Tirdzniecība un pakalpojumi

Amserv motors Liepājā piedāvās arī Toyota servisu

Vēsma Lēvalde, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Pārņemot līdzšinējo SIA Adam auto salonu Liepājā, Amserv motors paplašinās salona darbību, piedāvājot arī Toyota markas automašīnu tirdzniecību un remontu.

Salonā saglabāsies arī Opel automašīnu tirdzniecība, tiks nodrošināta garantijas un pēcgarantijas apkope un remonts Opel un Chevrolet automašīnām. Jaunums būs Toyota markas automašīnu tirdzniecība un serviss, Db.lv informēja SIA Adam Auto valdes priekšsēdētājs Aivis Silgalis.

Lai gan Amserv grupa ieguvusi tiesības tirgot arī Peugeot automašīnas, Liepājā šo zīmolu Amserv motors salons nepārstāvēs, jo Liepājā jau ir Peugeot autocentrs, ko pārstāv cits komersants, norādīja A. Silgalis.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA Adam auto Liepājā savu autosalonu nodod nomā citam grupas uzņēmumam - Amserv motors. Uzņēmumā notiek strukturālas pārmaiņas saistībā ar iekļaušanos Amserv grupā. Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa auto šā gada 9.maijā Rīgā parakstīja līgumu par SIA Adam auto iegādi. SIA Hansa auto iegādājas 100% SIA Adam auto akciju no Baltijas Investīciju fonda III. SIA Adam auto ir dibināta 1997.gadā un līdz šim nodarbojusies ar Opel un Chevrolet markas automašīnu tirdzniecību un pēcpārdošanas servisu. Uzņēmumam ir autocentri Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Viegliņš ir Pārdošanas skolas vadītājs un dibinātājs, Rīgas Komercskolas un Biznesa vadības koledžas lektors, Dienas Biznesa pārdošanas rokasgrāmatas papildinājumu autors. Viņš prot un māca saskatīt pozitīvo visvienkāršākajās lietās. J. Viegliņš mums šodien pastāstīja par savu jauno kaislību un mīlestību – tikko iegādāto auto Opel Adam.

– Kā tu pāris teikumos formulētu – kas ir pārdošanas māksla?

Es teiktu, ka pārdošana ir sajūtu ģenerēšanas tehnoloģija, ar kuru konkrētā vietā un laikā, vadoties no konkrētas personības, vienkārši tiek radītas tās emocijas, kas nepieciešamas, lai cilvēki justos komfortabli un veiktu izvēli par labu kaut kam. Un pēc tam aizietu ar emocijām, kas viņiem liktu atkārtot šo izvēli.

Ikdienā mans uzņēmums apkalpo juridiskas personas, sniedzot privātus ieteikumus un risinājumus pārdošanas apjomu palielināšanai. Pēc Pārdošanas skolas uzskatiem, ikviens uzņēmums var pārdot vairāk, daudzos gadījumos – pat par 100% vairāk. Vienīgais jautājums: kādas problēmas jārisina, lai panāktu rezultātu pusotra vai divu mēnešu laikā –, un mēs šīs problēmas drosmīgi risinām. Esam tikpat drosmīgi, cik Ādams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa Auto šī gada 9.maijā Rīgā, parakstīja līgumu par SIA Adam Auto iegādi. Saskaņā ar līgumu, SIA Hansa Auto iegādājas 100% SIA Adam Auto akciju no Baltijas Investīciju fonda III, ko pārvalda lielākais privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs BaltCap un mazākuma akcionāri.

SIA Adam Auto ir dibināts 1997.gadā un nodarbojas ar Opel un Chevrolet markas automašīnu tirdzniecību un pēcpārdošanas servisu. Uzņēmumam ir autocentri Rīgā, Liepājā un Ventspilī. 2010.gadā uzņēmumā tika pārdotas 140 jaunas Opel automašīnas (vieglais un komerctransports), 18 Chevrolet markas automašīnas un 166 lietotas automašīnas. Uzņēmumā tiek nodarbināti 76 darbinieki.

Saskaņā ar SIA Hansa Auto valdes priekšsēdētāja Aivja Silgala teikto, šīs izmaiņas neradīs būtiskas pārmaiņas SIA Adam Auto dīlercentru ikdienas darbā. «Adam Auto autocentru darbība 14 gadu laikā ir bijusi ļoti stabila un veiksmīga, uzņēmumā strādā lieliska komanda un klientu apkalpošana ir nevainojama,» norāda Silgals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar auto restaurācijas darbnīcas Riga Master Workshop īpašnieku Māri Bebri

Lelde Petrāne, 24.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Māris Bebris, Riga Master Workshop (RMW) īpašnieks. Riga Master Workshop ir viena no lielākajām klasisko auto darbnīcām Baltijā un Skandināvijā ar teju desmit gadu pieredzi tirgū. Apmēram 85% darba tiek eksportēts – klientu loks ir ļoti plašs, sākot no Krievijas un Rietumeiropas līdz pat Singapūrai un Austrālijai. Papildu restaurācijai RMW piedāvā arī auto uzglabāšanu nesezonā jeb tā dēvēto «ieziemošanu», tāpat arī spēkrata sagatavošanu rallijiem un tehnisko atbalstu to laikā, konsultācijas par iegādi, sertifikāciju utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Amserv pārņem Adam Auto biznesu Liepājā

Vēsma Lēvalde, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējo Adam auto autosalonu Liepājā pārņems Toyota, Lexus un Peugeot automašīnu tirgotājs Latvijā Amserv Motors.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) valde apstiprinājusi apakašnomas līgumu, ar kuru SIA Adam auto patur nekustamo īpašumu, taču autotirdzniecību turpmāk šajā salonā veiks Amserv Motors. DB jau rakstīja, ka šā gada maijā Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa Auto parakstīja līgumu par SIA Adam auto iegādi.

Saskaņā ar līgumu SIA Hansa Auto iegādājas 100% SIA Adam Auto kapitāldaļu no Baltijas Investīciju fonda III, ko pārvalda lielākais privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs BaltCap un mazākuma daļu turētāji. SIA Adam Auto ir dibināta 1997.gadā un nodarbojas ar Opel un Chevrolet markas automašīnu tirdzniecību un pēcpārdošanas servisu. Uzņēmumam ir autocentri Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Izstūrējuši cauri krīzes bedrēm

Linda Zalāne, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto tirdzniecības apjomi ripo līdzi ekonomiskajai situācijai valstī, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Igauņu Amserv Grupi AS meitas uzņēmums SIA Amserv Motors ir viens no četriem Toyota oficiālajiem dīleriem Latvijā. Pēdējos piecos gados uzņēmums stabili attīstījies, ko apliecina arī fakts, ka tas ierindojies 2014. gada DB un Lursoft veidotajā Gazeļu sarakstā. 2009. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 14,6 miljoni eiro, bet pērn tas sasniedzis 31 miljona eiro apgrozījumu. «Ņemot vērā to, ka 2008. gadā, sākoties krīzei, auto tirdzniecības apjomi strauji kritās un 2009. gadā šajā biznesā sākās ievērojama lejupslīde, tas ir labs sasniegums. Pagājušajā gadā mūsu servisā tika apkalpoti 28 tūkstoši automašīnu. Mums izdevās realizēt aptuveni 49% no visām Toyota jaunajām automašīnām Latvijā,» informē SIA Amserv Motors valdes loceklis Armands Vimba.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amserv Grupa plāno ieiet Lietuvas un Somijas tirgū, kas prasa jaunas darbības jomas; viens no iespējamajiem virzieniem ir sabiedrisko transportlīdzekļu pārdošana

Šobrīd grupas uzņēmumi darbojas Latvijā un Igaunijā. Latvijā četru marku (Toyota, Lexus, Opel un Peugeot) automašīnas tirgo Amserv Motors un Amserv Krasta.

«Autobusu tirgus ir visnotaļ blīvs, tāpēc tajā ir grūti iespraukties ar autobusiem, kas ir aprīkoti ar dīzeļa vai benzīna dzinējiem. Amserv Grupa ir oficiālais Ķīnas autobusu ražotāja Yutong pārstāvis Baltijas valstīs un Somijā. Šobrīd Igaunijā tiek īstenots projekts Sinoserv. Amserv Grupa plāno elektroautobusu tirdzniecību arī Latvijā,» stāsta Amserv Grupas Latvijas uzņēmumu vadītājs Armands Vimba.

Elektroautobusi ir galvenokārt paredzēti braukšanai pilsētas maršrutos, uz jumta tiem novietotas baterijas, kuras pēc uzlādes darbojas līdz 8 stundām. «Vairākas Latvijas lielākās pilsētas ir izrādījušas interesi par šādiem transportlīdzekļiem, šādiem projektiem ir pieejami Eiropas Savienības atbalsta fondi. Šobrīd vairākas Eiropas pilsētas testē šādus autobusus, un ir pozitīvas atsauksmes» saka A. Vimba, uzsverot, ka automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem nepazudīs, bet to īpatsvars samazināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Hansa Auto mainīta valde

Žanete Hāka, 06.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hansa Auto valdē vakar notikušas izmaiņas, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes locekļa amatu 5. novembrī atstājis Igaunijas pilsonis, SIA Amserv Motors padomes loceklis Magi Marts, savukārt, kura vietā valdei pievienojies SIA Armricos līdzīpašnieks Armands Vimba.

Līdzās Armandam Vimbam valdes locekļa amatu ieņem Aivis Silgals, bet valdes priekšsedētājs ir Andis Araks.

Igauņu AS Amserv Grupi piederošā Hansa Auto, kas dibināta 1999. gadā, pamatdarbība ir jaunu un lietotu Opel, Peugeot un citu zīmolu automašīnu tirdzniecība, kā arī Hansa Auto ir autorizēts Opel, Peugeot un Chevrolet auto zīmolu pēcpārdošanas pārstāvis Latvijā. Uzņēmums ir vienīgais SIA Adam Auto īpašnieks un SIA Amserv Latvia līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu pēc jauniem un mazlietotiem auto, Toyota un Lexus oficiālais izplatītājs Latvijā un Igaunijā Amserv Motors bankas Citadele finansējumu 2 miljonu eiro apmērā investējis transportlīdzekļu iegādē, īpašu uzsvaru liekot uz hibrīdauto un elektroauto klases automobiļiem.

“Mūsu nozare pandēmijā būtiski cieta, taču, pieaugot vakcinācijas tempiem un mazinoties ierobežojumiem, pircēji un tirgus sāk atkopties. Novērojam pieaugošu interesi gan jaunu, gan lietotu auto pārdošanas segmentā, ” saka Amserv Group finanšu direktors Tonu Vanajūrs.

“Interese par videi draudzīgākiem automobiļiem ar katru gadu palielinās, kas atspoguļojas gan pārdošanas rādītājos, gan ikdienas komunikācijā no privātpersonu un korporatīvo klientu puses. Jau šobrīd varam novērot, ka hibrīdu un elektroauto klase mērķtiecīgi veic savu izrāvienu un attālinās no iekšdedzes dzinēju automašīnām, tāpēc šis segments būs viens no mūsu galvenajiem attīstības virzieniem arī turpmāk. Par šīs auto klases potenciālu liecina fakts, ka, pandēmijas ietekmē samazinoties pārdoto auto apjomam, elektroauto kategorija piedzīvoja vismazāko kritumu,” atklāj Amserv Group pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Atklājot jaunu salonu, cer iegūt 40% Opel tirgus

NOZARE.LV, 01.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Opel automašīnu tirgotājs Latvijā Auto Blitz nākamgad vietējā tirgū cer pārdot 40% no visiem pārdotajiem Opel transportlīdzekļiem, sacīja Auto Blitz valdes priekšsēdētājs Ģirts Zemītis.

Viņš norādīja, ka auto tirgotājs nākamgad plāno pārdot 300 Opel automašīnu, no kurām 225 būtu vieglās automašīnas, bet 75 - komerctransports.

Pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas datiem 2010.gadā Latvijā kopumā tika pārdotas 179 Opel markas automašīnas, bet šā gada desmit mēnešos - 325.

2012.gadā Auto Blitz cer iekarot 2% no kopējā Latvijas jaunu auto tirgus.

Kompānijas padomes priekšsēdētājs Māris Varkalis informēja, ka atkarībā no ekonomiskās situācijas valstī, Auto Blitz nākamgad varētu paplašināt darbību arī Latvijas reģionos.

Jau ziņots, ka šā gada 10.oktobrī starp Opel SouthEast Europe un Auto Blitz parakstīts nodomu protokols par jauna Opel dīlera centra Latvijā izveidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot autobūves modes tendencēm, pats mazākais jauno laiku Opel modelis Adam savā klubiņā ir piejaucējis sliktākiem braukšanas apstākļiem paredzēto Opel Adam Rocks, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Sliktāki braukšanas apstākļi un četri dažādi gadalaiki šāda izmēra braucamajiem varētu būt gana liels pārbaudījums – piemēram, Latvijas koplietošanas ceļi. Uz amortizatoru un atsperu rēķina Adam Rocks virsbūves attālums līdz ceļa virsmai ir pacelts vēl par diviem centimetriem, sasniedzot 14 centimetrus. Tas tāpat nav diži daudz, lai bez liekiem kreņķiem iebrauktu meža stigā vai ziemā izkārpītos no sniega kupenas, tomēr tas ir vairāk nekā nekas. Papildus tam Opel priekšpiedziņas kabatas krosoveram ir uzmeistaroti nekrāsotas plastmasas aizsargmoldingi, kas atļaus vieglprātīgāk izturēties pret sīkiem virsbūves skrāpējumiem un, galu galā, vizuāli izskatīsies vīrišķīgāk. Ar šādu ekipējumu pats mazākais Opel drīzāk ir gatavs ienirt Latvijas lielpilsētu džungļos. Diemžēl Latvijā lielpilsētu šī vārda klasiskajā nozīmē nemaz nav, tādēļ nav brīnums, ka Opel Adam Rocks un viņiem līdzīgie vismaz pagaidām pie mums nevienam īsti nav vajadzīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Veiktas izmaiņas SIA Adam auto valdē un padomē

Elīna Pankovska, 15.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma SIA Adam auto valdē un padomē mainītas amatpersonas, liecina ieraksts oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

No valdes atbrīvoti valdes locekļi ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem Zigurds Liepa, Dzintars Sīka un valdes priekšsēdētājs Kārlis Urbāns. No uzņēmuma valdes atbrīvots padomes loceklis Aivis Silgalvis, kurš turpmāk pildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Savukārt K.Urbāns turpmāk būs valdes loceklis ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi, kā arī valdes locekļa pienākumus pildīs Māris Zālītis.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts Marts Megi, bet par padomes locekli Plāns Tonis. Kā arī padomes priekšsēdētāja vietnieka matu pildīs Inga Zālīte.

DB jau rakstīja, ka šā gada maijā Amserv grupas Latvijas uzņēmums SIA Hansa Auto parakstīja līgumu par SIA Adam auto iegādi. Saskaņā ar līgumu SIA Hansa Auto iegādājas 100% SIA Adam Auto akciju no Baltijas Investīciju fonda III, ko pārvalda lielākais privātā riska kapitāla investors Baltijas valstīs BaltCap un mazākuma akcionāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Pusotru gadu nogulēta labdarība ražotājiem

Līva Melbārzde, DB galvenā redaktora vietniece, 27.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrības OIK mazināšanā Ekonomikas ministrija turpina kāpt uz saviem iepriekšējiem grābekļiem, piesedzoties ar priekšvēlēšanu populisma plīvurīti

Kā lielu sasniegumu ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis min valdības apstiprināto informatīvo ziņojumu, kurā Ekonomikas ministrija iezīmējusi elektrības obligātā iepirkumu komponentes (OIK) samazināšanas plānu energoietilpīgiem uzņēmumiem no 2016. gada. Te gan seko svarīgā piebilde – ja Eiropas Komisija to akceptēs. Tas ir gana optimistiski, ņemot vērā, ka Brisele ar savu jāvārdu šādām atbalsta shēmām nesteidzas un, piemēram, igauņi savu shēmu Briselē skaņo jau kopš 2012. gada. Taču, tā kā arī premjerei Laimdotai Straujumai likās, ka solīt kaut kādus samazinājumus uz 2017. gadu, kā to sākotnēji gribēja Ekonomikas ministrija, ir tā kā par traku, īpaši priekšvēlēšanu rudenī, tad politiķi nolēma solīt par gadu ātrāk. Galu galā riska nekāda, jo nav zināms, kas tobrīd būs atbildīgais ministrs un atruna par Briseli ir ugunsdrošs un ūdensdrošs arguments.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairumtirdzniecības, izplatīšanas un loģistikas uzņēmums Sanitex noslēdzis sadarbības līgumu ar autocentru SIA Amserv Motors par 98 videi draudzīgo Toyota Yaris Hybrid automobiļu iegādi.

Lēmums par videi draudzīgu auto iegādi ir loģisks solis Sanitex biznesa attīstības stratēģijā. Ņemot vērā uzņēmuma darbības specifiku, kas ietver aktīvu pārvietošanos pa visiem valsts reģioniem, tika izvēlētas automašīnas, kas būtu vienlaikus videi draudzīgas, ar ekonomisku degvielas patēriņu.

Lai mazinātu savu nospiedumu globālā piesārņojuma kartē, Sanitex ieviesti arī citi videi draudzīgi risinājumi. Piemēram, ēku apsildei tiek izmantoti siltumsūkņi, bet, lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu, izvēlēts energoefektīvais LED apgaismojums. Drīzumā plānots uzstādīt saules paneļus, kas nodrošinās aptuveni 1/5 no uzņēmumam nepieciešamās enerģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gandrīz pusi nozagto automašīnu izdodas atrast

Žanete Hāka, 27.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No visiem Latvijā nozagtajiem automobiļiem gandrīz puse tiek atrasta un atdota to īpašniekiem, liecina statistikas dati.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem 2014. gadā nozagti 982 auto, no tiem atrasti – 485. Arī apdrošināšanas sabiedrības Ergo statistika uzrāda tādu pašu tendenci. Uzņēmuma dati apliecina, ka aptuveni pusē pieteikto atlīdzības gadījumu nozagtais automobilis nonāk atpakaļ pie tā saimnieka, pretējā gadījumā – KASKO polises īpašniekiem tiek izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība nozagtā auto vērtībā.

Zagtus automobiļus atrast un atgūt vislabāk palīdz dažādas izsekošanas iekārtas – GPS vai radiosistēmas. Kā stāsta Ergo Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis, tām ne vienmēr jābūt jaunākajām un dārgākajām tehnoloģijām. Piemēram, Ergo praksē vairākas auto zādzības ir izdevies atklāt, pateicoties parastai maršruta reģistratora sistēmai, kurai pieejams on-line pieslēgums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Amserv Motors jauno automašīnu pārdošanas apjomus audzējis par 17%

Žanete Hāka, 21.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Toyota un Lexus automašīnu pārstāvim Latvijā SIA Amserv Motors jaunu automašīnu pārdošanas apjomi auguši par 17%, savukārt lietoto automašīnu pārdošanas apjoms audzis par 63%, liecina Lursoft dati.

Amserv Motors vadība norāda, ka 2012.gada pirmajā pusē izaugsme bijusi straujāka, pateicoties vairāku līgumu noslēgšanai ar nomas uzņēmumiem, savukārt gada otrajā pusē jaunu automašīnu pārdošanas apjomi samazinājušies.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušā gada sākumā uzņēmums izjutis arī 2011.gada cunami postošās sekas, jo atsevišķu modeļu piegādes laiki paildzinājušies pat 2-3 reizes.

Pērn SIA Amserv Motors strādājis ar 18,7 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 26,02% vairāk nekā iepriekš, gadu noslēdzot ar 340,78 tūkstošu latu peļņu pēc nodokļiem, kas ir par 51,3% vairāk nekā 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Precizēta - Amserv Motors pārdoto automašīnu skaits audzis par 16%

Žanete Hāka, 18.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

(Precizēts maksāto nodokļu apmērs 4. rindkopā.)

Oficiālā Toyota un Lexus automašīnu ražotāju pārstāvja Latvijā SIA Amserv Motors apgrozījums pērn sasniedzis 31,071 miljonu eiro, liecina Lursoft dati.

Neto apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, pieauga par 15%. Arī uzņēmuma peļņa 2014. gadā palielinājās un sasniedza 694,139 tūkstošus eiro.

Salīdzinot ar 2013. gadu, pērn automašīnu tirgū Latvijā valdīja pozitīvas izmaiņas. Amserv Motors jauno automašīnu pārdošanas apjoms pērn audzis par 240 vienībām, kopējais pārdoto automašīnu skaits sasniedza 935 vienības, savukārt lietoto automašīnu skaits pērn sasniedza 373. Kopumā jānorāda, ka automašīnu pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir audzis par 16%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norisinājies Toyota C-HR – Coupé High Rider prezentācijas pasākums, ko rīkoja Toyota pārstāvniecība Amserv Motors, Swedbank un Toyota Baltic.

Iepazīšanās pasākumi ar jauno Coupé High Rider šobrīd tiek rīkoti visās Eiropas valstīs un pilsētās, kur atrodas Toyota oficiālās pārstāvniecības.

Pasākumu Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā atklāja Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis, bet plašāku ievadu par jauno Toyota sniedza Amserv Grupas vadītājs Latvijā un SIA Amserv Motors valdes loceklis Armands Vimba.

«Pirms 22 gadiem Toyota pieteica pasaulei jaunu automašīnu, kas aizsāka mūsdienās vispieprasītāko modeļu klasi – pilsētas SUV (Sport Utility Vehicle). Mēs visi labi pazīstam šo auto – tas ir Toyota RAV4. Ideja bija ļoti vienkārša – savienot ērtu, ekonomisku un viegli vadāmu kompaktu auto ar īstu tā laika apvidus automašīnu. Šodien mēs iepazīstam atkal jaunu Toyota, kurā šis nu jau pavisam modernais SUV ir apvienots ar kupeju – sportiska silueta auto, kas straujāk liek pukstēt gan daiļā dzimuma pārstāvju, gan kungu labākajos gados sirdīm,» sacīja A. Vimba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Dienesta auto nodoklis: No uzņēmējiem prasa; ierēdņi - kur grib, tur brauc

Sanita Igaune, Madara Fridrihsone, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr privātajiem uzņēmējiem ir jāpierāda, ka tie darba spēkratus neizmanto privātajām vajadzībām, ierēdņi dara kā pašiem liekas pareizāk, šodien raksta Dienas bizness.

Latvijā uzņēmumiem, kuri darba vajadzībām izmanto automašīnas ir divas iespējas, vai valstij maksāt tā dēvēto dienesta automašīnu nodokli, vai arī pierādīt, ka spēkrati netiek izmantoti privātām vajadzībām, kur talkā nāk dažādas auto ierīces. «Es domāju, ka būtu tikai loģiski, ja arī valsts institūcijas pierādītu, ka brauc tikai darba vajadzībām. Savādāk šobrīd komercstruktūras ir nostādītas mazliet citādā situācijā, kad valsts tām netic uz vārda,» DB uzsvēra Latvenergo transporta nodaļas vadītājs Edgars Utāns. «Uzskatu, ka valsts iestādēm noteikti vajadzētu izmantot GPS. Tad nebūtu spekulācijas par automašīnu izmantošanas atbilstību dienesta vajadzībām un, braucot no Rīgas uz Daugavpili nevarētu uzpildīt degvielu Jelgavā,» līdzīgās domās ir Lattelecom Transporta nodaļas vadītājs Jānis Rapa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

KNAB nekonstatē nelikumības saistībā ar valsts iepirkumos uzvarējušo Āboltiņas vīra pārstāvēto uzņēmumu

LETA, 09.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu saistību ar uzņēmumu Auto Blitz, kurš ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas un kurā darbojas politiķes Solvitas Āboltiņas (V) dzīvesbiedrs.

KNAB izvērtēja iepirkumus, kurus organizēja Nodrošinājuma valsts aģentūra un kuros uzņēmums Auto Blitz atklāta konkursa rezultātā ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas. Pārbaudē birojs nekonstatēja likumā Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, jo netika konstatēta valsts amatpersonu, kuras lēma par minēto iepirkumu piešķiršanu Auto Blitz, saistība ar šo komercsabiedrību, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB pārbaudi sāka janvārī pēc opozīcijas deputāta Andreja Elksniņa (S) iesnieguma. Elksniņš pauda bažas, ka Auto Blitz «pēdējos trijos darbības gados pamanījies ar savas pārstāvētās markas automobiļiem apgādāt ne vienu vien valsts iestādi, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc automašīnu Toyota un Lexus oficiālā pārstāvja Latvijā Amserv Motors valdes locekļa Gundara Vectirāna traģiskās nāves, uzņēmuma valdes loceckļa pienākumus turpmāk pildīs Ints Pērkons, liecina informācija Lursoft.

Līdz šim Ints Pērkons uzņēmumā pildīja automašīnu tirdzniecības vadītāja amata pienākumus.

Jau vēstīts, ka šī gada 15. oktobrī kukurūzas laukā pie Turaidas, vertikāli ietriecoties zemē, avarēja Ādažu kluba mazā sporta lidmašīna Savage, kuru pilotēja G. Vectirāns, bet pasažiera krēslā sēdēja uzņēmējs Juris Sirmais.

G. Vectirāns bez dabības Amserv Motors ieņēma vadošus amatus arī citos uzņēmumos - Marno J, Hotel Bellevue, Latomar, SIA Purvciems, SIA Orlando, SIA Lielie nami, SIA Pluss V un SIA M.J. Finance. Savukārt J. Sirmajam piederējušas kapitāldaļas divos uzņēmumos: SIA Rebootizer Baltic, kur J. Sirmais bija valdes loceklis un viņam piederēja 50% kapitāla daļu, bet SIA Grīdu birojs J. Sirmais bija vienīgais īpašnieks un valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas spēkratu būvnieku akcijām milzīgs pieaugums; kas nākotnē?

Kopš šā gada sākuma Eiropas lielākajos akciju tirgos cenu pieaugums ir bijis ļoti straujš – daudzu šo tirgu raksturojošo indikatoru vērtības ir palielinājušas par 20 līdz 25%. Sevišķi lielu investoru labvēlību pēdējā laikā iemantojuši reģiona autoražotāji. Tirgus dalībnieki gatavi likt likmes uz to, ka, pakāpeniski atgūstoties iekšējam patēriņam, Eiropā augs spēkratu pārdošanas apjomi. To apliecina arī Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) dati. Proti, jaunu pasažieru auto reģistrācija šā gada pirmajos divos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn augusi samērā strauji – par 7%. Jaunu auto reģistrācijas pieaugums Eiropā gada skatījumā ir vērojams jau 18 mēnešus pēc kārtas. Tāpat mašīnu ražotājiem, domājams, patīk eiro cenas kritums, kas to produktus padara konkurētspējīgākus ārzemēs. Ir arī manāma investoru vēlme turpināt koriģēt savus ieguldījumu portfeļus un neciklisko sektoru kompāniju akciju vietā izvēlēties cikliskāku tautsaimniecības sektoru uzņēmumu vērtspapīrus. Valdot šādam fonam, priekšroka tradicionāli tiek dota auto industrijas kompāniju akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc savas uzbūves un satura Citroën C4 Cactus ir bērnišķīgs un jautrs spēļu auto, tikai izstiepts pieaugušo izmērā un ar brīvbiļeti koplietošanas ceļiem un ielām

Franču avangardisms allaž spēj pārsteigt un C4 Cactus ir tas gadījums, kad wow efekts ir panākts ar uzviju. Atmiņā paliekošs dizains, dažādu spilgtu un pamanāmu krāsu salikumu izvēle, tostarp pie auto bamperiem un sāniem piešūtie īpašie Airbump spilveni, kas palīdzēs aizmirst par sīkiem skrāpējumiem un bojājumiem, ko nereti iegūstam autostāvvietās, uz ielas vai pie lielveikaliem.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Visas pazīmes liecina, ka šis auto savā salonā pie stūres labprātāk redzētu sievieti nekā vīrieti. C4 Cactus varētu būt laba dāvana no tēva augstskolas absolventei, kura samērā nesen tikusi pie autovadītāja apliecības. Pēc izskata amizantais pseidokrosovers nemaz nebūs tik mazs sīkaļa, bet gan pietiekoši ērts, lai paķertu līdzi jautru draugu kompāniju. Vietas aizmugurē šādam auto nav nedz daudz, nedz arī maz. Vienīgi gara auguma pasažieriem jārēķinās, ka galva visbiežāk pārbaudīs griestu apšuvumu kvalitāti. Arī 358 litru lielajā bagāžas nodalījumā vietas pietiks vairākām ceļa somām, bet, ja izdomāsiet pārvadāt kaut ko lielāku, paturiet prātā, ka, nolokot otro sēdekļu rindu, neizdosies izveidot līdzenu grīdu. Tomēr, būsim godīgi, ar šo auto ikdienā diez vai pārvadās ledusskapjus vai citus smagus sadzīves priekšmetus. C4 Cactus cenu amplitūda ir diezgan plaša, proti, sākot no 13 800 eiro līdz 20 700 eiro. Pirmajā brīdī izklausās gana kārdinoši, kaut gan pseidokrosoveram ar piedziņu tikai priekšējiem riteņiem tās nav arī gluži bezmaksas pusdienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto tirgotāji beidzot uzrāda plusus

Dace Skreija, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gada auto tirdzniecības statistika atspoguļojas veiksmīgāko uzņēmumu darbības rezultātos.

Salīdzinot ar 2009. gadu, pērn pārdoto jauno auto skaits palielinājies par 33%, apkopojusi Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA). Savukārt centrālā statistikas pārvaldes dati liecina, ka auto tirdzniecības indekss 2010. gadā (salīdzināmās cenās) pieaudzis par gandrīz 16% salīdzinājumā ar 2009. gadu, un pērn auto tirdzniecības apjomi bijuši līdzvērtīgi 2005. gada līmenim, joprojām ievērojami atpaliekot no treknajos gados sasniegtajiem apjomiem.

Volkswagen tirgotājs Auto Group Baltic palielinājis apgrozījumu par 64%, sasniedzot 54,23 milj. Ls. Mercedes un KIA tirgotāja Domenikss apgrozījums pieaudzis par 30% (26,49 milj. Ls), Wess (Toyota, Lexus) – +21% (25,33 milj. Ls), Skandi Motors (Hyundai) – +47% (13,53 milj. Ls), Mūsa Motors Rīga (Volvo, Renault) – +13% (13,24 milj. Ls), Amserv Motors (Toyota, Lexus) – +13% (11,59 milj. Ls), Karlo Motors (Škoda) – +21% (11,54 milj. Ls) un Auto Īle un Herbst – +32% (11,38 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers par eksprezidentu sociālajiem pabalstiem: tie jāsaglabā darbam valsts labā

LETA, 26.04.2012

Par 65 304 latiem iegādātais 2012. izlaiduma gada luksusa klases limuzīns Audi A8, ar kuru pārvietojas Valdis Zatlers

Foto: Raitis Puriņš, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reformu partijas līderis un eksprezidents Valdis Zatlers uzskata, ka eksprezidentu sociālās garantijas ir jāsaglabā, lai viņi varētu turpināt darbu valsts labā katrs savā veidā.

Piemēram, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga valsts labā strādā, darbojoties diplomātijā, eksprezidents Guntis Ulmanis pilda amata pienākumus Rīgas pils Atjaunošanas padomē, kā arī ir iesaistījies sporta jomā. Viņš pats atrodas politikas lauciņā - gadījumā, ja viņš nebūtu šajā sfērā, Zatlers varētu iesaistīties arī citu nacionālo jautājumu risināšanā, piemēram, jautājuma risināšanā par valstij svarīgu ēku un pieminekļu likteni.

Esot jāņem vērā, ka eksprezidentiem piemīt autoritāte, tāpēc ir jādod iespēja bijušajiem prezidentiem to izmantot un veikt viņu izvēlētos pienākumus.

Piemēram, apsardze viņam nav vajadzīga personīgajai dzīvē, bet savas drošības dēļ, jo bijusī valsts augstākā amatpersona ir 100% atpazīstama un ir pieņēmusi arī pretrunīgi vērtētus lēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: skaidrs, ka ar dārgu sporta auto zemi neviens nears

Agris Staņēvičs, Moller Baltic Import menedžeris, 24.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība ir apņēmusies ierobežot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksas veikšanu uzņēmumiem, plānojot noteikt, ka šāda atmaksa būtu veicama tikai par automašīnām, kuru cena nepārsniedz noteiktu summu – 25 tūkstošus latu (bez PVN).

Uzskatu, ka iecere ierobežot PVN atmaksas veikšanu par automašīnām, kas iegādātas uz juridisko personu vārda, ir pareiza. Situācija, kāda savulaik bija izveidojusies, kad uz kompāniju vārda tika formētas daudz dažādas automašīnas, ieskaitot ļoti dārgus un ekskluzīvus auto, nav normāla. Respektīvi, nav pareizi, ka par visām šādām automašīnām nodoklis netiek samaksāts.

Tajā pašā laikā uzskatu, ka pareizs nav iecerētais sadalījums, kad būtu jāmaksā PVN, bet kad – ne. Nav pareizi dalīt auto atbilstoši to cenai. Var būt gadījumi, kad uzņēmuma darbības nodrošināšanai, ražošanas vajadzībām ir nepieciešams iegādāties ievērojami dārgāku auto par minēto summu. Jāņem vērā, ka var būt arī gadījumi, kad tikai nedaudz lētākas automašīnas tiek nopirktas vienkārši dienesta vajadzībām, kam nav nekāda sakara ar ražošanu. Tādējādi PVN atmaksa būtu jāveic nevis par automašīnām, kuru cena ir līdz noteiktai summai, bet gan tiem auto, kas tiek izmantoti ražošanas vajadzībām, neatkarīgi no cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru