Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc 25 gadu karjeras uzņēmumā un 6 gadiem tā vadībā Gunta Jēkabsone atstāj Circle K Latvia izpilddirektores amatu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz vēlmi ļauties jauniem izaicinājumiem profesionālajā dzīvē, informē uzņēmums.

No 1.maija izpilddirektora amatā stāsies Sigitas Raila, kurš šobrīd ir Circle K Ireland finanšu direktors.

G.Jēkabsones karjera Circle K Latvia (tajā laikā Statoil) sākās 1996.gadā degvielas uzpildes stacijas pārdevējas amatā un turpinājās ar strauju izaugsmi, kas 2008.gadā aizveda līdz Finanšu departamenta vadītājas amatam, bet jau 2015.gadā - uzņēmuma izpilddirektores pozīcijai.

Uzņēmums norāda, ka G.Jēkabsonei pildot finanšu direktores pienākumus, veiksmīgi tika pārvarēta 2008.gada pasaules finanšu krīze, jau vadītājas amatā realizēta Statoil zīmola maiņa, kā arī visā izpilddirektores pienākumu izpildes laikā: paplašināts un modernizēts DUS tīkls, digitalizēti vadības sistēmas procesi, kā arī sperti nozīmīgi soļi pretim ilgtspējīgiem risinājumiem uzņēmuma pārvaldībā.

"Man ir bijis liels gandarījums būt daļai no Circle K. Mūsu panākumu atslēga ir visa mūsu komanda. Bez aktīvas visu darbinieku iesaistes mēs nebūtu sasnieguši nevienu no ieplānotajiem mērķiem. Šis ir bijis nebeidzams piedzīvojums 25 gadu garumā, kas man ir skaidri pierādījis, ka cilvēku gribasspēks un degsme rada brīnumus arī biznesa vidē. Esmu nolēmusi ļauties jauniem profesionālās jomas izaicinājumiem un savu turpmāko karjeru vēlos attīstīt jomā, kas saistīta ar Latvijas izaugsmes veicināšanu starptautiskā mērogā," par laiku uzņēmumā un nākotnes plāniem stāsta G.Jēkabsone.

"Guntas vadībā Circle K ir piedzīvojis stabilu un ilgtspējīgu izaugsmi. Gunta ir līdere - paraugs, gan iedvesmojot visu Latvijas komandu, gan veicinot uzņēmuma izaugsmi ne tikai biznesa rezultātos, bet arī iesaistoties sociāli atbildīgās iniciatīvās. Mums visiem pietrūks Guntas darba spara un enerģijas," komentē Nails Andertons (Niall Anderton), Circle K viceprezidents Austrumeiropas un Īrijas reģionā.

Paralēli darbam, attīstot Circle K biznesu Latvijā, G.Jēkabsone šobrīd darbojas arī kā Ārvalstu investoru padomes (FICIL) valdes priekšsēdētāja Latvijā, mērķtiecīgi strādājot arī valstiskā līmenī, lai Latvija kļūtu par investīcijām pievilcīgāko valsti Baltijas jūras reģionā.

No 2021.gada 1.maija Circle K Latvia izpilddirektora amata pienākumus pārņems Sigitas Raila, kurš Circle K mātes uzņēmumā Alimentation Couche-Tard darbojas jau 11 gadus - sākotnēji Circle K Lietuva, bet pēdējos 3 gadus - Circle K Ireland, pildot finanšu direktora pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru