Ražošana

Par pusotru miljonu eiro pārdošanā izliek arī Daugavas ražotni

Raivis Bahšteins, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī pirms nedēļas izskanēja, ka netiks pārdota Daugavas piena ražotne, šobrīd pārdošanā arī tā, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Daudznozaru kompānijas (DK) Daugava īpašnieki februāra vidū ir pieņēmuši lēmumu pārdot piena pārstrādes rūpnīcu ar pilnu aprīkojumu, DB apstiprināja uzņēmuma līdzīpašnieks un bijušais vadītājs Aivars Vaivars. Par rūpnīcu tiek prasīti 1,5 milj. eiro. «Tas ir šausmīgi lēti. Šādu summu rūpnīcai izmaksāja tikai piena pirmapstrādes kartona paku aparātu cehs vien,» uzskata A. Vaivars.

Krievijas uzņēmumam Gogol-mogol DVA, A. Vaivaram un trim Krievijas pilsoņiem piederošajā uzņēmumā lēmums par pārdošanu pieņemts, pamatojoties uz bažām par ilgtermiņa problēmām saistībā ar piena pārstrādes rūpnīcā ražoto produktu noietu Krievijas tirgū, uz ko uzņēmums fokusējās. Gogol-mogo DVA, kam pieder 68% uzņēmuma daļu, vairs nesaskata perspektīvu ražošanai Latvijā, tāpēc nolemts rūpnīcu pārdot, bet tās vietā jau iegādāts piena pārstrādes uzņēmumu Krievijā, informēja A. Vaivars.

Plašāk lasiet rakstā Par 1,5 milj. eiro pārdošanā izliek arī ražotni trešdienas, 18. februāra, laikrakstā Dienas Bizness (5. lpp.)!

Komentāri

Pievienot komentāru