attiecīgu īpašuma cenu - no 2100 EUR/kvm,» sacīja nekustamā īpašuma eksperte, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece un valdes locekle Ilze Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Gada laikā augušas pārdošanas cenas privātmājām un komercīpašumiem

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī vidējā nekustamo īpašumu darījumu summa, salīdzinot ar atbilstošo periodu pirms gada, palielinājusies par nepilniem 4%, liecina Swedbank Grupa uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati.

Pēc nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas datiem, šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmajiem trīs mēnešiem 2013.gadā, par 3% palielinājies privātmāju darījumu skaits, bet zemes gabaliem - par 4%.

Ektornet privātmāju vidējā pārdošanas summa bijusi 85 tūkstoši eiro, kas ir par 12% augstāka nekā 2013.gadā. Savukārt uzņēmuma komercīpašumu, industriālo platību un dzīvojamo namu vidējā pārdošanas summa sasniegusi 342 tūkstošus eiro – proti, par 22% lielāka nekā pirms gada. Tajā pašā laikā dzīvokļu jaunajos projektos un sērijveida namos vidējā pārdošanas summa saglabājusies aptuveni 2013.gada pēdējā ceturkšņa līmenī – 76 tūkstoši eiro un 48 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Rīga Plaza vadītāju Ivetu Priedīti

Lelde Petrāne, 30.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild tirdzniecības centra Rīga Plaza vadītāja Iveta Priedīte.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Tirdzniecības centri ir ļoti dinamiska, mainīga vide, man ļoti patīk pieņemt izaicinājumus, ko tā sagādā.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Iepriecina tas, ka pēdējos gados Latvijai tic aizvien vairāk starptautisko investoru, tai skaitā plaši pazīstami mazumtirgotāji. Līdz ar to arī Rīga Plaza apmeklētāji spēj baudīt sev tīkamus zīmolus tādus kā Rituals, Swarovski, Intimissimi (atvērsies martā), H&M Home.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nekustamo īpašumu tirgus Liepājā «uz bremzēm»

Vēsma Lēvalde, 07.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskā krīze Liepājā skaudri izpaužas nekustamo īpašumu tirgū, kur galvenokārt notiek sīki darījumi.

Daudz nekustamo īpašumu Liepājā pieder banku grupām, kas tos pienācīgi neapsaimnieko, bet pārdot šos īpašumus izdodas reti. Tiesu izpildītāju rīkotajās izsolēs dzīvokļu sākuma cenas ir ļoti zemas, taču pircēji ir galvenokārt nekustamo īpašumu firmas. Īpašumu piedāvājums pārsniedz pieprasījumu vairākas reizes. Tikmēr jauno projektu apsaimniekotāji kā pagaidu risinājumu mēģina attīstīt īres tirgu.

Dominē bankas

Pirms pieciem gadiem vēl apdzīvotas, rekonstruētas daudzdzīvokļu un biroju ēkas, vēsturiskie īpašumi – gan rekonstruēti, gan avārijas stāvoklī – lielākoties pieder banku grupām. Par to liecina izkārtnes ar uzrakstu «Pārdod» un ar bankām saistīto nekustamo īpašumu uzņēmumu tālruņu numuriem. Piemēram, SIA Ektornet Management Latvia komercīpašumu un mājokļu portfelī Liepājā ir 33 īpašumi, no tiem 13 ir komercobjekti, 18 dzīvokļi un privātmājas, kā arī divi ievērojami investīciju objekti, DB atklāja SIA Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks. Starp šiem īpašumiem ir vairākas vēsturiskas ēkas vecpilsētas centrā un Jūrmalas parka tuvumā. Jāpiezīmē, ka uzņēmuma īpašumā ir arī valsts nozīmes pieminekļi (Jāņa iela 1 un Bāriņu iela 12), kā arī vietējas nozīmes pieminekļi (Kungu iela 29, Republikas iela 13, Bāriņu iela 31). Ektornet portfelī ir arī četri lieli komercobjekti, tostarp vairāki jau minētie vēsturiskie īpašumi – piemēram, biroju centrs Roma plaza, nams Tirgoņu ielā, kā arī tirdzniecības nams Kurzeme. Astoņus īpašumus Liepājā tirgo DNB bankas grupas uzņēmums SIA Salvus, tostarp lielu dzīvokli M.P.Berči projektētā namā. Taču vēsturiskos īpašumus pārdod ne tikai banku meitasuzņēmumi. IK RS Hipo Liepājā tirgo ekskluzīvu namu – bijušo Liepājas teātra Mazo zāli, kurā pēdējos gados a/s Liepājas metalurgs akcionārs Sergejs Zaharjins bija izbūvējis augstas klases viesnīcu, bet īsi pirms Metalurga bankrota šo ēku uzdāvināja savam brālim. Ēka no pašvaldības tika pirkta 2003.gadā, par 1200 m2 zemes no pircēja tika prasīti 23 tūkstoši latu, 80 % maksājot sertifikātos, bet par ēku – 44 tūkst. latu, summu nomaksājot divu gadu laikā. Šobrīd īpašuma pārdošanas cena ir 900 tūkstoši eiro, liecina sludinājums portālā ss.lv. Pērn par to prasīja aptuveni tikpat latos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Par 93,4 miljoniem eiro pārdod tirdzniecības un izklaides centru Riga Plaza

LETA, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par 93,4 miljoniem eiro tiek pārdots tirdzniecības un izklaides centrs Riga Plaza, liecina informācija uzņēmuma Plaza Centers NV mājaslapā.

Riga Plaza tiek pārdots globālam investīciju fondam, kura nosaukums netiek atklāts.

Riga Plaza līdzīpašnieka ASV investīciju grupas New Century Holding (NCH) vadītājs Kārlis Cerbulis aģentūrai LETA sacīja, ka pārdoti ir 100% tirdzniecības centra kapitāldaļu - savas 50% daļas pārdevis gan Plaza Centers NV, gan arī NCH.

Cerbulis prognozēja, ka darījums pilnībā varētu tikt pabeigts jūlijā. «Patlaban nevaru atklāt pircēju, vienīgi varu pateikt, ka tas ir ļoti solīds Rietumu investīciju fonds, kurš izvēlējies Latviju kā vietu saviem ieguldījumiem,» norādīja Cerbulis.

Viņš piebilda, ka nav pilnvarots atklāt naudas plūsmu, ko rada Riga Plaza, vienīgi norādīja, ka 2009.gadā, kad centrs tika atklāts, tajā bija aizņemti tikai 60% platību, turklāt daļa nomnieku maksāja tikai pusi nomas maksas. «Patlaban iznomātās platības ir ap 98%,» uzsvēra Cerbulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Vidējā darījuma summa dzīvokļiem jaunajos projektos augusi par 42%

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos 2013.gadā palielinājies par 37%, vienlaikus vidējai darījuma summai dzīvokļiem jaunajos projektos gada laikā pieaugot par 42%, liecina nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati. Darījumu skaitu kompānija gan neatklāj.

Tāpat, pēc Ektornet īpašumu pārdošanas datiem, pērn par trešdaļu audzis arī pieprasījums pēc privātmājām, taču vidējās pirkumu summas saglabājušās aptuveni 2012.gada līmenī. Tikpat liels aktivitātes pieaugums bijis arī komerctelpu un industriālo telpu segmentā, kur vidējā darījumu summa palielinājusies divas reizes.

«Salīdzinot ar 2012.gadu, pērn pieprasīti bijuši dārgāki Ektornet mājokļi un komerctelpas, kā arī industriālās telpas. Šāda tendence liecina, ka iedzīvotāji sāk atļauties vairāk, jo ir optimistiskāk noskaņoti par personīgo, kā arī valsts ekonomisko situāciju,» komentē Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Swedbank īpašumu uzņēmums sāk piedāvāt iespēju iegādāties mājokli īrējot

Lelde Petrāne, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada februāra Ektornet klientiem sāk piedāvāt iespēju iegādāties mājokli īrējot.

Pakalpojums paredzēts klientiem, kuri varētu saņemt aizdevumu mājokļa iegādei, taču būtu vajadzīgi vēl 10% pirmajai iemaksai.

Ektornet piedāvā klientiem iespēju jau tagad dzīvot jaunā mājoklī un ieguldīt sava nākotnes dzīvokļa vai privātmājas iegādē 55% no ikmēneša īres maksas. Maksimālais īres līguma termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs. Ikmēneša īres maksa tiks aprēķināta saskaņā ar nepieciešamo summu aizdevuma pirmajai iemaksai 10% apmērā. To klients var aprēķināt arī Ektornet mājaslapā un jautājot pārdošanas projektu vadītājam, kurš piedāvā izvēlēto mājokli.

Dzīvokļi un privātmājas ir ar pilnu iekšējo apdari un nodoti ekspluatācija, kas nozīmē, ka pēc dokumentu nokārtošanas, klients jau uzreiz var sākt dzīvot savā jaunajā mājoklī. Līguma slēgšanas brīdī izvēlētā mājokļa pirkuma cena tiek fiksēta un paliek nemainīga līdz pat pirmās iemaksas summas sakrāšanas vai īres līguma termiņa beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas uzņēmums SIA Ektornet Residential Latvia ārvalstu investoram ir pārdevis 353 dzīvokļus dzīvojamajā kompleksā, Kaivas ielā 50, Rīgā. Pārdošanas cena ir 15,6 miljoni eiro.

Darījums rāda, ka nekustamā īpašuma tirgus Latvijā kļūst likvīdāks, uzsver SIA Ektornet Residential Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks. Pēc viņa teiktā, arī 2012. gadā Ektornet turpinās fokusētu darbu ar nekustamajiem īpašumiem un tirgū piedāvās aizvien jaunus projektus.

Ektornet Residential Latvia ir daļa no nekustamo īpašumu kompānijas Ektornet AB, ko 2009. gadā izveidoja Swedbank grupa. Uzņēmuma pamatbizness ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamā, komercplatību un industriālā nekustamā īpašuma segmentos.

Ektornet pagaidām pircēju neatklāj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pieaudzis Ektornet nekustamo īpašumu darījumu apjoms

Vēsma Lēvalde, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Ektornet nekustamo īpašumu darījumu apjoms šā gada pirmajos četros mēnešos pieaudzis par 43%, salīdzinot ar 2012. gada to pašu periodu.

Pārdošana ir ievērojami pieaugusi visos nekustamā īpašuma segmentos, un Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčukstas norāda, ka tas liecina pircēju aktivitāti, pirktspēju, kā arī krīzes radītās nedrošības mazināšanos. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būtiski palielinājusies interese un pārdošanas apjomi attiecībā uz privātmājām un apbūves zemes gabaliem, kas iepriekšējā gadā nebija izteikta, liecina Ektornet darījumu analīze.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Ektornet ir izdevies būtiski palielināt pārdoto privātmāju un apbūves zemes gabalu skaitu. Tāpat kā 2012. gada pirmajā periodā, arī šogad lielāko īpatsvaru jeb 55% no Ektornetkopējiem pārdošanas darījumiem veido otrreizējā tirgus mājokļi. Otrais lielākais segments ir dzīvokļi jaunajos projektos - 37%. Šajā segmentā ir arī novērojams vislielākais darījumu skaita pieaugums - vairāk nekā divas reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik ar vērienu uzsāktais projekts Panorama Plaza pēc tā attīstītāju neveiksmēm un bankrotēšanas ir zem jautājuma zīmes, vēsta laikraksts Diena.

No četrām torņveida dzīvojamajām mājām pabeigtas ir divas, bet trešās būvniecība pilnībā apstājusies un pie pusbūvētā korpusa vairs neredz arī torņa celtņus.

Panorama Plaza trešo torni pērn izsolē iegādājās Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia par 783 972 latiem.

Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks Dienai atzinis, ka kopš pērnā gada beigām nekas kardināli nav mainījies - nav izslēgts, ka nepabeigtajā jaunā projekta tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču joprojām vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū

Lelde Petrāne, 17.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ar tirgotāju H&M mēs komunicējam regulāri, bet šobrīd H&M nesaskata potenciālu Latvijas tirgū,» tā uz biznesa portāla db.lv jautājumu, vai modes un izklaides centrs Rīga Plaza ir veicis pārrunas arī ar šo pasaulē populāro tirgotāju par veikala atvēršanu, atbildēja centra vadītāja Iveta Priedīte. Kopš gada sākuma durvis centrā jau vērušas vairāk nekā 10 jaunas tirdzniecības vietas, bet vairāki tirgotāji centru pametuši.

Kā norādīja I. Priedīte, Rīga Plaza šovasar strauji audzis jaunatvērto veikalu skaits. Tirgotāju interesi par Rīga Plaza lielā mērā esot ietekmējis pircēju plūsmas pieaugums, kas novērots pēdējā pusgadā.

Pircēju plūsmas pieauguma pamatā esot «sistemātisks un intensīvs darbs un Rīga Plaza atpazīstamības veidošana», rīkojot gan izpārdošanas akcijas, gan īpašu uzmanību pievēršot dažādiem pasākumiem, kas piesaista apmeklētāju interesi, kā, piemēram, Lapzemes Santa Klausa vizīte, Cosmopolitan Shopping Night, jauna rekorda uzstādīšana – pasaulē garākais šašliks un citi. Īpašs «āķis» esot arī zīmolu izvēle. «Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti vairāki zīmoli, kas Rīgā ir pieejami tikai pie mums, piemēram, Peek&Cloppenburg, Mexx, Stradivarius, Multikino, Fantasy Park,» sacīja I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināta - Jauna dizaina Maxima XXX veikalu Rīga Plaza atklās pavasarī

Zane Atlāce - Bistere, 19.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada pavasarī modes un izklaides centrā Rīga Plaza tiks atvērts Maxima XXX veikals, jo saņemts pozitīvs Konkurences padomes atzinums par veikala izveidi šajā vietā, informē Maxima Latvija komunikācijas speciāliste Zane Udrase.

Šī veikala izveidē Maxima Latvija plāno investēt 2,06 miljonus eiro.

Tā kā Konkurences padome ir atļāvusi iegūt telpu nomas tiesības modes un izklaides centrā Rīga Plaza, šobrīd jau uzsākti visi nepieciešamie darbi veikala Maxima XXX atvēršanai nākamā gada pavasarī.

Šo veikalu iecerēts veidot pēc jaunā dizaina, norāda Maxima Latvija vadītājs Andris Vilcmeiers.

Veikala Maxima XXX platība būs gandrīz 4800 kvadrātmetri, un tajā iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 60 tūkstošu dažādu pārtikas un rūpniecības preču.

Modes un izklaides centrs Rīga Plaza šobrīd aktīvi strādā pie globālas bijušās hipermārketa zonas rekonstrukcijas vairāk nekā 8000 m2 apjomā. Rekonstrukcijas rezultātā Rīga Plaza apmeklētājiem tiks paplašinātas iepirkšanās iespējas vienuviet, nodrošinot vēl vairāk veikalu un dažādu pakalpojumu saņemšanu, kas šobrīd centrā nav pieejami vai netiek piedāvāti pietiekamā apjomā, tai skaitā, atverot jaunu, modernu un mūsdienu patērētāju prasībām atbilstošu pārtikas hipermārketu, komentē modes un izklaides centra Rīga Plaza vadītāja Egita Puķīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa centrs “Novira Plaza” Rīgas centrā atzīmē spāru svētkus, projekts tiks pabeigts līdz 2023. gada augustam ar kopējām investīcijām, kas pārsniedz 55 miljonus eiro.

“Mūsdienīgu biroja ēku piedāvājums Rīgas centrā ir bijis ļoti ierobežots. Lieliskā atrašanās vieta pašā Rīgas sirdī, netālu no galvenās dzelzceļa stacijas un Vecrīgas, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc projektā “Novira Plaza” saskatām tik lielu potenciālu,” stāsta “Evernord Asset Management” partnere Jolanta Jurga. "Novira Plaza” pabeigšana būs svarīgs faktors Rīgas centrālā biznesa rajona izveidošanā. Biznesa centrs “Origo” definēja šo kā augstas klases biroju atrašanās vietu, un kopā ar “Novira Plaza”, SEB galveno mītni un centrālo dzelzceļa staciju, kurā tiks ieguldīti 500 miljoni eiro, padarīs šo vietu par populārāko punktu Rīgas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes gados banku izveidotie nekustamā īpašuma uzņēmumi patlaban jau atrodas sava dzīves cikla beigu fāzē un divu līdz piecu gadu laikā varētu iziet no tirgus, šodien konferencē «Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?» sacīja uzņēmumu vadītāji.

Swedbank grupas uzņēmuma Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks informēja, ka Ektornet īpašumu portfelis 2012.gada beigās bija 185 miljoni eiro, bet 2013.gada beigās tas bija sarucis līdz 93 miljoniem eiro.

«Ņemot vērā, ka savulaik portfelis sasniedza arī 250 miljonus eiro, varu apgalvot, ka esam darbības pēdējā fāzē. Protams, matemātiski nevar tā rēķināt. Ja jau gada laikā esam portfeli samazinājuši uz pusi, tad šī gada laikā pārdosim visus īpašumus. Īpašumi ir dažādi, citi vēl ir pirkšanas procesā, citiem ir tiesvedība,» skaidroja Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet decembrī sasniedzis pārdošanas rekordu

Ingrīda Drazdovska, 03.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gada decembrī Swedbank grupas nekustamā īpašuma uzņēmums Ektornet noslēdzis līdz šim lielāko ikmēneša darījumu skaitu. Vietējā tirgū veiksmīgi izdevies pārdot 30 nekustamos īpašumus.

Pieprasītākais Ektornet īpašums Rīgā bija jaunais daudzdzīvokļu projekts Augšzemes ielā 5, Zolitūdē. Vienlaikus, aktīvi slēgti pārdošanas darījumi ar īpašumiem Rīgas tuvumā esošajās mazpilsētās.

Db.lv jau ziņoja, ka decembrī Ektornet noslēdzis arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Kaivas ielā pārdošanas darījumu; šo t.s. jauno projektu iegādājās Lielbritānijā reģistrēts uzņēmums.

Ektornet tāpat ziņo, ka uzņēmuma ir izdevies noturēt savas mājas lapas popularitāti. Atsaucoties uz Google Analythics datiem, uzņēmums ziņo, ka decembrī ektornet.lv mājas lapa apciemota 21 546 reizes. 35,35% vizīšu bija atkārtotie apmeklējumi, kas skaidrojams ar to, ka potenciālie pircēju rūpīgi izdara savu izvēli pirms īpašuma iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2016. gada 4. janvāri Ektornet grupas uzņēmumu vadībā līdzšinējos valdes locekļus Andri Kovaļčuku un Katrīnu Mūls (Katrin Muhls) nomainīs Swedbank Latvija valdes loceklis Ansis Grasmanis un Swedbank Aizdevumu atgūšanas daļas vadītājs Kaspars Šics, informē AS Swedbank.

Tādejādi turpmāk Ektornet grupas bilancē esošos īpašumus pārvaldīs Swedbank Latvija struktūrvienības.

Ektornet darbības laikā, kopumā tika iegādāti 4792 īpašumi par kopējo vērtību 296,7 miljoni eiro, savukārt šobrīd pārvaldībā atlikuši vairs tikai 20 īpašumi ar kopējo vērtību 25 miljoni eiro.

Nekustamo īpašumu uzņēmumu Ektornet grupa 2009. gadā izveidoja Swedbank Grupa. Ektornet darbības mērķis bija iegādāties, profesionāli pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus - dzīvojamās apbūves, tirdzniecības, biroja un ražošanas telpas.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks darbu turpinās ārpus bankas, konsultāciju jomā, tostarp nekustamo īpašumu ieguldījumu pārvaldīšanas jautājumos konsultējot arī Swedbank Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad modes un izklaides centru Rīga Plaza atstās Somijas lielveikalu ķēdes Prisma veikals, Rīga Plaza iecerējusi veikt rekonstrukciju hipermārketa zonā, kur patlaban atrodas Prisma veikals, informēja Rīga Plaza pārstāve Urzula Spickus.

Viņa vēl nevarēja norādīt rekonstruējamās zonas platību, kā arī datumu, kad Prisma atstās centra telpas, taču piebilda, ka rekonstrukcijas darbus paredzēts sākt šī gada rudenī.

Spickus atklāja, ka Rīga Plaza vadība patlaban jau sākusi darbu pie jauna pārtikas preču operatora piesaistes centram.

«Patlaban plānojam modes un izklaides centra Rīga Plaza hipermārketa zonas globālu rekonstrukciju, un darbi tiks sākti šī gada rudenī. Tāpat, protams, strādājam pie jauna pārtikas tirgotāja piesaistes, par ko noteikti vēl informēsim. Par termiņiem patlaban komentārus sniegt nevarēsim,» sacīja Rīga Plaza pārstāve.

Jau vēstīts, ka Somijas koncerns Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) nolēmis izbeigt Prisma lielveikalu darbību Latvijā un Lietuvā, jūnijā slēdzot visus veikalus abās valstīs, pavēstīja koncerna pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Blue Shock Race plāno atdzīvināt tirdzniecības centru Bērnu pasaule

Lelde Petrāne, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Halle slēgtā pasākumā tiks atklāta 1. jūlijā, bet publiski - 2. jūlijā,» jautāts, kad tirdzniecības centrā Bērnu pasaule tiks atklāta Blue Shock Race jaunā Rīgas elektrokartingu halle, biznesa portālam db.lv pastāstīja Blue Shock Race dibinātājs un valdes loceklis Artis Daugins. Šobrīd projektā ir investēti 200 tūkstoši eiro.

Kārtojot visas formalitātes, halles atklāšana Matīsa ielā 25 nedaudz iekavējusies - sākotnējais mērķis bija to atvērt maija beigās. «Šis ir milzīgs projekts un nav daudzi, kam ir pieredze šajā lauciņā. Līdz ar to mums kā pionieriem jārisina daudz lietas, par ko neviens nezina, bet tas ir normāls pionieru pienākums, atrisināt, tā, lai nākošajiem un pašiem būtu labāk un vieglāk,» sacīja Blue Shock Race dibinātājs.

Pirmā Blue Shock Race Rīgas elektrokartingu halle atradās modes un izklaides centrā Rīga Plaza, taču tika aizvērta šā gada aprīlī. «Startējot ar šo pilotprojektu, mums telpu līgums bija noslēgts uz vienu gadu, pēc tam šīs telpas bija jāatstāj. Rīga Plaza nāca ar priekšlikumiem pārcelt halli uz blakus telpām, bet, izvērtējot visus piedāvājuma aspektus, iespējas un nākotnes vajadzības, mēs nolēmām veidot lielo kartingu halli un diemžēl tik daudz vietas Rīga Plaza mums nebija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lai pārceltu darbību uz citām telpām, 4finance nepieciešams mazāk par 30 minūtēm

Dienas Bizness, 10.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 9. augusta pēcpusdienā, Panorama Plaza biroju ēkā Lielirbes ielā 17, kurā atrodas arī alternatīvo finanšu pakalpojumu uzņēmums 4finance, jumta konstrukcijā izcēlās lokāls ugunsgrēks. Rezultātā tika bojāts sienas apmetums 100m2 platībā. Ugunsgrēka likvidēšanā tika iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar četrām ugunsdzēsēju automašīnām.

Rūpējoties par cilvēku drošību, 4finance veica darbinieku evakuāciju, informē 4finance Latvia izpilddirektors Gvido Endlers.

Panorama Plaza kompleksā no degošas ēkas evakuēti 100 cilvēki

Saskaņā ar 4finance biznesa nepārtrauktības procedūru, uzņēmums veicis pamata darbības pārcelšanu uz rezerves biroja telpām citā dislokācijas vietā Rīgā. Šīs telpas ir aprīkotas ar visām nepieciešamajām tehnoloģiskajām iekārtām, lai nodrošinātu nemainīgu pakalpojumu un servisu uzņēmuma klientiem.

Situācijās, kurās dažādu apstākļu dēļ galvenajā biroja ēkā nav iespējams nodrošināt klientu apkalpošanas procesus vai ēkas stāvoklis apdraud uzņēmuma darbinieku veselību, 4finance savā darbībā ir spējīgs nodrošināt identiskus pakalpojumus no rezerves telpām. Lai realizētu uzņēmuma pārcelšanas procedūru, 4finance ir nepieciešamas mazāk kā 30 minūtes, pēc kurām visi uzņēmuma procesi turpina ritēt ierastajā gaitā, skaidro G. Endlers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra Rīga Plaza pārvaldīšanu kopš šā gada aprīļa veic starptautiskā nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānija Colliers.

Modes un izklaides tirdzniecības centrs Rīga Plaza tika atklāts 2009. gadā. Pērn tas mainīja savus īpašniekus un tagad pieder nekustamā īpašuma investīciju holdingam Summus Capital stratēģiskā aliansē ar aktīvu pārvaldnieku Zenith Family Office.

Tirdzniecības centra ēkas kopēja platība ir 90 000 m2, tajā ir 1500 autostāvvietas un 50 000 m2 tirdzniecības telpu, ar vairāk nekā 170 nomniekiem.

Jauns īpašnieks arī tirdzniecības centram Riga Plaza 

Investīciju konsultants “Zenith Family Office” ir pabeidzis “Riga Plaza” iegādi. Jaunie akcionāri...

"Pārņemot Rīga Plaza pārvaldīšanu, esam paplašinājuši Colliers pārvaldībā esošo nekustama īpašuma objektu portfeli, kurā bez lieliem tirdzniecības centriem, tādiem kā TC Sāga un TC Rīga Plaza ir arī biroju ēkas, lielveikali un industriāli objekti. Rīga Plaza jaunajiem īpašniekiem ir ambiciozi plāni kā padarīt šo centru vēl interesantāku un pievilcīgāku gan apmeklētajiem, gan centra nomniekiem. Savukārt Colliers pieredze ne tikai objektu pārvaldīšanā, bet arī tirgus izpētē, koncepciju izstrādē, projektu attīstīšanā un nomnieku piesaistē, noteikti palīdzēs šos plānus efektīvi īstenot,” stāsta Colliers vadošais partneris Deniss Kairāns.

"Pārvaldnieka maiņa iezīmē jaunu un pozitīvu sākumu modes un izklaides centra Rīga Plaza turpmākajā attīstībā. Mūsu mērķis ir turpināt jau aizsāktos investīciju projektus, kā arī meklēt jaunus attīstības virzienus un papildu investīcijas, lai kopīgiem spēkiem sekmētu izaugsmi pēc ieilgušās pauzes, ko radījusi pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi. Aizvadītais gads un šī gada sākums tirdzniecības nozarei ir bijis izaicinājumu pilns. Tāpēc ceru, ka pavisam drīz jau atkal tirdzniecības centrs varēs pilnvērtīgi darboties, lai sniegtu daudzveidīgākos un plašākos pakalpojumus mūsu apmeklētājiem," piebilst Summus Capital valdes loceklis Hanness Pīls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības uzņēmums Maxima Latvija ir noslēdzis nomas līgumu ar modes un izklaides centru Rīga Plaza par telpu nomu pārtikas lielveikala Maxima XXX atvēršanai. Maxima Latvija jaunā lielveikala izveidē plāno investēt 2,06 miljonus eiro.

Tuvākajā laikā uzņēmumi iesniegs visus nepieciešamos dokumentus Konkurences padomei, jo tikai pēc tās atļaujas varēs tikt uzsākti darbi pārtikas lielveikala atvēršanai.

Veikala Maxima XXX platība būs gandrīz 4800 kvadrātmetri. Pieaugot vegānu un veģetāriešu pārtikas produktu popularitātei, plānots arī šajā veikalā izveidot īpašu stendu ar šiem produktiem. Tiks izveidotas arī kases ģimenēm ar bērniem un pašapkalpošanās kases, kurām priekšroku dod aptuveni 27% pircēju tajos Maxima Latvija veikalos, kur tās ir pieejamas.

«Rīga Plaza plāno globālu bijušās hipermārketa zonas rekonstrukciju vairāk nekā 8000 m2 apjomā un darbi tiks uzsākti jau tuvākajā laikā. Rekonstrukcijas rezultātā Rīga Plaza apmeklētājiem tiks paplašinātas iepirkšanās iespējas vienuviet,» komentē Rīga Plaza vadītāja Egita Puķīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeigta tiesvedība «Rimi Latvia» strīdā ar Konkurences padomi par atļauju «Rīga Plaza» izveidot «Maxima» veikalu, informēja «Maxima Latvija».

Šobrīd «Rimi» veikali atrodas 7 no 10 lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, savukārt «Maxima» veikali - t/c «Domina Shopping» un modes un izklaides centrā «Rīga Plaza».

«Tiesas spriedums, atstājot spēkā Konkurences padomes lēmumu par «Maxima Latvija» atrašanos modes un izklaides centrā «Rīga Plaza», ir loģisks un likumsakarīgs. Mūsuprāt, «Rimi» prasība ir absurda un nav pamata apšaubīt Konkurences padomes lēmuma taisnīgumu - šis ir otrais «Maxima Latvija» veikals kādā no lielajiem tirdzniecības centriem Rīgā, kamēr «Rimi» veikali atrodas vairumā tirdzniecības centru Rīgā. Līdz ar to «Rimi» veikaliem ir dominējošs stāvoklis multifunkcionālo tirdzniecības centru segmentā,» komentē «Maxima Latvija» vadītājs Andris Vilcmeiers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ārvalstu investori savus ieguldījumus Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā palielinājuši par 10,8% jeb 320 milj. Ls.

To liecina SIA Lursoft pētījums pēc Uzņēmumu reģistra datiem. Pērn ārvalstu tiešo investīciju uzņēmumu pamatkapitālos portfeļa bilance (ienākošās - izņemtās) ir sasniegusi vēl nebijušu lielumu - 4,3 milj. Ls. Lielākās investīcijas bijušas uzņēmumu pamatkapitālos, kuri darbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, finanšu un enerģētikas nozarēs. Tiešo uzkrāto investīciju pamatkapitālā aprēķinos tiek uzskaitītas ne tikai ienākušās investīcijas, bet arī izejošās, jo tiek pieņemts, ka gadījumos, ja uzņēmums tiek likvidēts, tiek samazināts ārvalstu kapitāla apjoms vai arī ārvalstnieka kapitāla daļas pārpērk Latvijas rezidenti, un investīcijas aizplūst no valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvien vairāk banku īpašumu tiek izlikti pārdošanai brīvā tirgū, lielākais piedāvājums un interese vērojama mājokļu segmentā.

Banku īpašumā esošo nekustamo īpašuma vienību skaits, pēc statistikas datiem, šobrīd jau tuvojas 10 tūkstošiem. Banku nekustamā īpašuma portfeļi turpina augt joprojām, tomēr pieauguma tempi salīdzinājumā ar pāris iepriekšējiem gadiem ir mazinājušies, aktīvāka kļuvusi īpašumu realizācija.

Šogad viens no aktīvākajiem īpašumu pārdevējiem ir Swedbank grupas nekustamo īpašumu pārvaldības uzņēmums SIA Ektornet management Latvia (Ektornet), kas pagājušajā nedēļā noslēdzis šogad jau 400. pārdošanas darījumu, informē Ektornet vadītājs Andris Kovaļčuks. Viņš norāda, ka dominējošie no šā skaita ir darījumi ar mājokļiem. «Jau agrāk eksperimenta nolūkos, testējot tirgu, bijām atvēruši pārdošanai vairākus jaunos mājokļu projektus. Tagad šajā segmentā esam nopietni sagrupējušies - to var redzēt arī pēc piedāvājumu skaita. Sākām ar četriem projektiem, šobrīd jau piedāvājam tirgū mājokļus 15 jaunajos projektos. Rudens pusē piedāvājumu paplašināsim vēl ar trim četriem projektiem,» norāda A. Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru