Jaunākais izdevums

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas no 6.-9. janvārim piedalās pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 (Consumer Electronics Show) ASV, ar savu bezpilota lidaparātu AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē ar GoPro sporta kameru, atzīts par labāko CES 2015 robotu un ieguvis otro vietu Best of CES Awards 2015 balsojumā.

«Tagad AirDog oficiāli ir labākais drons un tas ir liels sasniegums mums visiem,» saka AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

AirDog ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas šogad piedalās CES 2015 izstādē ASV. Visa Airdog komanda, kas piedalās izstādē, ir no Latvijas, kā arī izstādes stends ir izstrādāts Latvijā un to veica uzņēmums Mindworks Ramps.

CES 2015 (Consumer Electronics Show) ir pasaulē lielākā tehnoloģiju un inovāciju izstāde, kas norisinās Lasvegasā (ASV) un kurā šogad piedalās nepilni 4 tūkstoši dalībnieku.

SIA Helico Aerospace Industries apvieno inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komandu, kurus vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 20 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Uzņēmējs: Izstrādē jau ir AirDog otrā un trešā sērija

LETA, 03.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī pirmie bezpilota lidaparāti AirDog vēl pie pircējiem nav nonākuši, uzņēmuma izpētes laboratorijā notiekot darbs pie AirDog otrā un trešā modeļa, intervijā biznesa portālam Nozare.lv atklāja Helico Aerospace Industries dibinātājs Edgars Rozentāls.

Apsolītie AirDog lidaparāti pie pircējiem nonāks novembrī, bet pa to laiku Helico Aerospace Industries jau strādājot pie dažādiem tehnoloģiskiem jauninājumiem, ko iekļaut "AirDog" otrajā un pat trešajā versijā.

No tehnoloģiskajām lietām lielākais izaicinājums ir izvairīšanās no šķēršļiem. Tāpat arī spēja orientēties apkārtnē, kur nav GPS pārklājuma, arī iekštelpās. Arī laika apstākļi var traucēt uztvert GPS. Pagaidām sistēma ir pasīva, bet ir plānots izveidot aktīvu, kas pati spēs atpazīt šķēršļus. Pašlaik aplikācijā katrs var kartē iezīmēt zonas, kur lidaparāts nelidos, bet var gadīties, ka šīs zonas mainās - kāds var uzbūvēt jaunu māju, kas traucēs lidot. Tas nav slikts risinājums, bet tas ir tikai pirmais solis, un aktīvā sistēma nav pārāk tāla nākotne, pastāstīja Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pirmie AirDog lidaparāti gaidāmi novembrī

NOZARE.LV, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidāms, ka pirmie AirDog bezpilota lidaparāti pie klientiem varētu tikt izsūtīti novembrī, teica SIA Helico Aerospace Industries dibinātājs Edgars Rozentāls.

Visticamāk, AirDog bezpilota lidaparātu pirmās partijas ražošana varētu noslēgties novembrī. Visas vajadzīgās detaļas tikšot nogādātas Hanzas elektronikas rūpnīcā, kur lidaparāti tiks salikti, izmēģināti un nosūtīti uz Helico Aerospace Industries noliktavu.

Kopējās ražošanas izmaksas Rozentāls neatklāja, tik norādot, ka sākotnējā summa no pūļa finansēšanas platformas Kickstarter kampaņā to nenosegtu.

Patlaban gaidāms, ka saražots tiks vairāk nekā 2000 vienību, kas pilnībā nosegšot pasūtījumus no Kickstarter, kā arī papildu vienības mazumtirdzniecības vajadzībām un neparedzētiem gadījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Par AirDog projekta attīstītāju jauno īpašnieku kļuvis ASV reģistrēts uzņēmums

LETA, 20.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas uzņēmuma SIA Helico Aerospace Industries, kas izstrādājis bezpilota lidaparātu AirDog, jauno 100% īpašnieku kļuvis ASV reģistrēts uzņēmums Airdog, Inc. Delaware Corporation, liecina Firmas.lv informācija.

Līdz ar īpašnieka maiņu ir palielināts arī Helico Aerospace Industries pamatkapitāls - no 2844 eiro uz 752 844 eiro.

JIC biznesa inkubatora uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, dibināts 2012.gada jūnija beigās, un līdz 2015.gada 10.martam uzņēmuma īpašnieks bija SIA Innovatio Capital.

SIA Innovatio Capital īpašnieki ir SIA Rosenthal Investments (36,56%), SIA JS Investments (23,72%), Lielbritānijas uzņēmums Audrey Consulting LP (23,72%), SIA AK Capital (15%) un SIA Inspire (1%). Saskaņā ar Firmas.lv datubāzi Rosenthal Investments īpašnieks ir Edgars Rozentāls, JS Investments īpašnieks ir Jānis Spoģis, AK Capital īpašnieks ir Agris Ķipurs, Inspire īpašnieks ir Iļja Nevdahs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas gatavojas ražot bezpilota lidaparātus Airdog, kolektīvās finansēšanas vietnē Kickstarter ir savācis jau vairākus miljonus ASV dolāru, tomēr pagaidām to piegāde interesentiem vēl nav uzsākta, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Latviju pērn pāršalca ziņa, ka Latvijas uzņēmēji radījuši bezpilota lidaparātu AirDog, kas spēj autonomi sekot un reizē filmēt sportistus vai jebkuru citu objektu. Finansēšanas vietnē Kickstarter AirDog atrada daudz atbalstītāju. Sākotnēji bija plānots savākt 200 000 ASV dolāru, taču līdz ar solījumu, ka pirmo AirDog piegāde sāksies jau 2014. gada novembrī, īsā laikā šī ideja spēja piesaistīt vienu miljonu ASV dolāru.

Lai gan šā gada martā SIA Helico Aerospace Industries jau bija piesaistījusi 2 miljonus ASV dolāru lielas papildu investīcijas, pagaidām AirDog piegāde pircējiem nav sākusies. Uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds sacījis, ka lidaparātu piegāde klientiem tiks uzsākta šā gada augusta beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas izstrādājis bezpilota lidaparātu AirDog, no 6.-9. janvārim piedalās pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 (Consumer Electronics Show), kas ikgadu norisinās Lasvegasā, ASV.

«Braucot uz šo izstādi, mūsu mērķis bija parādīt tehnoloģiju pasaulei, ka AirDog, ar kuru veiksmīgi startējām kolektīvās iepirkšanās vietnē Kickstarter, ir praktiski gatavs lietošanai un nodemonstrēt tā demo lidojuma prasmes plašākai publikai. Šim nolūkam mēs izvēlējāmies izstādes vietu ne tikai hallē, bet arī ārpus tās, pie kuras uzstādījām skeitborda rampu.

Turklāt, lai to visu parādītu atraktīvāk, mēs piesaistījām Red Bull komandas pārstāvi un Latvijā pirmo profesionālo skeitbordistu Madaru Apsi, kurš uz izveidotās rampas rādīja dažādus iespaidīgus trikus, bet Airdog tam sekoja pa gaisu un filmēja,» stāsta AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pūļa finansējuma vietnē Kickstarter savākti nepieciešamie 250 000 ASV dolāru (213 000 eiro) jauna bezpilota vadāmā lidaparāta AirDog modeļa ADII attīstīšanai, liecina informācija Kickstarter mājaslapā.

Ceturtdienas rītā bija savākti 258 994 dolāri (220 000 eiro). Plānots, ka kampaņa ilgs līdz rītdienai, 11.augustam.

Kampaņas laikā jau pilnībā izmantots izdevīgākais piedāvājums par 999 ASV dolāriem (875 eiro) iegūt savā rīcībā vienu jaunā modeļa bezpilota lidaparātu, kura piegāde saskaņā ar plānu sāksies uzreiz pēc kampaņas beigām.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Sākta pūļa finansējuma piesaiste jauna Airdog modeļa attīstīšanai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītā bezpilota lidaparāta izstrāde tuvojas finiša taisnei; Latvijai iespēja būt priekšgalā šajā jomā

Ja lielajā aviācijā (lidmašīnu ražošana) mums nav nekādu izredžu, tad bezpilota lidaparātu (jeb tālvadības gaisa kuģu sistēmu – RPAS) jomā Latvija varētu būt pionieris, piemēram, kļūstot par vienu no liberālākajām (RPAS testēšanas, izmantošanas ziņā) valstīm pasaulē, norāda SIA Helico Aerospace Industries valdes loceklis Edgars Rozentāls, gatavojoties prezentācijai RPAS veltītajai konferencei Rīgā. Tas gan būtu jādara ambiciozi, skaļi pasakot to visaugstākajā līmenī, turklāt valstij šajā ziņā vajadzētu ilgtermiņa vīziju. Pirms to darīt, protams, veikt iespējamo risku izvērtēšanu, kā arī vieniem no pirmajiem sagatavot normatīvo aktu bāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AirDog savāc miljonu un tiks aprīkots ar spēju izvairīties no šķēršļiem

NOZARE.LV, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota lidaparāta projekts AirDog pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter savācis vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru (732 278 eiro), tādējādi sasniedzot pēdējo no izvirzītajiem mērķiem - ar šķēršļu izvairīšanās sistēmu aprīkot visus lidaparātus.

Latviešu projektam par bezpilota lidaparātu, kas, automātiski sekojot, ļauj filmēt sportistus, noticējuši vairāk nekā 1070 cilvēki, kas pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter ļāvis savākt vairāk nekā 1 044 260 dolāru (772 096 eiro). Komanda jau nākusi klajā ar paziņojumu, ka visos AirDog lidaparātos tikšot bez papildus maksas iestrādāta sistēma, kas tiem ļaus izvairīties no dažādiem šķēršļiem.

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai sākotnēji tika uzlikti 200 000 dolāru (147 780 eiro) griesti.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē Kickstarter tika sākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - FOTO: Jaunatklātajā HansaMatrix rūpnīcā Ventspilī ražos modernākos IT produktus

Dienas Bizness, 17.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā «Ventspils Elektronikas centra» ēkā trešdien atklāta Ziemeļvalstīs modernākās elektronikas grupas «HansaMatrix» rūpnīca. Tajā grupas uzņēmums «Ventspils elektronikas fabrika» ražos tādus inovatīvus produktus, kā Lightspace telpisko attēlu displeju elementus, globālā mērogā atpazīstamību guvušos kompānijas «Helico Aerospace Industries» izstrādātos bezpilota lidaparātus AirDog un starptautisko tirgu iekarojušos kompānijas «Mikrotīkls» datu maršrutētājus, teikts paziņojumā medijiem.

Uzbūvējot jauno elektronikas centra ēku, uzņēmums iegūst papildus 3500 kvadrātmetrus augstas kvalitātes ražošanas platības un komfortablas telpas darbiniekiem. Papildus tam «HansaMatrix» jaunas ražošanas līnijas izveidē investējuši vairāk nekā vienu miljonu eiro. Būtiska daļa no finansējuma nodrošināta no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētās ES Struktūrfondu Augstas pievienotās vērtības (APV) programmas. Pusmiljonu eiro kredītu jaunu ražošanas iekārtu iegādei izsniedza banka «Citadele».

2014.gadā Ventspils rūpnīcā tika nodarbināti 90 darbinieki un saražota «HansaMatrix» produkcija 2,1 miljona eiro vērtībā. Līdz ar rūpnīcas paplašināšanos paredzēts darbinieku skaitu palielināt līdz aptuveni 130 un saražotās produkcijas apjomu vismaz divkāršot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - AirDog piesaista divu miljonu ASV dolāru investīcijas

LETA, 19.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas izstrādājis bezpilota lidaparātu AirDog, piesaistījis divu miljonu ASV dolāru (1,88 miljonu eiro) lielas papildu investīcijas, raksta portāls labsoflatvia.com.

Investīcijas paredzētas produkta mārketingam un virzīšanai tirgū, lai tas kļūtu par populārāko un veiksmīgāko aktīvo sporta veidu filmētājlidaparātu.

Kopumā AirDog ir saņēmis investīcijas jau 3,3 miljonu ASV dolāru (3,09 miljonu eiro) apmērā no veiksmīgās KickStarter kampaņas un tagad investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja Seraph Group, arī no tādiem uzņēmumiem kā IT-Farm Corporation, Base Ventures, FlyCap, Imprimatur Capital, kā arī no vairākām privātpersonām.

Šī gada sākumā AirDog,, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 atzīts par labāko robotu un ieguvis otro vietu Best of CES Awards 2015 balsojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas uzsākta pašmāju uzņēmuma AirDog jaunākā bezpilota lidaparāta ADII jeb AirDog 2 tirdzniecība. Līdz 29. oktobrim iepriekšpārdošanā un arī pēc preču nonākšanas veikalā jaunāko latviešu radīto drona modeli Baltijas tirgū varēs iegādāties tikai interneta veikalā lattelecomveikals.lv, liecina šodien izplatīts paziņojums.

Turpinot attīstīt Latvijā radīto dronu, AirDog izveidojis tehnoloģiski vēl spēcīgāku lidojošo kameru – ADII. Jaunajā modelī ieviesti vairāki uzlabojumi, lai piedāvātu dronu bezceļu riteņbraukšanas, slēpošanas, motociklu ekspedīciju un citu aktīvās atpūtas piedzīvojumu iemūžināšanai.

Jaunajā dronā iestrādāta 3D lidojuma ceļa noteikšanas funkcija, kas ļauj noteikt tā virzīšanās trajektoriju un tādejādi iepriekš paredzēt, no kādiem šķēršļiem lidaparātam būs jāizvairās. Ir uzlabots akumulatora darbības ilgums, un piedāvājumā ir video režīms, kas ļauj filmēt ne tikai darbību, bet arī gleznainus apkārtnes skatus. Tāpat kā pirmais AirDog drons, arī ADII ir pilotējams ar vadības aproci, kas lietotājam filmēšanas laikā nodrošina neierobežotas iespējas pilnīgai kustību brīvībai gan aktivitātēs uz sauszemes, gan ūdenī. Kā norāda tā ražotāji, šobrīd ADII dronam tirgū analogu konkurentu nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

FlyCap fonds: AirDog komandai ir handikaps pār citiem dronu nozares spēlētājiem

LETA, 12.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota lidaparāta AirDog komandai ir handikaps pār citiem dronu nozares spēlētājiem, un viņi to izmantos, aģentūrai LETA sacīja viens no AirDog investoriem, fonda FlyCap valdes loceklis Jānis Liepiņš.

Kā stāstīja Liepiņš, FlyCap par AirDog zinājuši un interesējušies vēl pirms Kickstarter kampaņas, bet investēt nolemts vēlāk, kad kļuva skaidrs, ka produkts cilvēkiem patīk. «Zinājām un interesējāmies par AirDog vēl pirms Kickstarter, bet pēc Kickstarter par viņiem interesējās visi,» stāsta Liepiņš. «Līdz ar to arī mums likās interesanti «iestartēt» brīdī, kad ir jau kāds, kurš noticējis.»

Runājot par citām AirDog kvalitātēm, Liepiņš minēja uzņēmuma komandu. «Noteikti patika komanda, kas bija ļoti aktīva un godam pārstāvēja arī starptautiskajā arēnā. Viņi ir ļoti profesionāli,» turpina Liepiņš. «Un arī produkts, jo produkts izceļas uz vispārējā dronu piedāvājuma, un ir ļoti labi «nomārketēts».»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

LTRK eksporta balvu iegūst PET Baltija un AirDog

Dienas Bizness, 26.02.2015

Kompānijas "Helico Aerospace Industries" līdzdibinātājs Edgars Rozentāls ar saņemto Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta balvu - Sprīdīša balvu pasniegšanas ceremonijas laikā

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) apbalvojumu labākajiem eksportētājiem - Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! – šogad ieguvusi SIA PET Baltija, savukārt Sprīdīša balvu 8 uzņēmumu konkurencē izcīnīja SIA Helico Aerospace Industries ražotais AirDog, kuram ir lielisks eksporta potenciāls.

Uz prestižo Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! 2015.gadā tika izvirzītas sekojošu uzņēmumu kandidatūras: AS PET Baltija, SIA Nordtext, SIA SilJa, SIA Art Fairs Service, SIA S.B.C., SIA NP Foods, SIA WWL Houses, SIA Lattelecom, SIA Kurzemes Gaļsaimnieks, SIA Ask.FM, AS RER, AS Energofirma JAUDA, SIA Biosan, SIA TENACXEM, SIA Mikrotīkls, SIA Tilde, AS Liepājas Papīrs, SIA Nordtext.

Starp Sprīdīša balvas finālistiem bankas Citadele simpātiju balvu ieguva velosipēdu ražotājs SIA Blue Shock Taxi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmie bezpilota lidaparāti AirDog patlaban ir ceļā pie beta testētājiem, kas atrodas ārpus ASV, ziņo kompānija.

Eksemplāri izsūtīti uz kompānijas loģistikas partneru izplatīšanas centru.

«Šis process ir aizņēmis vairāk laika nekā mēs vēlējāmies, un arī mūsu klienti gaida, līdz ar to mēs ar nepacietību gaidām, kādus piedzīvojumus mūsu klienti iemūžinās ar AirDog,» paziņojumā uzsver ražotāji.

Lai sāktu piegādes uz ASV nepieciešams sagaidīt FCC sertifikāciju.

Kā ziņots, šī gada sākumā AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 tika atzīts par labāko robotu un ieguva otro vietu Best of CES Awards 2015balsojumā.

Tas ļāva projektam gūt lielu atpazīstamību un investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja Seraph Group, piesaistīt investīcijas divu miljonu ASV dolāru (1,80 miljonu eiro) apmērā arī no tādiem uzņēmumiem kā IT-Farm Corporation, Base Ventures, FlyCap, Imprimatur Capital, kā arī no vairākām privātpersonām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Lucavsalā prezentē pirmos AirDog; attīstībā kopumā investēti 3,5 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 15.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmie bezpilota lidaparāti AirDog, kas aprīkoti ar GoPro kameru, sākuši ceļu pie saviem pasūtītājiem Vjetnamā, Āfrikā, Jaunzēlandē, Eiropā. Tikmēr idejas autori jau ir iezīmējuši vīziju, kādam jāizskatās AirDog 2, pastāstīja AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

Pirmos klientiem paredzētos lidaparātus AirDog ceturtdien prezentēja Lucavsalā. Drona spējas demonstrēja Latvijas čempions veikbordā Dmitrijs Zeiglišs.

AirDog attīstībā kopumā līdz šim ieguldīti 3,5 miljoni eiro. Investīcijas piesaistītas gan pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter, gan strādājot ar riska kapitālu.

Eiropā šāda lidaparāta cena ir aptuveni 1700 eiro, pastāstīja E.Rozentāls. Pašlaik AirDog iespējams iegādāties, tikai pasūtot iepriekš, piegāde notiek aptuveni 90 dienu laikā. Bet jau nākamgad plānots, ka produkti būs pieejami veikalos, vispirms ASV. Interesei par AirDog izplatīšanu izrādījuši apmēram 400 izplatītāji 60 pasaules valstīs. Līdz gada beigām uzņēmums plāno piegādāt gan vairāk nekā 1100 produktus, kuri iegādāti iepriekšpārdošanā Kickstarter, gan tos, kuri pārdoti pēc šīs kampaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienu no Latvijas startup veiksmes stāstiem, bezpilota lidaparātu ražotāju "AirDog", iegādājies viens no lielākajiem ASV gudro māju drošības risinājumu izstrādātājiem "Alarm.com".

"Nasdaq" biržā kotētais uzņēmums ar "AirDog" iegādi plāno sekmēt robotikas izpēti un attīstību "Alarm.com" viedajām mājām un biznesa tehnoloģijām un veicināt kompānijas starptautisko izaugsmi, tajā skaitā Baltijas valstīs.

Darījuma summu puses neatklāj.

"Mūsdienu mainīgajā un strauji progresējošajā informācijas tehnoloģiju laikmetā robotika ir nozare, kurā nepieciešama daudzpusīga pieeja problēmu risināšanā," norāda "AirDog" līdzdibinātājs un izpilddirektors Agris Ķipurs. "Plecu pie pleca mēs sadarbojamies visās jomās, ko apvieno robotika, lai ikdienas problēmām kopīgi izstrādātu nākamās paaudzes risinājumus. Spēku apvienošana ar "Alarm.com" ir iespēja paplašināt mūsu inženieru komandu un pilnībā izmantot tās radošo potenciālu."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada martā Eiropas Komisija Nīderlandē rīko gadskārtējo Eiropas start-up uzņēmumu forumu Ideas from Europe, kurā katru ES dalībvalsti pārstāvēs viens uzņēmums, prezentējot inovatīvu biznesa ideju, pie kuras īstenošanas tas strādā. Ekonomikas ministrija aicinājusi bezpilota lidaparātu ražotāju Airdog pārstāvēt Latviju šajā lielākajā Eiropas jauno uzņēmumu pasākumā.

No visiem prestižā foruma Ideas from Europe dalībniekiem 11 tiks pārstāvēti noslēguma konferencē TEDxBinnenhof, kas notiks šā gada 31.martā Nīderlandē. Latvijas sabiedrībai ir iespēja foruma interneta vietnē nobalsot par AirDog un līdz ar to palīdzēt nodrošināt, ka šo Latvijas uzņēmējdarbības veiksmes stāstu dzird visā Eiropā.

Informācija par TEDxBinnenhof atrodama pasākuma interneta vietnē tedxbinnenhof.lv, un nobalsot par Latvijas pārstāvi Jāni Spoģi, SIA Airdog līdzdibinātāju, var http://tedxbinnenhof.com/team/latvia-janis-spogis/ Balsošana notiks līdz 7.februārim. Lai AirDog stāsts izskanētu TEDxBinnenhof, nepieciešams aptuveni 20 000 balsu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

HansaMatrix virtuālā konferencē stāstīs par kapitāla piesaisti un akciju iekļaušanu biržā

LETA, 07.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 11.jūlijā, augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotāja AS HansaMatrix rīkos virtuālo konferenci, lai interesentiem sniegtu informāciju par neseno kapitāla piesaisti uzņēmumam un plānoto uzņēmuma akciju iekļaušanu Nasdaq Riga biržā.

Virtuālā konference notiks plkst.13 pēc Latvijas laika. To vadīs un uz dalībnieku jautājumiem atbildēs HansaMatrix valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

Lai piedalītos virtuālajā konferencē, interesentiem iepriekš jāreģistrējas. Interesenti, kas vēlas uzdot jautājumus, aicināti tos iesūtīt iepriekš uz e-pasta adresi «[email protected]» vai uzdot tos portālā naudaslietas.lv.

Pirms tam plkst.11 biržas Nasdaq Riga telpās Rīgā, Vaļņu ielā 1, notiks preses konference, kurā HansaMatrix valdes priekšsēdētājs Osmanis medijiem sniegs plašāku informāciju par uzņēmuma neseno kapitāla piesaistes procesu un uzņēmuma akciju iekļaušanu Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā. Preses konferencē piedalīsies arī biržas Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, LHV Pank Institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis un Eversheds Bitāns konsultants Mikus Freimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 17. jūnijā, tiks atklāta jaunā Ventspils Elektronikas centra ēka, kurā sākotnēji strādās četri elektronikas uzņēmumi. Elektronikas centra lielākajā daļā darbību izvērsīs HansaMatrix grupas uzņēmums Ventspils elektronikas fabrika, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Ventspils elektronikas centrs papildina Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā esošo ražošanas un biroju ēku kompleksu. Elektronikas centra ražošanas ēka 4473,1 m2 piemērota elektronikas un elektrotehnikas ražotājiem. No Ventspils brīvostas pārvaldes ēku sākotnēji nomās četri ar elektronikas nozari saistīti uzņēmumi: HansaMatrix grupas uzņēmums SIA Ventspils elektronikas fabrika, SIA Aspired, SIA Oram Mobile un SIA Eurolcds.

Centra lielāko daļu nomā SIA Ventspils elektronikas fabrika, kas jau šobrīd strādā esošajā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēkā, bet vēlas savu darbību Ventspilī būtiski paplašināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā var izstrādāt pasaulē konkurētspējīgus bezpilota lidaparātus

Egons Mudulis, 06.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bizness un Eiropas valstu institūcijas spriež par bezpilota lidaparātu izaicinājumiem un nākotni, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tālvadības gaisa kuģu sistēmas piedāvā komerclietojumam vēl nebijušus pakalpojumus – atklājot Rīgā notiekošo augsta līmeņa konferenci, kas veltīta tālvadības gaisa kuģu sistēmām (RPAS), norādīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Spilves lidlaukā organizētie RPAS paraugdemonstrējumi parādīja, ka arī Latvijā var tikt izstrādāti pasaulē konkurētspējīgi bezpilota lidaparāti. Pazīstamākais, protams, ir SIA Helico Aerospace Industries izstrādātais lidaparāts AirDog. Tas autonomi seko, piemēram, sportistam, filmējot viņu ar GoPro sporta kameru, ļaujot izvēlēties atbilstošāko režīmu. RPAS starpā izcēlās Clear Flight Solutions (Nīderlande) izstrādātais lidaparāts. Atšķirībā no pārējiem tas bija nevis multirotoru sistēma, bet gan putnam līdzīgs lidaparāts, ko tā radītāji sauc par robotputnu. Drīzumā plānoti RPAS izmēģinājumi lidostā, jo plēsīgu putnu krāsās nokrāsots lidaparāts var, piemēram, veiksmīgi atbaidīt lidojumiem traucējošos putnus. Lidaparāts to nodemonstrēja arī Spilvē, aizbaidot vientuļi lidojošo putnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Baltijas valstu gada aģentūras titulu iegūst Hill and Knowlton Latvia

Lelde Petrāne, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā Baltic PR Awards no 98 pieteikumiem noskaidroti 2013./2014. gada labākie komunikācijas projekti 13 kategorijās. Finālā iekļuva 42 darbi no Latvijas, seši no Lietuvas, četri no Igaunijas, bet teju visas – 12 – pirmo vietu godalgas palika Latvijai. Baltijas valstu gada aģentūras titulu ieguva Hill and Knowlton Latvia.

Reklāmas aģentūras DDB Worldwide Latvia darbus kā labākos starptautiskā žūrija atzina vairākās kategorijās - Korporatīvā komunikācija uzvarēja LMT projekts Think – Do, bet Bezbudžeta kategorijā Let's Beat Stanford SSE Alumni Association. Tāpat minētās aģentūras un Komunikācijas aģentūra / Edelman Affiliate Latvijas Pienam īstenotais kopprojekts Trikata Cheese Academy augstāko apbalvojumu saņēma Digitālā komunikācija.

Šogad izveidotajā kategorijā Pasākumu PR balvu saņēma Hill and Knowlton Latvia īstenotais Tele 2 projekts ZZ Championship 2014. Korporatīvā sociālā atbildība uzvarēja komunikācijas vadības aģentūra Deep White ar Samsung Electronics Baltics kampaņu Samsung School for Future. Making School Cool, bet Iekšējā komunikācija līderis ir Swedbank ar CardVsCash. Gamifying Employee Habits. Savukārt nominācijā Patērētāju attiecības pirmo vietu ieguva Komunikācijas aģentūra / Edelman Affiliate un Lattelecom projekts How Riga Became Europe’s Wi-Fi Capital.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Biznesa cerība lidos zemāk

Didzis Meļķis, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sevišķi augsto lidojumu bezpilotu lidaparātu lietošanai biznesā ASV regulators neparedz, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness (7. lpp.)!

Tā var spriest pēc ASV Federālās Aviācijas administrācijas (FAA) publiskotā «ieteikuma par jauniem noteikumiem mazām bezpilotu lidaparātu (BPL) sistēmām», kas lasāms tiešsaistē. Ņemot vērā ASV tirgus nozīmību jaunāko tehnoloģiju izrāvieniem, kuros savu līdzdalību piesaka arī aizvien vairāk Latvijas sākumuzņēmumu, sekot ASV regulējumu tendencēm ir svarīgi arī mūsu platuma grādos. Tā nesenajā globāla mēroga gada notikumā inovāciju un elektronikas jomā – Losandželosas patērētāju elektronikas šovā (CES) janvāra sākumā ‒ Latvijas Helico Aerospace Industries prezentēja savu AirDog jaunāko prototipu, kas ieguva labākā robota/BPL titulu un otro labāko vērtējumu visu iegūto CES balvu starpā. Šīs publikācijas tapšanas laikā DB ar kompānijas pārstāvi sazināties gan neizdevās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas tev jāzina 5. martā

Dienas Bizness, 05.03.2015

Latvijā

Latvijā saliktu reaktīvo lidmašīnu nosauc Raimonda Paula vārdā

Baltic Bees piecu reaktīvo lidmašīnu klāstu papildinājusi vēl viens gaisa kuģis - Čehijā ražota L-39C reaktīvā lidmašīna, kas paredzēta apmācībai un aerobātiskajiem lidojumiem. Lasīt tālāk...

Foto: Māris Lazdāns

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas attīstības programma un ilgtspējas stratēģija plāno vērienīgus projektus, taču neprognozē augstu dzīves līmeni.

Latvijā radītā bezpilota lidaparāta izstrāde tuvojas finiša taisnei; Latvijai iespēja būt priekšgalā šajā jomā. Ja lielajā aviācijā (lidmašīnu ražošana) mums nav nekādu izredžu, tad bezpilota lidaparātu (jeb tālvadības gaisa kuģu sistēmu – RPAS) jomā Latvija varētu būt pionieris, piemēram, kļūstot par vienu no liberālākajām (RPAS testēšanas, izmantošanas ziņā) valstīm pasaulē, norāda SIA Helico Aerospace Industries valdes loceklis Edgars Rozentāls, gatavojoties prezentācijai RPAS veltītajai konferencei Rīgā. Tas gan būtu jādara ambiciozi, skaļi pasakot to visaugstākajā līmenī, turklāt valstij šajā ziņā vajadzētu ilgtermiņa vīziju. Pirms to darīt, protams, veikt iespējamo risku izvērtēšanu, kā arī vieniem no pirmajiem sagatavot normatīvo aktu bāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban AirDog klientiem nosūtījis jau vairāk nekā 1000 produktu, Dienas Bizness rīkotajā Baltijas M&A un privātā kapitāla forumā sacīja kompānijas līdzdibinātājs Agris Ķipurs.

Kopējais produktu skaits, kas ir pasūtīts, pārsniedz 2000, tādējādi pirmspārdošanas posmā piesaistot vairāk nekā 2,5 miljonus dolāru.

«Biznesa sākumā bijām grupa ar jauniem uzņēmējiem,» viņš stāsta par biznesa uzsākšanu. Sākotnēji bija grūti atrast kādu riska kapitāla naudu, tādēļ bija jāmeklē citi veidi, kā piesaistīt naudu, taču iesaistījāmies crowdfunding kampaņā Kickstarter, kas piesaistīja 1,3 miljonu eiro. Kampaņā prezentējām konceptu, tad izveidojām prototipu un izsūtījām pirmos modeļus. 2015.gada martā piesaistījām 2,5 miljonu dolāru investīcijas,» par uzņēmuma attīstību stāstīja A. Ķipurs.

2015.gada oktobrī kompānija nosūtījusi pirmos produktus klientiem, pēc testēšanas saņēmusi tūkstošiem atsauksmju, kā rezultātā produkts uzlabots, līdz produkta radītāji uzskatīja, ka to var tirgot mazumtirdzniecībā. Jūnijā uzņēmums uzsācis mazumtirdzniecību deviņās pasaules valstīs un pārdošanas apjomi pārspēj ražošanas kapacitāti, uzsver uzņēmuma pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma SIA Airdog izstrādātie bezpilota lidaparāti sākuši ceļu pie saviem pirmajiem pircējiem.

Kā un kur top AirDog lidaparāti, kas autonomi seko sportistiem un filmē ar GoPro kameru, kāds ir to ražošanas cikls, kā veicies ar pirmo partiju ražošanu un izsūtīšanu, kādas ir pirmās atsauksmes no klientiem, kā arī, kādi ir uzņēmuma lielākie izaicinājumi un nākotnes plāni – AirDog komanda sola atklāt šo ceturtdien, 15.oktobrī.

Tā kā SIA AirDog apvieno inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komandu, kurus vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi, arī AirDog demonstrēšanai talkā nāks viens no Latvijas labākajiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem – Latvijas čempions veikbordā Dmitrijs Zeiglišs.

Komentāri

Pievienot komentāru