Pasaulē

ASV priekšvēlēšanu kampaņas vēlētāju pievilināšanai pievēršas Pokemon Go

LETA--AFP, 02.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielo popularitāti iemantojusī mobilā spēle Pokemon Go nav palikusi bez uzmanības arī ASV priekšvēlēšanu kampaņās, konkurējošo kandidātu darbiniekiem mēģinot izdomāt, kā to labāk izmanto vēlētāju pievilināšanai.

ASV demokrātu kandidāte prezidenta vēlēšanām Hilarija Klintone pagājušajā nedēļā pauda cerību, ka spēli varētu izmantot vēlētāju piesaistīšanai.

«Es nezinu, kurš radīja Pokemon Go, bet es esmu mēģinājusi izdomāt, kā pievilināt spēlētājus vēlēšanu iecirkņiem,» sacīja Klintone.

Klintones darbinieki kopš tā brīža ielās meklē Pokemon Go spēlētājus, cerot pievērst to uzmanību uz pāris minūtēm, ar ko pietiek, lai reģistrētos dalībai vēlēšanās.

Nesen demokrātu priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā Ohaio spēlētāji tika aicināti ierasties uz pokemonu savākšanu, pie viena nedaudz vairāk uzzinot par Hilariju Klintoni.

Arī republikāņu Baltā nama pretendenta Donalda Trampa kampaņā pokemonu ķērēji nav aizmirsti. Kampaņas ietvaros nesen sociālajā tīklā Facebook tika publiskots video, kurā Klintone tiek noķerta kā viens no pokemoniem un viņas aprakstā norādīts, ka viņa ir karjeras politiķe, kas bieži pieķerta melojam amerikāņu tautai, graujam sistēmu un publiskojam slepenas e-pasta vēstules.

Pokemon Go ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt PokeStop jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru