Jaunākais izdevums

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, panācis operētājsitēmas Sailfish savietojamību ar Google izstrādāto Android. Jolla norāda, ka Sailfish lietotāji varēs šo sistēmu izmantot gan uz Android paredzētām iekārtām, gan arī lietot Google operētājsitēmas lietojumprogrammas.

Izstrādātāji norāda, ka sadarbosies ar Android lietojumprogrammu izstrādātājiem, lai panāktu, ka Sailfish īpašnieki populāras programmas varētu lejupielādēt un izmantot bez problēmām. «Piemēram populāras lietojumprogrammas, kā, piemēram, Instagram, WhatsApp un Spotify jau tagad strādā uz Sailfish OS,» norādīja uzņēmuma izpilddirektors Tomi Pienimaki (Tomi Pienimäki).

Jolla pārstāvji arī norāda, ka veikuši ievērojamu darbu, lai panāktu, ka operētājsistēmu var izmantot arī uz Android paredzētajām ierīcēm – galvenokārt viedtālruņiem un planšetdatoriem. Tādējādi kompānija cer panākt, ka Sailfish OS ierīču ražotāji izmantots iespējas, kuras sniedz Android ekosistēma.

Kompānija uzskata, ka šādas savietojamības panākšana ar Android rada ievērojamas izaugsmes iespējas tādos reģionos kā Ķīna. «Mēs uzskatām, ka Sailfish ar Android ierīču savietojamību, kļūs par būtisku mobilo operētājsistēmu Eiropā un Āzijā. Mēs jau esam uzsākuši pārrunas ar Āzijas kompānijām par šādas iespējas izmantošanu,» sacīja T. Pienimaki.

Iesācējuzņēmums arī norāda, ka Microsoft un Nokia darījums, ar kuru Somijas kompānijas mobilo telefonu bizness pāries ASV tehnoloģiju giganta īpašumā, ievērojami mainījis arī Jolla Sailfish stratēģiskās pozīcijas. «Pateicoties ārkārtīgi pozitīvām atsauksmēm un pēdējo nedēļu laikā pieaugušajam pieprasījumam, mēs uzsāksim jaunu rezervācijas kampaņu, kas būs īpaši paredzēta Somijas klientiem,» skaidroja Jolla vadītājs.

Kompānija arī norāda, ka pilnībā rezervēta jaunā vietdālruņa pirmā partija. Rezervācijas saņemtas no 136 valstīm. Paredzēts, ka pirmie viedtālruņu modeļi tirdzniecībā nonāks līdz šā gada beigām. Sākotnēji tirdzniecība tiks uzsākta Somijā.

Db.lv jau vēstīja, ka Jolla nācis klajā ar savu pirmo viedtālruni, kas aprīkots ar Sailfish operētājsistēmu un 4,5 collu skārienjūtīgu displeju. Viedtālrunis izmanto divkodolu procesoru, tam ir astoņu megapikseļu kamera un 16GB integrētā atmiņa, kuru var papildināt ar SD karti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bijušie Nokia darbinieki pirmajiem pircējiem sāks piegādāt savu jauno viedtālruni

Gunta Kursiša, 28.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušo Nokia darbinieku komanda trešdienas vakarā laida apritē savu pirmo viedtālruni Jolla, kas izmanto pašu radīto jauno operētājsistēmu Sailfish, vēsta BBC.

Platforma Sailfish ir savietojama ar lielāko daļu Google Android platformai paredzēto lietojumprogrammu.

Trešdienas vakarā kļuva pieejami vien 450 jaunie Jolla viedtālruņi, un lielākā daļa no tiem nonāca to cilvēku rokās, kas to pasūtījuši jau iepriekš. Uzņēmuma vadība norāda, ka pašlaik strādā pie tā, lai palielinātu ražošanas jaudas.

Patlaban Jolla sadarbojas ar Somijas lielāko mobilo sakaru tīkla operatoru un cer veidot līdzīgu sadarbību arī Lielbritānijā, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, nācis klajā ar savu pirmo viedtālruni, kas aprīkots ar Sailfish operētājsistēmu un 4,5 collu skārienjūtīgu displeju.

Viedtālrunis, kurš pagaidām nodēvēts par Jolla, izmanto divkodolu procesoru, tam ir astoņu megapikseļu kamera un 16GB integrētā atmiņa, kuru var papildināt ar SD karti.

Iesācējuzņēmumā Jolla apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, kas vēlējās turpināt attīstīt Somijas tālruņu ražotāja uzsākto darbu pie MeeGo operētājsistēmas. Lai sekmīgāk varētu pārvilināt citu viedtālruņu lietotājus, operētājsistēma Sailfish, ar kuru aprīkots Jolla ražotā ierīce, atbalstīs arī Android lietojumprogrammas.

Paredzēts, ka Nokia bijušo darbinieku uzņēmuma izgatavotais viedtālrunis tirdzniecībā Eiropā varētu parādīties šā gada ceturtajā ceturksnī. Tā sākotnējā cena paredzēta 399 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru