Ekonomika

Kā ražo KAH tekilu Fabrica de Tequilas Finos ražotnē Meksikā

Žanete Hāka,05.05.2017

Fabrica De Tequilas Finos atrodas Tekilas pilsētā, tieši blakus dzelzceļa stacijai. Tas ir ģimenes uzņēmums.

Foto: Amber Beverage Group

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016.gada septembrī Baltijā lielākais alkohola ražotājs un izplatītājs Amber Beverage Group (Latvija) noslēdza darījumu, iegūstot savā īpašumā ievērojamu daļu tekilas ražotāja Fabrica de Tequilas Finos akciju, kas atrodas Tekilas pilsētā Meksikā.

Fabrica De Tequilas Finos ražo vairāk nekā 50 tekilas zīmolu, tostarp KAH®, Don Camilo, Agave 99, Zapopan un citi. Viens no pazīstamākajiem šīs ražotnes zīmoliem ir KAH®, kas atšķiras ar savu galvaskausa formas pudeli. Tās dizains ir radīts, iedvesmojoties no tradicionālajiem Calaveras - no cukura veidotiem galvaskausiem, ko izmanto Mirušo dienā (Dia de los Muertos) - senā Vidusamerikas rituālā, lai godinātu mirušos tuviniekus. Pastāv ticējums, ka tad, kad pudele ir pilna, KAH ir dzīvs un gaida, kad ar to cienās tos, kuri ir to pelnījuši.

Tekila ir stiprs alkoholisks dzēriens, kas tiek ražots Halisko štatā Meksikā, pilsētā ar nosaukumu Tekila – no kuras šis dzēriens aizguvis savu vārdu. Tāpēc tekilai ir aizsargāta ģeogrāfiskā indikācija – līdzīgi kā daudziem vīniem vai citiem produktiem. Lielākā daļa Latvijā pieejamo tekilu patiešām nāk no Meksikas un kādas no Halisko provinces pilsētām.

Tekila ir viena no ātrāk augošajām alkoholisko dzērienu kategorijām pasaulē. Tās lielākie noieta tirgi ir ASV, Meksika, Vācija, Krievija un Apvienotā Karaliste.

Ceļš uz tekilu sākas ar agaves audzēšanu. Tekilas ražošanai tiek izmantota noteiktas šķirnes agaves augs - Vēbera zilā agave (Agave Tequilana Azul), kurš ir audzis vismaz 7 gadus un spēj nodrošināt kvalitatīvu fermentācijas procesu, jo tajā ir uzkrāts pietiekami daudz cukura. Gadā Meksikā tiek novākti vairāk nekā 300 miljoni agaves augu.

Komentāri

Pievienot komentāru