Jaunākais izdevums

Liepājā 12. martā atklāts ,jaunais "airBaltic" Pilotu akadēmijas lidmašīnu angārs, kura celtniecība tika uzsākta pērn augustā.

Kopējā jaunā lidmašīnu angāra platība ir 1200 m2, nodrošinot vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem, kā arī Diamond lidmašīnu tehniskajām apkopēm.

Angāra celtniecību īstenoja būvfirma "PICHE" un tas ekspluatācijā tika nodots 2020. gada 10. februārī.

Šobrīd airBaltic Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti - seši Diamond DA40 un viens Diamond DA42, bet vēl trīs Diamond Aircraft lidaparātus airBaltic Pilotu akadēmija saņems 2020. gadā.

"Ja mēs skatāmies Baltijas valstu mērogā, tad "airBaltic" ir galvenais pasažieru apkalpotājs, un "airBaltic" skaitļi rāda, ka tā ir augoša kompānija un ka tā ieņem arvien jaunas nišas. Arī šodien mēs šeit varam redzēt, ka tā tiešām ir augoša kompānija un tai ir lielas priekšrocības. Šis jaunais pilotu treniņu centrs, kurā šobrīd ir apmēram 60 cilvēku, kas, manuprāt, šajos apstākļos ir daudz, apliecina, ka "airBaltic" ir stabila un augoša kompānija," uzsver Valsts prezidents Egils Levits.

"Esam lepni, ka mums ir pašiem sava augsta līmeņa pilotu apmācības programma. Jau kopš 2018. gada vasaras airBaltic Training Pilotu akadēmijas studenti veic apmācības Liepājā, tāpēc priecājamies papildus stiprināt airBaltic sadarbību ar mūsu partneriem no starptautiskās lidostas Liepāja un Liepājas pilsētas domes, padarot Liepāju par vēl nozīmīgāku pilsētu Eiropas kartē," norāda airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Pašlaik airBaltic Pilotu akadēmijā uzņemts 61 students septiņās grupās. Pērnā gada oktobrī pirmā 12 studentu grupa absolvēja mācības un kļuva par airBaltic otrajiem pilotiem.

Paredzēts, ka airBaltic Pilotu akadēmijas rudens grupa savas studijas uzsāks septembrī, bet ziemas grupa - novembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

airBaltic Training jūlijā saņēma jau devīto Diamond Aircraft apmācību lidmašīnu, kas tiks izmantota airBaltic Pilotu akadēmijas vajadzībām.

"Diamond Aircraft lidmašīnas saņemšana apliecina Pilotu akadēmijas nepārtraukto apņemšanos veikt investīcijas nozarē labākajās apmācību lidmašīnās. Neskatoties uz izaicinājumiem, Pilotu akadēmija turpina savu attīstību un jau guvusi ievērojamus sasniegumus. Raugoties nākotnē, mēs esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc pilotiem atgriezīsies, tāpēc mēs joprojām aicinām pieteikties jaunus studentus mūsu programmai,” uzsver airBaltic operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis.

"Mēs sveicam airBaltic Pilotu akadēmiju ar viņu jaunāko papildinājumu modernajā Diamond Aircraft apmācību lidmašīnu flotē," norāda Diamond Aircraft Industries GmbH tirdzniecības vadītāja Austrijā Džeina Vanga. "Mēs esam priecīgi atbalstīt viņu nepārtraukto izaugsmi ar modernāko un drošāko apmācības lidmašīnu nodrošināšanu viņu studentiem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aicina sievietes kļūt par pilotēm

Lelde Petrāne, 22.01.2020

Pirmie 12 "airBaltic Pilotu akadēmijas" studenti, kuri savas studijas sāka 2018. gada pavasarī, absolvējuši šo programmu

Foto avots: airBaltic

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kustība "Riga TechGirls" sadarbībā ar Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" interesentes iepazīstinās ar pilota profesiju, kā arī to, kā iegūt pilota profesijai nepieciešamo izglītību.

"airBaltic" viceprezidente personālvadības jautājumos Alīna Roščina norāda: "Tradicionāli aviācijā, kā jau tehniskajā nozarē, bijis ļoti augsts nodarbināto vīriešu īpatsvars. Šodien 6% "airBaltic" pilotu ir sievietes, savukārt "airBaltic" Pilotu akadēmijā sieviešu īpatsvars starp visiem studentiem sasniedz 10%. Taču kā uzņēmums, kurš iestājas par ilgtspējīgu attīstību, mēs vēlamies mainīt gan sabiedrības uzskatus par noteiktām profesijām, gan arī ilgtermiņā palielināt sieviešu īpatsvaru pilotu profesijā, uzsverot daudzveidības nozīmi ikviena uzņēmuma, kā arī nozares izaugsmē un panākumos."

"Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone stāsta: "Latvijā ir īpaši attīstīta aviācijas un lidaparātu nozare, noteikti esam līderi Baltijas mērogā un šī joma ir ļoti aizraujoša, kā arī perspektīva. Tomēr sieviešu īpatsvars šajās nozarēs ir pavisam zems. Organizējot "Tehnoloģijas ir Gaisā" pasākumu, sazinājos arī ar vairākiem bezpilotu lidaparātu, tā saukto dronu, uzņēmumiem un vairākos no tiem nestrādā neviena sieviete. Ar "Riga TechGirls" pasākumiem vēlamies iedvesmot meitenes un sievietes iesaistīties tehnoloģiju jomās, kurās tradicionāli ir vairāk vīriešu. Aviācija un lidaparāti noteikti ir viena no šīm jomām!"

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic Training izveido autorizētu Diamond Aircraft lidmašīnu apkopes centru

Db.lv, 21.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"airBaltic Training" saņēmis sertifikātu, lai savā bāzē Starptautiskajā lidostā "Liepāja" izveidotu autorizētu "Diamond Aircraft" lidmašīnu apkopes centru.

Aviokompānijas "airBaltic" meitas uzņēmums "airBaltic Training" piedāvā aviācijas apmācības.

"airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis norāda: "Mūsu "Diamond Aircraft" flote ir viens no veiksmes faktoriem "airBaltic" Pilotu akadēmijai. Izveidojot Baltijā pirmo autorizēto "Diamond Aircraft" lidmašīnu apkopes centru, mēs pastiprinām savas iespējas un radām jaunas darbavietas Liepājā."

"airBaltic Training" tagad ir tiesīgs veikt garantijas un pēcgarantijas apkopes "Diamond Aircraft" "DA40" un "DA42" lidmašīnām, kā arī sniegt ražotāja apstiprinātu garantiju.

"airBaltic" Pilotu akadēmija arī uzsākusi pieteikšanās procesu jaunām studentu grupām 2020. un 2021. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru