Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vērienīgas renovācijas Rīgas centrā pieejams ekskluzīvs un tirgū pašlaik unikāls mājokļu projekts Benjamina romance – vēsturiskajā namā Dzirnavu ielā 53 iegādei pieejami 23 kvalitatīvi un labiekārtoti dzīvokļi.

Pēc ievērojamā arhitekta Edmunda von Trompoviska projekta 1898. gadā celtās ēkas fasāde apvieno eklektismu un jūgendstilu, bet savu nosaukumu – Benjamina romance – nams ieguvis, pateicoties vācu filozofam Valteram Benjaminam, kurš teju pirms 100 gadiem bija radis mājvietu šajā ēkā. Tagad sešstāvu nams, kurā savulaik mitinājušies arī citi slaveni rakstnieki, politiķi un filozofi, ieguvis jaunu elpu. Renovējot ēku un veidojot dzīvokļu interjeru, Benjamina romances attīstītājs DZ53 sadarbībā ar projekta ekskluzīvo pārstāvi un īpašumu pārdevēju 1 37 Digital Agency gaumīgi apvienojis vēsturisko mantojumu ar mūsdienu iespējām. Tostarp, piemēram, liftu apdares un citus dizaina elementus darinājuši galdnieki, iespēju robežās saglabāti vēsturiskie elementi.

Tā kā renovētiem un labiekārtotiem dzīvokļu namiem Rīgas centrā ir liels pieprasījums, taču ierobežots piedāvājums, tad likumsakarīga ir potenciālo pircēju interese par šo atjaunoto īpašumu, kuram līdzvērtīga piedāvājuma pašlaik nav. Kopumā namā pieejami 23 divu līdz četru istabu dzīvokļi 35-135 kvadrātmetru platībā, kā arī divas komerctelpas. Namā ir arī viens divstāvu dzīvoklis. Pašlaik mājokļu cenas, atkarībā no platības, svārstās no 136 līdz 464 tūkstošiem eiro. Taču ņemot vērā, ka šādu īpašumu cenas tirgū tikai pieaug, Benjamina romancē vairāki dzīvokļi ir jau rezervēti, bet vēl dažu īpašumu iegāde ir sarunu procesā.

Benjamina romances ekskluzīvie dzīvokļi pilsētas centrā ir vērtīga investīcija ar garantētu atdevi, jo šādu mājokļu vērtība tikai pieaug. Īpašumi ir ideāli piemēroti arī izīrēšanai Airbnb vai līdzīgās platformās. Iekļūšana dzīvokļos ir modernizēta – elektroniskie durvju rokturi ļauj mājokļus atslēgt vairākos veidos, tostarp izmantojot atslēgu, ciparu kodu, pirksta nospiedumu vai sejas atpazīšanas funkciju, tādējādi atvieglojot viesu izmitināšanu. Platībā mazākie dzīvokļi, iespējams, būs pievilcīgi arī kā nākamais dzīvoklis centrā- attīstītāji ievērojuši tendenci, ka Pierīgas īpašumos dzīvojošie cilvēki nereti vēlas arī nelielu dzīvokli Rīgas centrā, kur pārnakšņot, piemēram, pēc teātra vai citiem kultūras pasākumiem.

No dzīvokļiem nama augšējos stāvos paveras skats uz Rīgas centra namu jumtiem, bet tālumā saskatāmi arī Rīgas torņi, Vanšu tilts un pat Saules akmens Pārdaugavā. Renovētajā namā ir padomāts par Rīgas centrā būtisko skaņas izolāciju – tā lieliski apslāpē ielas trokšņus, bet vēl lielākam komfortam visas guļamistabas dzīvokļos ir ierīkotas iekšpagalma pusē. Nama pagalmā ierīkotas piecas autostāvvietas, kas pieejamas iegādei par 25 000 eiro. Ir iespēja iegādāties arī papildus noliktavas – nama parabstāvā izveidotas kopumā 17 dažādu izmēru noliktavas ar 3,3 metrus augstiem griestiem, līdz ar to pietiekami ietilpīgas. To cenas svārstās no 3000-8000 eiro.

Dzīvokļi iegādei pieejami ar gala apdari, bez virtuves iekārtām, bez gaismekļiem, bet ar aprīkotām vannasistabām, slēdžiem un durvīm. Telpu plānojumi ir līdzīgi, bet niansēs atšķirīgi – ir dzīvokļi ar diviem vai trīs sanmezgliem, variācijas ir dažādas. Namā gaumīgi iekārtots viens demo dzīvoklis, un 1 37 Digital Agency potenciālajiem pircējiem papildu piedāvā arī dzīvokļa labiekātošanas pakalpojumus un dizainera ieteikumus.

Vairāk informācijas: https://dzirnavu53.lv/

Komentāri

Pievienot komentāru