Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auduma kārbas, kurās iestrādāti kaltēti lavandu ziedi, varētu būt kas īpašs svētkiem – kāzām, kristībām, raudzībām, cer Arom Boxi idejas autore Ieva Einause, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirmo auduma kārbu, kurā iešūti kaltēti lavandas ziedi, Ieva Einause izveidoja savam mājoklim, lai nodrošinātu kārtību koridora skapī. Iepriekš tur juku jukām bija salikti abu viņas meitiņu cimdi, šalles, zeķes un citas lietas. Lai gan Ievas līdzšinējā darba pieredze un iegūtā izglītība bija cieši saistīta ar finansēm, tirgvedību, viņai vienmēr paticis radīt kaut ko pašai – šūt bērniem gultas veļu, dekupēt koka pakarināmos, gatavot zīdpapīra bumbas. Tas viņai bija vaļasprieks, taču aromātisko kārbu veidošanai pirms dažiem mēnešiem Ieva nolēmusi pievērsties pastiprināti, attīstot to kā mazo biznesu. Tika radīts zīmols Arom Boxi.

Kāzām un kristībām

Sākotnējā Ievas iecere – dažādu krāsu un musturu audumu kārbas – arī citiem palīdzēja turēt kārtībā drēbju skapi vai bērnistabas mantu jūkli. Taču tagad viņa sapratusi, ka tās pozicionēs arī kā atmiņu kārbas dažādiem īpašiem dzīves gadījumiem – kāzām, raudzībām, kristībām. Tās var kalpot arī kā kārbas, kur vecāki var glabāt atvases pirmās drēbītes, kurpītes un citas simboliskas lietas no bērna dzimšanas brīža līdz pieaugšanai. Individuāli pagatavotās auduma kastes iespējams padarīt īpašas un veidot uz tām izšūtus iniciāļus, personas vārdu, vēlējumu, bērna dzimšanas datumu u.c.

«Jaunais pāris kasti var izmantot, lai tajā glabātu plīvuru, sakaltētu līgavas pušķi, lietas no kāzu dienas. Pavisam drīz, sākoties kāzu laikam, varēšu novērtēt, vai mans produkts būs pieprasīts,» stāsta Ieva.

Arom Boxi pazīšanas zīme – visas kārbas smaržo pēc lavandas. Kaltētie lavandu ziedi rada patīkamu aromātu, kas turklāt ir spēcīgs kožu atbaidītājs; tas ir svarīgi, ja kārbās tiek uzglabāti adījumi.

Visu rakstu Kur mājo smarža un atmiņas lasiet 24. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru