Pakalpojumi

Picu darbnīcu tīkls izplešas

Dienas Bizness,01.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban darbojas sešas «Picu darbnīcas» – īpašnieka baušķenieka Renāra Roņa hobijs piecu gadu laikā pārvērties nopietnā uzņēmumā, vēsta reģionālais laikraksts Bauskas Dzīve.

Jaunāko, sesto picēriju 21. maijā atklāja Rīgā, Ģertrūdes ielā. R. Ronis atzīst, ka tagad jāsakārto uzņēmuma iekšējā struktūra, pēc tam atvēršot vēl vismaz divas «Picu darbnīcas».

«Picu cepšana savulaik man bija hobijs. Receptes izstrādāju pats, taisīju, kā pašam tīk,» stāsta R. Ronis. Uzņēmējs mācījies Bauskas 1. vidusskolā, ieguvis baņķiera izglītību un maģistra grādu sociālajās zinībās. Pirms uzņēmuma atvēršanas strādājis ar analītisko informāciju Latvijas Bankā. 2009. gadā radusies vēlēšanās atpūsties no visa ierastā un savu hobiju pārvērst uzņēmējdarbībā.

«Pats strādāju, apkalpoju klientus un guvu pozitīvas emocijas. Panākumus nodrošināja tas, ka piedāvāju labu produktu, par ko pats atbildu,» saka R. Ronis. Pirmā ēstuve izveidota Jelgavā, otrā – Rīgā, trešā – Bauskā.

Vienu brīdi darba kļuvis tik daudz, ka iesaistīta sieva Zane – mārketinga un dizaina profesionāle. Tā «Picu darbnīca» kļuvusi par ģimenes uzņēmumu, radinieki strādā arī Bauskas picērijā. «Vēlējos nedaudz atdzīvināt dzimto pilsētu, tāpēc atvēru picēriju,» skaidro uzņēmējs.

R. Ronis uzsver, ka «Picu darbnīcā» gatavo Amerikas, nevis Itālijas picas. «Mīkla ir biezāka, pufīgāka. Latvietis grib labi paēst, un šāda pica sniedz sātu par labu cenu. Diez vai kāds pirktu izsmalcinātās Itālijas picas. Man pat šķiet, ka Latvijā īstas Itālijas picas neviens nepiedāvā,» teic meistars.

Mīklai nepievieno pulverus un margarīnu, to picērijā raudzē dabiski. Netiek izmantota tomātu pasta, bet gan tomātu mērce ar sāli, lai produkts būtu pēc iespējas dabiskāks. Picu gatavošanā izmanto mocarellas sieru. «Lieku to, kam uzticos un ko dodu saviem bērniem,» tā R. Ronis. Kļuvis par vadītāju, Renārs joprojām ik pa brīdim ierodas picērijās, aprunājas ar darbiniekiem, uzvelk priekšautu un cep picas.

Plašāk - laikrakstā Bauskas Dzīve.