Jaunākais izdevums

Tirdzniecība, investīcijas un patēriņš jau ceturto ceturksni pēc kārtas veicinājis Lielbritānijas ekonomikas izaugsmi, raksta Bloomberg.

Pagājušā gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, Lielbritānijas IKP audzis par 0,7%, liecina jaunākie statistikas biroja dati.

Gada laikā ekonomika augusi par 1,8%, kas ir mazāk nekā provizoriskais rādītājs, kas bija 1,9%. Tomēr tas aizvien ir straujākais temps kopš 2007. gada.

Mājsaimniecību patēriņš ceturkšņa laikā audzis par 0,4%, uzlabojoties jau devīto ceturksni pēc kārtas. Savukārt gada laikā patēriņš audzis par 2,4%, kas ir augstākais kāpums kopš 2007.gada.

Lielbritānijas būvniecības apjomi pieauga par 0,2%, salīdzinot ar provizoriskajiem datiem, kas uzrādīja 0,3% kritumu.

Augošā ekonomika ir palīdzējusi samazināt bezdarba līmeni tuvu 7%, ko iepriekš Anglijas Bankas vadītājs Marks Karnijs minēja kā mērķi, kad apsvērt bāzes procentu likmes pieaugumu. Banka gan šajā mēnesī pārskatīja savu politiku, paplašinot to rādītāju klāstu, kuri tiks ņemti vērā, mainot politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Šorīt Rīgā galvenokārt mākoņains, gaisa temperatūra +11 grādi.

Latvijā

Šorīt laikraksts Dienas Bizness raksta par Rojas reģionālo ostu, kas savā turpmākajā attīstībā liek cerības uz miljonu investīcijām no NVS kokapstrādes jomā. Piesaistītie privātie līdzekļi būs mērāmi miljonos, kas Latvijas mērogiem varbūt nebūs iespaidīga summa, tomēr Rojai ievērojami resursi, norāda ostas pārvaldnieks Jānis Megnis.

Pēc piena produktu cenu palielinājuma veikalos valstī atkal sākusi uzplaukt piena tirdzniecība māju pagalmos. Eksperti novērojuši, ka arvien vairāk piena un piena produktu patērētājiem tiek piedāvāti tieši, to tirgojot dzīvesvietu tuvumā, māju pagalmos un tirgos. Izskan prognozes, ka šāda tirdzniecība var vērsties plašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 21. oktobra rītā

Dienas Bizness, 21.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Latvija

Okupācijas varas piemineklim, tā sauktajam Uzvaras piemineklim nav vietas līdzās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, LNT raidījumā 900 sekundes atzinis tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Viņaprāt, nākotnē Latvijas un Rīgas panorāmā šim piemineklim būtu jāizskatās pavisam citādāk.

Nolūkā pārliecināties par šā gada pavasarī veiktās meža dzīvnieku trakumsērgas vakcinācijas efektivitāti Pārtikas un veterinārāis dienests (PVD) no šodienas līdz 19. decembrim pieņems mednieku nomedītās lapsas un jenotsuņus laboratoriskai izmeklēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 24. oktobrī

Dienas Bizness, 24.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Latvija

Šodien notiks fiksētas likmes izsole, kurā tiks piedāvāti valsts vidējā termiņa vērtspapīri viena miljona latu apmērā.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šodien un rīt darba vizītē apmeklēs Lielbritāniju, kur piedalīsies Latvijai veltītā biznesa forumā, tiksies ar latviešu diasporu, kā arī ar amatpersonām un uzņēmumu pārstāvjiem.

Administratīvā rajona tiesa vērtēs, vai tieslietu ministra Jāņa Bordāna 28. jūnija rīkojums par bijušā Ieslodzījuma pārvaldes priekšnieka Visvalža Puķītes atvaļināšanu no dienesta bija likumīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 16. oktobra rītā

Dienas Bizness, 16.10.2013

Vilciens Rail Baltica Express train, kurš kursēs maršrutā Viļņa-Rīga-Valka/Valga-Tallina, Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Latvija

Šodien tiks prezentēts pētījums Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top 101. Pētījums tiks publiskots īpašā Nacionālā kapitāla balvas ceremonijā, kurā piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, topa veidotāji un vērtīgāko uzņēmumu vadītāji.

Valsts ieņēmumu dienests rīko preses konferenci, kurā informēs par dienesta darba rezultātiem šā gada deviņos mēnešos un Klientu servisa programmas īstenošanu.

Pašvaldības SIA Rīgas Satiksme interrneta vietnē no šodienas var sākt aizpildīt pieteikuma anketas Rīdzinieka kartes saņemšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru