Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāji beidzot ieguvuši viedpulksteni, no kura var zvanīt arī tad, ja tālruņa nav tuvumā, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pagājušajā gadsimtā ar spiegu filmām pārņemti pusaudži sapņoja par rokaspulksteni, ko kura var piezvanīt. Gluži kā amerikāņu komiksu varonis Diks Treisijs. Nebūs pareizi teikt, ka iespēja piepildīt sapni radusies tikai tagad, taču līdz ar Samsung Gear S viedpulksteni tā ir kļuvusi pieejama ikvienam.

Kopš tehnoloģiju uzņēmumi pievērsās tā dēvētajām valkājamajām tehnoloģijām, esam piedzīvojuši jau nosacīti trešo Gear paaudzi. Jaunais modelis Gear S ir pirmais no tiem, kurā var ievietot SIM karti un tādējādi lietot neatkarīgi no viedtelefona. Gandrīz.

Piemīlīgi pieglaudies rokai

Pirmais iespaids par jauno ierīci ir patīkams. DB rīcībā nonākušais eksemplārs ir baltā krāsā, platu siksnu un piemīlīgi izliektu ekrānu. Nav gluži futūristisks skats, tomēr gana gaumīgs. Lai piešķirtu tam individualitāti, var izvēlēties kādu no astoņiem motīviem. Tā pulkstenis kļūst klasiskāks, tehnoloģiskāks, sportiskāks vai sievišķīgāks, kādu vien dzīves situācija pieprasa. Turklāt vēl pielāgot, piemēram, pievienojot kādu elementu vai samainot tos vietām, kā arī pārlikt ierīci citā siksniņā.

Uzlādēšanas mehānisms palicis iepriekšējais – pie ierīces «vēdera» jāpiesprauž pabiezs plastmasas «šūpulītis», kurā var iespraust mikro USB spraudni. Taču interesanti, ka šoreiz lādēšanas spilvenā ir iestrādāts neliels akumulators. Kad tas ir pilnībā uzlādēts, tad spēj iedot pulkstenim pusi no vajadzīgās enerģijas. Žēl, ka nepietiek pilnai uzlādei, tomēr arī šādi nav slikti, jo vismaz ir paredzēts glābiņš brīžos, kad 300 miliampērstundu akumulators strauji izsīkst. Vienlaikus ir motivācija nēsāt līdzi visādi citādi lieko detaļu, jo dienas gaitā tā patiešām noderēs. Ja Gear S lieto gana aktīvi, baterija iztukšojas nepilnas dienas laikā.

Slikti vien tas, ka uzlādi nevar veikt, kamēr pulkstenis ir uz rokas. Šūpulītis ir pārāk biezs, tādēļ siksniņu nevar aizsprādzēt.

Aizstāj telefonu

Pērkot šādu ierīci, viens no būtiskākajiem jautājumiem ir – vai tā spēj aizstāt mobilo tālruni. Atbilde ir: jā un nē. Pavisam bez viedtelefona, turklāt tieši Samsung ražotā, iztikt nevarēs. Pat ja esat ielicis pulkstenī nano SIM karti, tās iedarbināšanai vajadzēs lejupielādēt tālrunī Gear Manager aplikāciju un sapārot abas ierīces. Tikai tad Gear S ieslēgsies. Diemžēl citu ražotāju ierīcēm lietotne nav pieejama, tādēļ nāksies vien iegādāties kādu no pēdējo gadu Galaxy sērijas tālruņiem.

Kad abi aparāti ir iepazīstināti, pulkstenis paņem no telefona vajadzīgo saturu: kontaktus, dziesmas, piekļūst e-pastam un īsziņām. Viss vajadzīgais ir pieejams, kamēr abas ierīces atrodas signāla sniedzamības attālumā – aptuveni līdz 10 m. No pulksteņa var viegli piezvanīt, gan ievadot numuru, gan atrodot kontaktu sarakstā, var pat rakstīt īsziņas un e-pastus, veikt ierakstus sociālajos tīklos, kas gan nav diez ko ērti, jo pilna qwerty tastatūra ir saspiesta divu collu ekrānā, aizņemot tā lielāko daļu.

Visu rakstu Telefons ap roku lasiet 14. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru