Pakalpojumi

A-Birojs iegādājas Baltijas Biroju Serviss biznesu

Db.lv, 14.02.2022

SIA “A-Birojs” valdes loceklis Artūrs Dombrovskis (no labās) un “Baltijas Biroju Serviss” valdes priekšsēdētājs Kristaps Konevāls.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā SIA “A-Birojs” iegādājies SIA “Baltijas Biroju Serviss” biznesu. Šis pirkums ļaus kāpināt “A-Birojs” biznesa kapacitāti, 2022. gadā par 30% palielinot apgrozījumu, tam sasniedzot 12,5 miljonus eiro.

Savukārt par 25% palielinātais klientu skaits paplašina “A-Birojs” tirgus daļu, iegūstot līdera pozīcijas darba vides risinājumu segmentā.

“A-Birojs” nodrošina darba vides risinājumu pakalpojumu portfeli, ikdienā apkalpojot vairāk nekā 8500 uzņēmumus, kā arī valsts un pašvaldības iestādes.

SIA “A-Birojs” valdes loceklis Artūrs Dombrovskis atzīst, ka darījums ar “Baltijas Biroja Serviss” ir likumsakarīgs solis uzņēmuma attīstībā, lai sniegtu lielāku vērtību klientiem un lai realizētu uzņēmuma stratēģisko mērķi kļūt par līderi darba vides risinājumu segmentā Latvijā.

Šis darījums ir ļāvis ne tikai palielināt piedāvātā pakalpojumu un preču portfeļa konkurētspēju, bet arī stiprināt tirgus pozīcijas biroja tehnikas nomas, servisa un drukas iekārtu izejmateriālu ražošanas segmentā, kurā līdz šim “Baltijas Biroju serviss” bijis viens no lielākajiem spēlētājiem Latvijā.

“Daudzu gadu laikā uzkrātā pieredze un spēja ātri reaģēt uz klientu vajadzību izmaiņām ir ļāvušas mums nostiprināt tirgus pozīcijas darba vides risinājumu segmentā, katru gadu uzrādot stabilu uzņēmuma darbības rādītāju izaugsmi. Piecu gadu laikā esam kāpinājuši apgrozījumu par vairāk kā 70%, nodrošinot kafijas un ūdens iekārtu nomas, korporatīvo dāvanu izgatavošanas un biroja preču piegādes pakalpojumus klientiem visā Latvijā. Šobrīd redzam, ka ir īstais laiks, lai uzsāktu esošā tirgus segmenta dalībnieku konsolidāciju, tādējādi nodrošinot uzņēmuma tālāku izaugsmi. Kā vienu no nākamajiem soļiem uzņēmumam attīstībā redzam iespējas paplašināt darbības mērogu uz Baltijas reģionu, turklāt neizslēdzu citu tirgus dalībnieku pievienošanu, lai stiprinātu pozīcijas esošajos biznesa segmentos un turpinātu attīstīt piedāvāto pakalpojumu portfeli,“ komentē A.Dombrovskis.

Tikmēr “Baltijas Biroju Serviss” valdes priekšsēdētājs Kristaps Konevāls norāda, ka ir gandarīts par noslēgto darījumu: “Šis darījums ir loģiska Baltijas Biroju serviss izveidotā biznesa evolūcija, kur jaunas perspektīvas ir gan mūsu darbiniekiem, gan arī klientiem, jo plašs konkurētspējīgu pakalpojumu spektrs pie viena piegādātāja šobrīd ir tirgus diktēta nepieciešamība.”

Raksturojot Covid-19 radītās pandēmijas ietekmi uz darba vides risinājumu segmentu, A. Dombrovskis norāda, ka reaģējot uz izmaiņām uzņēmējdarbības procesu organizācijā, vairums esošā segmenta uzņēmumu ir veiksmīgi pielāgojušies, paplašinot piedāvājumu ar tādām svarīgām kategorijām kā medicīnas un higiēnas preces. “A-Birojs” uzsācis arī jaunu darbības virzienu - telpu uzkopšanas pakalpojumu sniegšanu.

“Par spīti tam, ka daudzās nozarēs darbs no biroja pārcēlās uz darbu no mājām, liela daļa uzņēmumu turpināja strādāt pilnā apmērā vai daļēji klātienes režīmā. Lai arī samazinājās ikdienas biroja preču pieprasījums, uzņēmumi būtiski palielinājuši investīcijas darba vides higiēnas un darbinieku labbūtības nodrošināšanā, kā arī attālinātā darba risinājumu izveidei saviem darbiniekiem. Tā kā darbinieki pakāpeniski atgriežas birojos, lai nodrošinātu Covid-19 epidemioloģisko prasību ievērošanu darba vietā, ievērojami audzis pieprasījums pēc medicīnas un higiēnas precēm,” piebilst A.Dombrovskis.

“A-Birojs” un “Baltijas Biroju Serviss” darījums uzskatāms par noslēgtu ar šī gada 1. februāri, uzņēmuma vadītāja pienākumus turpinot pildīt “A-Birojs” valdes loceklim A.Dombrovskim. Darījuma summa netiek atklāta.

Komentāri

Pievienot komentāru