Būve

A.C.B. Uzņēmumu grupa apgrozījums pieaudzis par 25%

Lelde Petrāne, 09.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu un tiltu būvnieks A.C.B. Uzņēmumu grupa pagājušajā gadā turpinājis izaugsmi – grupas uzņēmumu apgrozījums pieaudzis par 25% līdz 110,5 miljoniem eiro.

Peļņa pieaugusi par 43% - no 3,7 miljoniem eiro 2012. gadā līdz 5,3 miljoniem eiro 2013. gadā, informē uzņēmums.

Gada laikā par 7 % pieaudzis arī A.C.B. Uzņēmumu grupas darbinieku skaits – 2013. gadā grupas uzņēmumos tika nodarbināti 770 cilvēki.

«A.C.B. Uzņēmumu grupas izaugsmi ir nodrošinājusi iekšējo procesu pilnveidošana – 2011. un 2012. gadā veiktā uzņēmumu grupas restrukturizācija un centralizācija būtiskos biznesa procesos, savstarpējās sadarbības veicināšana, resursu optimizēšana un informācijas sistēmu uzlabošana, kā arī ir palielinātas investīcijas tehnoloģijās. Tas ļāvis palielināt darba efektivitāti un kvalitāti, samazinot izmaksas,» skaidro finanšu direktors Armands Sviķis.

Tāpat rezultātus ietekmējusi valstiskā mērogā nozīmīgu ceļu būves projektu īstenošana, kuru vidū ierindojas arī Dienvidu tilts, Krišjāņa Valdemāra ielas un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgls un lidostas RĪGA infrastruktūras izveide, kur darbi tiek turpināti arī vēl šogad.

Lai turpinātu uzņēmuma izaugsmi un stiprinātu savas pozīcijas tirgū arī «laikā, kad ceļu būves nozarē vērojama asa konkurence un cenu dempings», A.C.B. Uzņēmumu grupa plānojot veikt apjomīgas investīcijas kopumā par vairāk nekā 2,8 miljoniem eiro ceļu būves tehnikas un procesa tehnoloģiju modernizēšanā.

A.C.B. uzņēmumu grupu veido uzņēmumi AS A.C.B., SIA 8 CBR, SIA Ceļi un tilti, SIA Ceļdaris, SIA Mobil asfalts, SIA Salenieku bloks. A.C.B. uzņēmumu grupas pamatdarbība ir autoceļu, ielu un mākslīgo būvju (tiltu, kustības pārvadu) būve un remonts.

Komentāri

Pievienot komentāru