Karjera

Aizvien biežāk pirmā darba intervija notiek, izmantojot Skype

Gunta Kursiša, 18.06.2013

Jaunākais izdevums

Ņemot vērā, ka liela daļa Latvijas cilvēkresursu atrodas ārzemēs vai vairāku stundu brauciena attālumā no reģionu centriem un Rīgas, darba devējiem būtu jāpievērš lielāka uzmanība, kā sasniegt tieši šo auditorijas daļu. Aizvien biežāk pirmā darba intervija notiek, izmantojot programmu Skype, novērojis portāls irdarbs.lv.

Lielākais Skype interviju pluss ir tieši laika un finanšu ietaupījums, norāda Irdarbs.lv. Piemēram, lai kandidāts ceļā uz interviju nepavadītu trīs stundas, viņš var norunāt vairākas intervijas virtuālajā vidē. Tāpat arī darba devēji var organizēt vairākas intervijas paralēli gan klātienē, gan neklātienē, Skype darba interviju priekšrocības min karjeras portāla pārstāvji. Tajā pašā laikā viņi atzīst, ka pirmais iespaids, kas rodas, satiekoties dzīvē, vēl aizvien ir izšķirošs, bet Skype intervija ir kā papildinājums CV.

«Jāņem vērā, ka virtuālā intervijā nevar sajust rokas spiedienu, nevar redzēt, kā potenciālais kandidāts ienāk telpā u. tml. Tie varētu šķist vien sīkumi, bet tajā pašā laikā tie daudz liecina par cilvēku kā personību. Klātbūtnes efektam personāla atlases savstarpējā dialogā starp darba ņēmēju un darba devēju vai viņa pārstāvi – personāla atlases speciālistu - ir un paliks ievērojama nozīme,» norāda karjeras un darba portāla Irdarbs.lv vadītāja Evija Šalte.

«Ikdienā intervijas ar Skype programmas palīdzību izmantojam, piemēram, izvērtējot kandidātus no attālākām pilsētām, novadiem. Tas arī ir reāls solis no uzņēmēju puses, lai valstij palīdzētu īstenot iecerēto reemigrācijas plānu,» stāsta E. Šalte, kā piemēru minot situāciju, kad konkrētam amatam izvēlētais kandidāts pašreiz dzīvo un strādā Londonā. Šinī gadījumā darba intervija tika organizēta virtuālā vidē.

«Bieži vien jau pirmajā sarunā noskaidrojas, ka sadarbība neizdosies, taču, ja esam raduši kopsaucēju, tad cilvēks var beidzot pirkt mājupceļa biļeti, paņemt esošajā darbavietā atvaļinājumu, lai ierastos jau uz izšķirošo sarunu Latvijā vai pat reizēm jau tūdaļ atsākt darbu dzimtenē,» pieredzē dalās Irdarbs.lv vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ilggadējais Skype vadītājs: Liela nozīme pirmajam veiksmes stāstam

Anda Asere, 11.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Baltijas startup jeb tehnoloģiju jaunuzņēmumu priekšrocībām ir valstu lielums, jo šis apstāklis jau no pirmās dienas uzņēmējus spiež domāt globāli

Tā intervijā DB nule Rīgā notikušajā Riga Venture Summit pauda ilggadējais Skype vadītājs Stens Tamkivi (Sten Tamkivi). Viņš ir arī kompānijas Teleport līdzdibinātājs un vadītājs; tā palīdz izvēlēties piemērotāko vietu darbam un dzīvošanai.

Kāds ir jūsu iespaids par startup jomu Baltijā šobrīd?

Interesanti, ka, globāli skatoties uz startup aktivitāti un biznesa vidi Baltijā, visas trīs valstis joprojām ir diezgan līdzīgas, savukārt, ja paraugās detalizētāk, situācija katrā no tām ir atšķirīga. Igaunijai paveicās, ka tai bija Skype. Pasaulē ir pierādījies, ka startup ekosistēmās svarīgs ir viens veiksmes stāsts, kas izraisa turpmāku aktivitāšu vilni. Lietuvai un Latvijai vēl nav bijis savu «vienradžu» (kompāniju, kuru novērtējums pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, – DB), taču aktivitāte ir plaša, ar mazākiem projektiem. Baltijai kopumā ir savas priekšrocības, piemēram, ja kaut kas labs palicis no padomju okupācijas, tad tā ir zinātne un labas inženierprasmes. Personīgi ticu, ka mazai valstij ir priekšrocība – katram, kurš sāk biznesu Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā, pirmā doma ir – kā paplašināt tirgu. Uzņēmēju prātos uzreiz tiek būvēts projekts simt miljoniem cilvēku, nevis tikai vienam miljonam. Kopumā Baltijai ir labs sākums, bāze startup biznesa attīstībai, jo īpaši pēdējos piecos līdz desmit gados, tomēr dažās jomās joprojām stipri iepaliekam. Šobrīd Baltijā ir pieejams agrīnas stadijas kapitāls, bet vēlāk, lai piesaistītu naudu, visticamāk, būs nepieciešams to darīt ārpus reģiona valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņo par jauna komunikācijas risinājuma laišanu tirgū, kas aizstās līdzšinējo komunikācijas platformu uzņēmumiem — Lync.

Skype for Business ir balstīts uz Lync platformas, un papildu pašreizējām Lync iespējām ieviesīs lietotājiem pazīstamo Skype vidi un zvanus uz Skype ID numuriem.

«Komunikācija tās visdažādākajās formās ir daudzu Microsoft risinājumu pamatā. Viens no galvenajiem mūsu izaicinājumiem ir panākt pēc iespējas gludāku informācijas pārnešanu no ierīces uz ierīci un no platformas uz platformu. Ar Skype for Business esam spēruši lielu soli šajā virzienā, veidojot vienotu lietotāja pieredzi uz dažādām ierīcēm un platformām un savietojamu tehnisko risinājumu. Tas ļauj lietotājam vieglāk orientēties dažādu risinājumu izmantojumā un viegli dalīties ar informāciju,» stāsta Andrejs Juščenko, Microsoft Office biznesa grupas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā var rasties savs Skype, jautājums ir par varbūtību, tomēr, ņemot vērā spēju iet pa priekšu savam laikam, Latvijai jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype - ar «blockchain» tehnoloģiju strādājošais BitFury, uzskata Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Taujāta, vai Latvijā jau rīt varētu rasties savs Skype, Novicka bija apstiprinoša. «Noteikti var, jautājums ir par varbūtību. Varbūtība vienmēr būs augstāka, ja valsts stratēģiski cels izglītības līmeni augstas kvalifikācijas profesijās un veicinās uzņēmējdarbības sākšanu,» uzskata eksperte.

«Tāpat es teiktu, ka mums jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype. Skype bija fenomens tajā laikā, jo toreiz neviens nezināja, kas tas ir, bet mums ir BitFury, kas veido pusi no Latvijas start-up uzņēmumos investētajiem 110 miljoniem eiro,» turpināja Novicka. «Uzskatu, ka tas, ko viņi dara uz «blockchain» tehnoloģijas bāzes, ir daudz sarežģītāk, ja mēs salīdzinām ar Skype.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nerealizēto produkciju aicina ziedot labdarībai

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Zemnieku federācija (LZF) un Latvijas Samariešu apvienība (LSA) aicina Latvijas lauksaimniekus un pārtikas ražotājus produktus, kurus nav iespējams realizēt Krievijas embargo vai citu iemeslu dēļ, ziedot trūkumā nonākušo ģimeņu atbalstam.

Jebkura veida dārzeņus un augļus, piena un gaļas produkciju – arī standartiem neatbilstošus (izmērs, svars, izskats), bet lietojamus uzturā, aicina ziedot pārtikas bankai Paēdušai Latvijai.

Kopīga sadarbība ražotājiem ar nevalstiskajām organizācijām ļautu atgūt kaut mazu ieguvumu no saražotā – noslēdzot ziedojumu līgumu ir iespējams saņemt nodokļu atvieglojumus. Nodokļa atlaidi ziedotājiem piemēro 85 procentu apmērā no summām, kuras ziedotas, bet ne vairāk kā 20 procentus no uzņēmumu ienākuma nodokļa kopējās summas attiecīgajā taksācijas periodā.

Paēdušai Latvijai ir 25 reģionālie partneri, kuriem ir pieejams savs transports, kura izmaksas tiek nosegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Darba koplīgums – veiksmīga darba pamats un papildu vērtība darbavietai

Jānis Goldbergs, 13.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē šobrīd ir sīva konkurence par labāko un spēcīgāko darbinieku piesaisti.

Digitālās transformācijas temps visās tautsaimniecības nozarēs pieaug, un IT un IKT uzņēmumi konkurē ne vien par klientiem, bet arī par labākajiem darbiniekiem. Kas ir iekārojams darba devējs un vai darba koplīgums palīdz par tādu kļūt, to intervijā Dienas Biznesam atklāja Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO vadītāja Irēna Liepiņa un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes locekle Ilze Opmane-Jēgere.

Kas ir darba koplīgums mūsdienu izpratnē?

Ilze Opmane-Jēgere: Tēlaini izsakoties, darba koplīgums ir kompromiss starp darba devēja iespējām un darbinieku visdažādākajām vajadzībām. Lai gan sarunas par koplīguma saturu risina un pats koplīgums tiek noslēgts starp uzņēmumu un arodbiedrību, koplīgumā ietvertie nosacījumi attiecas uz visiem uzņēmuma darbiniekiem un tam ir jāatspoguļo visu darbinieku intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft zaudējis kārtējā tiesas cīņā ar britu lielāko maksas televīzijas kompāniju British Sky Broadcasting (BSkyB) par preču zīmes Skype reģistrēšanu, vēsta portāls cnet.com.

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa otrdien nolēmusi, ka Microsoft nevar Eiropā reģistrēt interneta telefonijas risinājumu pakalpojuma Skype preču zīmi, jo šis nosaukums un logo ir pārāk līdzīgs BSkyB preču zīmei Sky.

Microsoft gan apņēmies šo tiesas lēmumu apstrīdēt.

Lai arī Microsoft nenāksies pārdēvēt Skype, BSkyB varētu pieprasīt licencēšanas nodevas par Skype zīmola izmantošanu Eiropā, vēsta portāls theverge.com.

BSkyB sūdzību sākotnēji iesniedza jau 2005.gadā - sešus gadus pirms Microsoft pabeidza Skype pārņemšanu par 8,5 miljardiem dolāru. Šī sūdzība koncentrējas uz Skype preču zīmes reģistrēšanu, nevis tās izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Kādi ir darba meklēšanas paradumi Latvijā?

Inga Daliba, CV Market Latvia mārketinga menedžere, 22.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatkarīgi no tā, vai esam zaudējuši darbu un pašreiz meklējam jaunu darbu, vai gribam nomainīt esošo darba vietu pret citu, vai arī vēlamies kāpt pa karjeras kāpnēm, katram no mums ir savi priekšstati, pieredze un veidi, kā iesākam, organizējam vai veicam darba meklēšanas procesu. Tāpēc darba un karjeras vortāls Cvmarket.lv no š.g. 22.aprīļa līdz 17.maijam veica aptauju, lai uzzinātu darba meklētāju viedokli, kādi ir populārākie darba meklēšanas paradumi. Aptaujā piedalījās 1385 interneta lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Darba intervijas laikā piedāvātais lielākoties neatbilst realitātei pēc stāšanās amatā

Žanete Hāka, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākajai daļai jeb 71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir nācies saskarties ar situāciju, kad darba intervijas laikā piedāvātais neatbilst realitātei pēc stāšanās amatā, liecina darba portāla cvmarket.lv veiktā aptauja.

Aptaujā Vai Jums ir nācies saskarties ar situāciju, kad darba intervijas laikā piedāvātais neatbilst realitātei pēc stāšanās darbā? 34% respondentu norāda, ka, sākot strādāt, viņu darba pienākumi izrādījušies plašāki/citādāki, nekā ticis minēts intervijā. 23% aptaujāto atklāj, ka realitātē darba alga nav atbildusi solītajam. Tikmēr 9% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka darba grafiks atšķīries no tā, kas ticis minēts intervijā. Savukārt 5% respondentu atzīmējuši atbilžu variantu nesaņēmu solītos labumus (apdrošināšana, apmaksātas virsstundas u.c.).

Tajā pašā laikā 29% aptaujas dalībnieku atzinuši, ka intervijas laikā sniegtā informācija pilnībā atbilda reālajai situācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NVA atklāj divus biežāk sastopamos darba meklētāju apkrāpšanas scenārijus ārvalstīs

Dienas Bizness, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms pieņemt lēmumu par došanos peļņā uz ārzemēm, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina noskaidrot visus darba un sadzīves apstākļus par izvēlēto valsti. NVA vērš uzmanību, ka pēdējā laikā Latvijā un ārvalstīs ir sarosījušās fiktīvas darbā iekārtošanās firmas, kas, izmantojot darba meklētāju spiedīgos materiālos apstākļus vai neinformētību, sola labi apmaksātu darbu ārzemēs.

Tomēr, nokļūstot ārzemēs, noskaidrojas, ka darba devējs nemaz negaida šādu darbinieku. Ir iespējamas situācijas, kad darba devēja piedāvātajā darba vietā parādās arvien jauni nosacījumi – transporta izmaksas, darba apģērba izmaksas, dzīvošanas izmaksas, par kurām cilvēks nebija iepriekš informēts un tiek paziņots, ka viņš darba devējam «ir parādā», un nauda tiks ieturēta no algas. Rezultātā, darba meklētājiem no Latvijas ir izkrāpta nauda un viņi paliek bez ienākumiem, reālas darba un dzīves vietas ārzemēs. Diemžēl, dažkārt arī nokļūstot finansiālā atkarībā no «potenciālā» darba devēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No bišu stropiem nozog medu 900 eiro vērtībā

Dienas Bizness, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Staburaga pagastā no 32 bišu stropiem nozagts 90 rāmīšu ar medu 900 eiro vērtībā. Par to vēsta reģionālais medijs Staburags.

Zagļi dravā bijuši laika posmā no 20 līdz 27. oktobrim.

Drava grūtā darbā esot iekopta triju gadu laikā, taču bitēm ir nozagta ziemas barība, un šī iemesla dēļ bites varot aiziet bojā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Optimera Latvia uzsākusi tirdzniecības centra Būvniecības ABC, kas atrodas Rīgā, Mūkusalas ielā, paplašināšanas projektu un ieguldījusi pamatakmeni jaunajā korpusā. Uzņēmums tirdzniecības centra modernizācijā kopumā plāno ieguldīt 2 miljonus eiro lielas investīcijas.

Šis esot uzņēmuma stratēģisks solis, lai būtiski paplašinātu būvniecības un apdares preču piedāvājumu.

Ainārs Kursītis, SIA Optimera Latvia valdes priekšsēdētājs, norāda: «Investīcijas uzņēmuma attīstībā ļaus turpināt līdzšinējo izaugsmi, kas ir svarīgs nosacījums, lai konkurētu šī brīža apstākļos. Līdz ar tirdzniecības centra paplašināšanu, uzņēmums paplašinās darbības jomas un izveidos jaunas darbavietas.»

Tirdzniecības centrs tiks paplašināts par 3000 kv.m, un plānots, ka veikals pēc rekonstrukcijas tiks atklāts šā gada oktobrī.

Projekta attīstītājs ir SIA LABS PROJEKTS, būvniecības darbus veiks SIA KVADRUM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Gaļas liellopu kooperatīvs ABC PROJEKTS investēs 300 tūkstošus loģistikas attīstībā

Lelde Petrāne, 04.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju kooperatīvs ABC PROJEKTS saņēmis Latvijas attīstības finanšu institūcijas ALTUM aizdevumu EUR 309 100 apmērā.

Aizdevums paredzēts uzņēmuma ilgtermiņa investīciju programmas turpināšanai, nodrošinot investīcijas Latvijā vienīgā liellopu savākšanas centra rekonstrukcijā un modernizācijā, kā arī pievadceļu sakārtošanai.

Kā norāda LPKS ABC PROJEKTS valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vāgners, savas loģistikas izveide ir bijis viens no kooperatīva svarīgākajiem mērķiem: «Pie šī mērķa sasniegšanas esam sistemātiski strādājuši vairāk nekā desmit gadus. Ar šī centra izveidošanu tiks būtiski atslogota visa eksporta procesa organizēšana. Ja šobrīd, lai savāktu lopus eksportam, apbraukājam katru saimniecību, tad jau rudenī būs iespējams lopu savākšanu organizēt jaunā savākšanas centrā. Dzīvnieku labturības noteikumi paredz, ka no pirmā uzkrautā dzīvnieka tas eksportēšanai jānogādā astoņās stundās, ko šobrīd izdarīt ir ļoti sarežģīti. Savukārt šādam speciālam savākšanas centram ir īpašas tiesības eksportam paredzētos lopus komplektēt septiņas dienas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 1. augustu līdzšinējais SEB dzīvības apdrošināšanas valdes priekšsēdētājs Ints Krasts pievienosies SEB bankas vadības komandai, kā valdes loceklis un viceprezidents, uzņemoties atbildību par lielo uzņēmumu apkalpošanu, finanšu tirgiem un naudas pārvaldības biznesu, informē kredītiestāde.

I.Krasts SEB grupā strādā kopš 1999. gada, savu karjeru uzsākot kā Resursu pārvaldes speciālists, pēcāk vadījis Saldus un Ziemeļu filiāles, kā arī ieņēmis SEB līzings valdes priekšsēdētāja amatu. I.Krasts absolvējis Konkordijas Starptautisko universitāti Igaunijā ar bakalaura grādu ekonomikā un ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā (MBA) Nīderlandē, Roterdamas menedžmenta skolā (Rotterdam School of Management).

Tāpat viņš pilnveidojis savas zināšanas par lielo uzņēmumu apkalpošanu, finanšu analīzi, investīcijām un līderību dažādos kursos Latvijā, Spānijā un ASV, kā arī absolvējis Vallenberga institūta rīkoto augstākā līmeņa vadītāju izaugsmes programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

NBS piegādāts degvielas vedējs ar iebūvētu mērlaboratoriju

Lelde Petrāne, 29.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Scania Latvia Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām piegādājusi degvielas vedēju gaisa spēku aviācijas bāzei Lielvārdē. Speciāli NBS prasībām un NATO standartiem tika uzkonstruēta un aprīkota degvielas uzglabāšanas cisterna un iepildīšanas sistēma.

Virsseržants Andris Metlāns stāsta: «Jaunā mašīna tiks izmantota lidaparātu zemspārnu un virsspārnu degvielas uzpildīšanai. Tai ir vairākas funkcijas – ne tikai uzpildīt degvielu, bet arī, pateicoties iebūvētajai testa laboratorijai, veikt degvielas kontroli.»

Savukārt, Aigars Pušinskis, SIA Scania Latvia vadītājs, sacīja: «Šis bija sarežģīts projekts, kura realizācijā vairākus mēnešus strādājām kopā ar NBS pārstāvjiem, lai izstrādātu cisternas tehnisko projektu un pēc tam arī nodrošinātu tās izgatavošanu, atbilstoši NBS specifiskajām vajadzībām.»

Degvielas vedējā ir iebūvēta mērlaboratorija, kas uzrauga degvielas kvalitāti. Tas divos cisternas nodalījumos spēj uzglabāt 20 850 litrus degvielas. Tam ir uzpildītās degvielas uzskaite, un tas var atsūknēt jau iepildītu degvielu no lidmašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants Microsoft nolēmis slēgt Skype biroju Apvienotās Karalistes galvaspilsētā Londonā un atlaist darbiniekus. Šis lēmums ir kā trieciens Londonas cerībām kļūt par tehnoloģiju kompāniju mājvietu, ziņo independent.co.uk.

Pagaidām nav zināms, kad Londonas birojs tiks slēgts, bet potenciāli darbavietas varētu zaudēt 220 cilvēki. Microsoft arī nav komentējusi, vai šis lēmums saistīts ar Brexit (Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības) un cik ilgi tas jau plānots. Taču Skype jau sen ir viens no nedaudzajiem lielajiem Eiropas tehnoloģiju veiksmes stāstiem, tādējādi šāds lēmums Londonai ir īpaši sāpīgs.

Kompānija Microsoft pavēstījusi, ka tā konsolidē Londonas birojus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

48 gadu vecumā miris viens no interneta telesakaru programmatūras "Skype" izstrādātājiem, igauņu inženieris un investors Toivo Annuss, paziņojusi viņa ģimene.

Annusa atraitne pavēstījusi, ka viņš miris svētdien pēc pēkšņas slimības, taču nav sniegusi sīkāku informāciju.

"Skype" izstrādāja četri igauņu informācijas tehnoloģiju inženieri - Ahti Heinla, Prīts Kazesalu, Jāns Tallinns un Annuss. 2003.gadā viņi nodibināja investīciju kompāniju "Ambient Sound Investments", kas pārvaldīja viņiem piederošās "Skype" mazākuma akcijas. Pēc "Skype" pārdošanas ASV kompānijai "eBay" 2005. gadā "Ambient Sound Investments" sāka aktīvi darboties investīciju jomā, iegādājoties dažādu uzņēmumu akcijas.

2018.gadā "Ambient Sound Investments" aktīvu vērtība bija apmēram 130 miljoni eiro.

Annuss arī darbojies kā individuālais investors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Papildināta ar foto - Uzņēmuma teritorijā atklāj lielu daudzumu nelegālas izcelsmes degvielas

Lelde Petrāne, 31.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka, veicot kontroles pasākumus kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā, 23.jūlijā VID muitas amatpersonas tajā atklāja gandrīz 70 tonnas nezināmas izcelsmes un piederības degvielas. Par minēto faktu 24.jūlijā uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 220.1 panta otro daļu par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju lielā apmērā.

23.jūlijā VID muitas amatpersonas, pārbaudot operatīvo informāciju, konstatēja, ka degvielas pārvadāšanas autocisterna iebrauc kādā teritorijā Rīgā, Tīrumu ielā. Pārbaudot datu bāzēs esošo informāciju par šajā adresē reģistrēto uzņēmumu komercdarbību, noskaidrojās, ka neviens no adresē reģistrētajiem uzņēmumiem nav saistīts ar naftas produktu apriti un tika pieņemts lēmums veikt pārbaudi. Pārbaudes laikā minētajā teritorijā un tajā esošajā angārā tika konstatētas liela izmēra tilpnes un transporta līdzeklis - kravas vilcējs DAF ar autocisternu ar Lietuvas reģistrācijas zīmēm, kurā atradās šķidrums ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Putnu gaļas ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava (PF Ķekava), salīdzinot ar 2013.gadu, par 12,5% palielinājis pārdošanas apjomu. PF Ķekava šodien apmeklēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura iepazinās ar uzņēmuma ražotni un tikās ar tā vadību.

«Pirms dažiem gadiem PF Ķekava piedzīvoja patiešām grūtus laikus, un ar bažām domāju par šī uzņēmuma nākotni. Šodien esmu gandarīta, ka, nomainot vadību un sakārtojot ražošanu, PF Ķekava īsā laikā ir spējusi pārvarēt problēmas un uzņēmums jau piedzīvo izaugsmi,» norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lai turpinātu ilgtermiņa izaugsmi, PF Ķekava tuvākajos gados plāno investēt uzņēmuma attīstībā vairākus desmitus miljonu eiro.

PF Ķekava saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma. Kopš 2013.gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai Linas Agro Group AB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt savu uzņēmumu

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 29.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieredze darbā Skype devusi iedvesmu attīstīt uzņēmumu, kas piedāvā nišas pakalpojumus IT nozarē

SIA TestDevLab izveidotāji un vadītāji Ervins Grīnfelds un Andrejs Frišfelds ideju radīt kompāniju, kas nodrošina dažādu lietotņu jeb aplikāciju testēšanas servisu, guvuši, strādājot Skype. E. Grīnfelds igauņu radītajā mega zīmolā vadīja komandu, kas nodarbojās ar Skype mobilo lietotņu izstrādi iPhone un citām iOS ierīcēm. A. Frišfelds savukārt bija atbildīgs par kvalitātes nodrošināšanas un testēšanas inženieru komandām, kuri strādāja ar Skype lietotnēm BlackBerry un dažādām Android ierīcēm.

Pieredze lieti noderējusi, lai 2011. gada nogalē dibinātu savu uzņēmumu. Šobrīd uzņēmumam ir divi ofisi – viens Rīgā, bet otrs Ventspilī. «Gadu no gada dubultojam apgrozījumu, mērķis ir to turpināt, bet ar nosacījumu, ka tas nenotiek tikai uz jaunu darbinieku rēķina. Jācenšas radīt lielākas pievienotās vērtības produktus,» norāda E. Grīnfelds. Pērno gadu kompānija noslēdza ar teju 2,3 milj. eiro apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intervija: Izaugsme ir uzlabojumos

Didzis Meļķis, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņi nākamo Skype negaida un nākotnes attīstību sākumuzņēmumu (startup) jomā paredz veiksmīgiem atdarinātājiem un uzlabotājiem

Par spīti pat vairākos desmitos reižu mērāmajai riska kapitāla nozīmes atšķirībai mūsu ekonomikās, Latvijai šai jomā ir savas priekšrocības, saka Igaunijas Privātā un riska kapitāla asociācijas izpilddirektore Kristīna Vasilkova.

Šogad Baltijas riska kapitālistu gadskārtējā sanāksmē uzsvars bija uz Izraēlas piemēru. Cik daudz šī pieredze ir attiecināma uz šejienes tirgu?

Tā ir attiecināma. Izraēla ir pasaulē otrais lielākais riska kapitāla (RK) tirgus pēc ASV. Viena Izraēla piesaista vairāk RK, nekā visa Eiropa kopā. Apple, Microsoft – visām lielajām kompānijām ir R&D nodaļas Izraēlā. Kā šī pieredze attiecas tieši uz mums? Tā, ka ir jāmācās no jebkura laba piemēra – kā Izraēla to sasniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Gutta 20 gadus ražo Latvijā

Lelde Petrāne, 09.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezalkoholisko dzērienu ražotājs AS Gutta atzīmē 20 gadus kopš darbības uzsākšanas un ražotnes izveidošanas Latvijā.

Gutta eksportē produktus uz Krieviju, Lielbritāniju, Norvēģiju, Īriju, Japānu, Slovākiju un Baltijas valstīm. Uzņēmuma sortimentā ir vairāk nekā 60 produktu ar tādām preču zīmēm kā Gutta, Gutta MAX, Everest, Rīgas Kvass un citām.

Rolands Gulbis, AS Gutta valdes priekšsēdētājs, uzsver, ka ik gadu uzņēmuma apgrozījums palielinās, radot jaunas attīstības iespējas un pilnveidi nākotnē, izstrādājot un piedāvājot jaunus produktus. Gutta regulāri investē līdzekļus ražotnes modernizācijā.

Uzņēmums dibināts Latvijā 1994. gadā. Sākotnēji Gutta ražošana tika attīstīta Ogres rajona Ogresgalā, bet 1997. gadā Gutta pārcēla ražošanu uz Valdlaučiem jaunuzbūvētajā rūpnīcā Rāmava. No 2002. gada AS Gutta ietilpst Latvijas un Īslandes industriālo investīciju grupā Nordic Partners. Kopš 2014. gada AS Gutta ir Norvēģu koncerna ORKLA Group sastāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

LMT ievieš internetu telefonā bez apjoma ierobežojuma

Lelde Petrāne, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) šodien ievieš jaunu piedāvājumu – pakalpojumu Internets telefonā NEATKARĪBA bez apjoma un ātruma ierobežojuma, informēja tā pārstāve Elīna Lidere.

LMT prezidents Juris Binde cer, ka jaunā NEATKARĪBA veicinās plašāku un aktīvāku mobilā interneta lietošanu telefonā.

Līdz ar LMT 4G tīkla attīstību esot mainījusies mobilā interneta lietošanas pieredze. Divu gadu laikā tā patēriņš LMT tīklā pieaudzis 4,5 reizes.

LMT pakalpojuma Internets telefonā NEATKARĪBA bez apjoma un ātruma ierobežojuma mēneša maksa noteikta 9,99 eiro. Tas automātiski tiks pieslēgts lietotājiem, kuri līdz šim izmantojuši pieslēgumu Internets telefonā apjoma soļus no 3GB līdz 8GB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Augustā TV pārraidīts par 0,2% mazāk reklāmu

Lelde Petrāne, 09.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pētījumu kompānija TNS ir apkopojusi TV reklāmas apjomu par 2014. gada augustu. TNS Reklāmu reģistrs augustā televīzijā ir fiksējis 132 056 reklāmas un 14 271 sponsorreklāmas gadījumu. Augustā TV reklāmas gadījumu skaits ir pieaudzis par 0,1%, bet sponsorreklāmu skaits samazinājies par 3%, kopumā radot kritumu par 0,2%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2013.gadā.

TNS Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters norāda, ka augustā, kā ierasts, ir turpinājies vasaras TV reklāmu skaita kritums, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem. Neparasti, ka kopumā fiksēta tik neliela atšķirība starp 2013. gada un 2014. gada augustu. Lielāko pieaugumu nodrošinājuši alkoholisko dzērienu nozares reklāmdevēji, bet mazumtirdzniecības nozarē novērojams lielākais kritums.

Augustā visreklamētākā nozare bijusi mājsaimniecības higiēna ar 5% kāpumu pret 2013. gadu. Mazumtirdzniecība, lai arī samazinoties reklāmu skaitam par 21%, ieņem 2. pozīciju reklamētāko nozaru topā. Telekomunikāciju nozare ieņem 3. vietu topā ar līdzīgu izvietoto reklāmu skaitu kā gadu iepriekš. Mobilo sakaru nozares reklāmdevēji samazinājuši savu reklāmu skaitu par 12% un ieņem 4. vietu. TOP5 noslēdz alkoholisko dzērienu nozare ar ievērojamu 51% pieaugumu pret 2013. gada augustu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Svarīgākie fakti par McDonald’s Latvijā

Lelde Petrāne, 12.11.2014

1994. gadā McDonald’s atvēra savu pirmo restorānu Vecrīgā, un tas joprojām ir apmeklētākais McDonald’s restorāns ne tikai Latvijā, bet visās Baltijas valstīs.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs McDonald’s atzīmē 20 gadu jubileju Latvijas tirgū, tādēļ raksta galerijā piedāvājam iepazīties ar svarīgākajiem faktiem, kas raksturo šī uzņēmuma darbību mūsu valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru