Jaunākais izdevums

Komandas piedzīvojumu, loģikas un domāšanas spēle Mysteria līdzinās datorspēlei, kur stundas laikā jāatrisina dažādi uzdevumi, lai izkļūtu no telpas, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Šī ir piedzīvojumu spēle realitātē, jauns izklaides veids mūsu pilsētā,» saka Jurijs Boičuks, spēles Mysteria idejas autors. Tā līdzinās datorspēlei, ko izspēlē dzīvē – divu līdz četru cilvēku liela komanda ieiet istabā. Viņu uzdevums ir iziet no tās, atrodot atslēgu, kas ir iespējams, atrisinot dažādus loģikas uzdevumus. Iespēja izspēlēt spēli stundas laikā esot aptuveni 80% – lielākā daļa cilvēku visus uzdevumus izpilda. Protams, tiem, kuriem tas neizdodas, ir skumjas par to un neapmierinātība ar sevi. Cilvēkiem neesot vajadzīgas īpašas zināšanas ķīmijā vai fizikā, lai šo spēli izspēlētu, vairāk nepieciešama attapība, uzmanība un loģika. Daudziem vienkārši nepietiek pacietības, uzskata Jurijs. Visi uzdevumi ir lineāri – lai izpildītu nākamo, jāatrisina iepriekšējais.

Vaicāts, vai cilvēki zina, ko nozīmē šādas piedzīvojumu istabas, Jurijs teic, ka daļai cilvēku, kuri atnākuši, jau ir priekšstats un viņi zina, kas tas ir, taču aptuveni trešdaļa nezina, bet ir dzirdējuši, ka tas ir kaut kas interesants. «Tiem vajag izstāstīt,» saka Dmitrijs Fedorenko, spēles Mysteria (SIA EscapeLand) līdzīpašnieks.

Pirmie 300

Pirmajos trīs mēnešos Mysteria piedzīvojumu spēli izmēģinājuši aptuveni 300 cilvēku. «Tie nav slikti rezultāti, apmeklētāju ar katru mēnesi aug. Tie, kuri ir izmēģinājuši, gaida ziņu, kad būs otra istaba. Kad mums būs visas piecas istabas, varēsim to piedāvāt arī korporatīvajiem klientiem,» saka Jurijs.

Viņš uzskata, ka cilvēki ir noilgojušies pēc jaunām izklaides iespējām, jo tādu nemaz tik daudz neesot– var aiziet uz kino, uzspēlēt boulingu, izbraukt ar kartingu, doties uz bāru vai klubu. «Izklaides, kas prasa domāt, ir maz. Šī ir komandas spēle, kur viss atkarīgs no tā, kā cilvēki noskaņojušies, kā uzvedas. To var izmantot arī kā komandas veidošanas spēli,» spriež Dmitrijs. Ir bijuši gadījumi, kad uz spēli atnāk cilvēki savā pirmajā randiņā vai kāzu gadadienā.

Būs vēl citas istabas

Šobrīd ir gatava viena spēles istaba, kas iekārtota 60.-80. gadu stilā kā zinātnieka kabinets, kur daudz kas ir saistīts ar ķīmiju, meteorītiem. «Mēs liekam lielu akcentu uz atmosfēru, piemēram, spēlē visu laiku skan tematiska mūzika, lai cilvēki maksimāli iejustos. Spriežot pēc atsauksmēm, tas tiešām darbojas,» saka Jurijs.

Decembrī ir plānots atvērt nākamo spēles istabu un tā būs ar vēsturisku piesitienu, saistīta ar viduslaikiem, papildināta ar slepenajām nišām un tajā vajadzēs atrast Svēto Grālu.

Visu rakstu Pārceļ datorspēli realitātē lasiet 27. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atvērts virtuālās realitātes klubs, kurā tiek izmantotas HTC VIVE ķiveres. Aptuvenais investīciju apjoms šajā projektā sasniedz 58 tūkstošus eiro, biznesa portālam db.lv pastāstīja kompānijas Mysteria, kura attīsta šo projektu, vadītājs Jurijs Boičuks.

Kompānija Mysteria izklaides industrijā darbojas no 2013. gada. Kompānijas pamatnodarbošanās līdz šim bijušas tā sauktās kvest spēles reālajā laikā - dalībniekiem ierobežotā laikā nepieciešams izkļūt no slēgtas telpas. Virtuālās realitātes klubs Mysteria VR atvērts tajā pašā adresē, kurā tiek piedāvātas kvest spēles - Rīgā, Brīvības ielā.

«Mūsu plānos ir atvērt desmit spēļu klubus visās Baltijas valstīs - Rīgā, Jūrmalā, Viļņā, Kauņā, Tallinā, Pērnavā, Tartu un citviet,» sacīja J. Boičuks.

Spēļu klubā Mysteria VR ir ierīkotas trīs spēļu vietas ar virtuālās realitātes ķiverēm HTC VIVE. Spēlētāji pārvietojas reālā telpā, kontaktējoties ar virtuāliem personāžiem un priekšmetiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Nedēļas nogalē Ķīpsalu pārņems droni, roboti un hiperrealitāte

Jānis Vēvers - sadarbībā ar Lattelecom, 25.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē pirmo reizi Rīgā norisināsies vērienīgs tehnoloģiju festivāls HyperTown Riga

Tā gaitā ikviens interesents varēs aplūkot un izmēģināt modernākās izklaides tehnoloģijas. To vidū ir droni, roboti, eSports, lazertag spēles, dažādi simulatori un citi izklaidi bagātinoši rīki. 26. un 27. maijā izstāžu centrā Ķīpsala notiekošais pasākums paredzēts gan bērniem un jauniešiem, gan viņu vecākiem. Apmeklētāji varēs kontrolēt un pat uzbūvēt robotu, uz jaudīga datora ar augstāko izšķirtspēju spēlēt savu iecienītāko videospēli, vadīt sacīkšu dronu, kas traucas ar ātrumu 120 km/h, piedalīties lazertag spēlē vai izmēģināt ar hidrauliku aprīkotu drifta un rallija simulatoru, virtuāli braucot ar 90 km/h slavenajā Biķernieku trases Raganas katla līkumā, kā arī mesties citos tikpat drosmīgos piedzīvojumos, un tas viss iekļauts biļetes cenā. Tikmēr labākie datorspēļu speciālisti sacentīsies Baltijas eSporta līgas finālspēlēs. Festivāla laikā pirmo reizi Baltijā tiks parādīta HyperReality jeb hiperrealitāte, ko izstrādājusi pašmāju kompānija Mysteria City. Tā ir virtuālā realitāte, kurā vienlaikus var piedalīties vairāki cilvēki, kopīgi izdzīvojot aizraujošu stāstu. Spēlētāji savstarpēji komunicē un strādā komandā, lai atrisinātu mīklas, atvairītu uzbrukumus un izglābtu pasauli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Failiem.lv/Files.fm vadītāju Jāni Vikli

Lelde Petrāne, 29.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Jānis Viklis, Failiem.lv / Files.fm vadītājs. Failiem.lv nodrošina failu glabāšanu un apmaiņu internetā gan uzņēmumiem, gan privātajiem lietotājiem.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Ar elektroniku, datorsistēmām un to uzbūvi esmu aizrāvies kopš deviņdesmito gadu vidus un kopš tā brīža neesmu zaudējis interesi. Datorzinātņu studijas Latvijas Universitātē nostiprināja šo aizraušanos, ne tikai pielietošanas veidos, bet arī jaunradē.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru