Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Dvaits Spuriņš cer, ka nākotnē varēs sparģeļus eksportēt uz Skandināvijas valstīm, vēsta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

Dvaits Spuriņš ir rīdzinieks, bet Kalnienā ir Dvaita sievas Agneses tēva īpašums, kur tad arī sparģeļi tiek audzēti. Jau 20 gadus Dvaita uzņēmums Dalans darbojas riepu un disku tirdzniecības biznesā Rīgā, bet tagad viņš nolēmis paeksperimentēt ar sparģeļu audzēšanu.

«Man Gotlandē, Zviedrijā, dzīvo draugi, arī pats tur kādu laiku esmu dzīvojis. Tur sparģeļi ir lielā cieņā. Vienmēr, kad pavasarī biju Zviedrijā, galdā tika celti sparģeļi. Tie tiek ēsti ar sviestu, un man ļoti garšo, tāpēc sparģeļi ir aizķērušies arī manā sirdī,» stāsta Dvaits. Ar savu zviedru draugu Stigu pirms apmēram pusotra gada Dvaits nolēmis, ka varētu pamēģināt iestādīt dažus hektārus sparģeļu arī šeit, Latvijā.

Šobrīd sparģeļu bizness ir vēl tikai pašā sākumā. «Mēs pašreiz novācam šo ražu tikai testa režīmā, piedāvājot sparģeļus Rīgas restorāniem, tirdziņos, lai pamazām pievērstu šim mūsu biznesam uzmanību,» skaidro uzņēmējs.

Plašāk lasāms laikrakstā Dzirkstele.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Dalans izvērš sparģeļu audzēšanu Kalnienā, plāno attīstīt eksportu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Pirms diviem gadiem, 2015. gada pavasarī Gulbenes novadā iedēstīts pusotrs hektārs sparģeļu un šogad iestādīti vēl divi hektāri, līdz ar to saimniecībā sparģeļu platības sasniegušas 3,5 ha. Šopavasar gan pirmie no zemes izspraukušies stādījumi cietuši no sala, līdz ar to pirmā raža tirdzniecībā nonākusi nedaudz vēlāk, nekā iepriekš plānots. Šosezon plānots novākt vienu līdz divas tonnas sparģeļu.

SIA Dalans Latvijā montē un pārdod riepas un riteņu diskus, bet sparģeļu audzēšana ir papildu bizness. Ideja par Kalnienas sparģeli pieder SIA Dalans, kuras īpašnieki ir Stigs Āstroms no Gotlandes salas Zviedrijā un Dvaits Spuriņš no Latvijas. Abi satikās, kad Dvaits sāka strādāt pie Stiga Gotlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru