Pārtika

Darbību sākusi alus darītava Burši

Dienas Bizness, 15.05.2014

Uzņēmuma darbinieks Agris Mežmalis līdz šim ar alus darīšanu nav nodarbojies. Tāpat kā Mārtiņam, arī viņam šī joma ir jauna, raksta Staburags.

Foto: Sandra Pumpure

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta Krievciemā darbību sākusi SIA Ecos alus darītava Burši. Tajā top gaišais un tumšais alus ar nosaukumu Bursh, ko varēs nobaudīt jūnija sākumā, vēsta reģionālais medijs Staburags.

Apaļās krāsns siltums, ozolkoka tver­tnēs gatavotā alus smarža rada omulīgas sajūtas, pieredzēto atstāsta medijs. Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis teicis, ka šī ir otrā alus darītava Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto ar malku kurināmu krāsni. Arī izejvielas ir tikai dabīgās, lai varētu gatavot dzīvo alu.

Tāpat kā daudziem nelielajiem uzņēmējiem, arī tur viss sākās ar īpašuma iegādi, un sākumā nav bijis domas izveidot ražotni.

«Iedvesmu deva alus ražotne Saldū, kas piedāvā arī nepieciešamās iekārtas. Sākumā domāju kaut ko nelielu mājas pagalmā, bet tas viss izvērtās daudz plašāk. Sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu piesaistīta arī daļa Eiropas Savienības fondu līdzekļu. Visas iekārtas piegādāja un ierīkoja uzņēmējs no Saldus. Viņš arī ierādīja dzēriena gatavošanas procesu,» stāstījis Mārtiņš Daģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aiviekstes pagasta alus darītavā Burši veikti uzlabojumi

Dienas Bizness, 22.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauni uzlabojumi veikti SIA Ecos alus darītavā Burši Aiviekstes pagastā — nomainītas raudzēšanas tvertnes, kas būtiski izmaina šī dzēriena izgatavošanu, vēsta reģionālais medijs Staburags.

Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis stāsta, ka pirmos trīs gadus strādājuši ar koka tvertnēm un dzēriens raudzēts vaļēji. Līdz ar to katram brūvējumam bija grūti nodrošināt līdzīgu garšu. Tagad iegā­dātas divas nerūsējošā metāla raudzējamās tvertnes un šis process ir slēgts.

Kā top?: Bursh zīmola alus

«Viss ir noslēgts, un rūgšanas darbību neietekmē ne gaiss, ne citi ārēji apstākļi. Turklāt process notiek spiedienā, kas uzlabo rauga darbību. Tas viss ļauj katru vārījumu izgatavot ļoti tuvu pārējam. Tagad alus noteikti ir dzidrāks, un joprojām tas pats iecienītais Bursch gaišais un tumšais. Kad sākām strādāt, daudz ņēmām vērā citu ieteikumus alus garšai, bet sapratām, ka visiem neizpatikt, tāpēc atgriezāmies pie savas sākotnējās receptes. Ja pircējiem tas garšo, tad ar alu viss ir kārtībā,» stāsta Mārtiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru