Bankas

Antonovs: informācija par Snoras bankas problēmām ir klaji meli

Ieva Mārtiņa, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

«Mēs esam pilntiesīgi paziņot, ka informācija par nelabvēlīgu finanšu situāciju bankā Snoras neatbilst patiesībai un raksturojama kā melīga. Šāda rakstura «pīļu» parādīšanās izsaukta, protams, saistībā ar mūsu plāniem attiecībā uz Saab,» Db.lv norāda Snoras bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs.

Viņš skaidro, ka pēdējo divu gadu laikā Convers grupas (tajā ietilpst Snoras banka), tās akcionāri un vadība tiek pakļautas nepamatotiem uzbrukumiem no dažādu organizāciju, kā arī fizisko personu puses saistībā ar Convers grupas interesi par iespējamu kompānijas Swedish Automobile (bijušais Spyker) akciju iegādi. 2010. gadā Convers grupa bija spiesta pārdot esošajiem akcionāriem SWAN akcijas tikai ar vienu mērķi – glābt rūpnīcu Saab un četru tūkstošus tās darbinieku.

Pēdējā laikā vairākos medijos parādās arī informācija, kurā melīgā gaisām tiek pasniegti Lietuvas bankas Snoras (pieder Vladimiram Antonovam un Raimondam Baranauskas) finanšu darbības rezultāti, kas satur arī patiesībai neatbilstošus paziņojumus par it kā esošām pretenzijām pret viņu no Lietuvas Bankas puses. Šo nepamatoto uzbrukumu rezultātā parādījās kolosāli reputācijas un finanšu zaudējumi Convers grupas akcionāriem un vadībai, kā arī Convers grupas kompānijām, norāda V.Antonovs.

Convers grupas juridiskais birojs sadarbībā ar grupas vadību un direktoru padomi šobrīd lemj par iespējamu vēršanos tiesā par radušos zaudējumu piedziņu saskaņā ar Eiropas Savienības un ASV likumiem.

Snoras banka, kurai žurnāls The Banker piešķīra titulu labākā banka 2010. gadā Lietuvā, šā gada pirmajā ceturksnī neauditētā peļņa sasniedza 0,5 miljonus litu. Bankas peļņa pirms nodokļiem un uzkrājumiem bija 24,1 miljoni litu, bet uzkrājumu apjoms bija 23,6 miljoni litu. Savukārt Snoras bankas grupas peļņa pirmajā ceturksnī bija 1,47 miljoni litu.

Db.lv jau rakstīja par Zviedrijas portāla thelocal.se ziņoto, ka naudas grūtībās nonākušā Zviedrijas autoražotāja Saab nākotne joprojām ir neskaidra, jo radušās šaubas par potenciālā investora Vladimira Antonova finansēm un atklājies, ka kompānijai ir ievērojami nodokļu parādi. Lietuvas centrālā banka apsūdz banku Snoras, kuras līdzīpašnieks ir Krievijas finansists Antonovs, likuma pārkāpšanā un neapdomīgā kreditēšanā, raksta Zviedrijas portāls. Tas pieļauj, ka šī kritika varētu būt iemesls, kādēļ Eiropas Investīciju banka vilcinās pieņemt galīgo lēmumu attiecībā uz Antonova nākotnes īpašumtiesībām Saab Automobile.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Antonovs piešķīris 74 miljonus, lai finansētu Saab iegādi no General Motors

BNS, 02.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbankas māteskompānijas Lietuvas nacionalizētās bankas Snoras bijušais lielākais akcionārs Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs finansēja darījumu, kurā pērnā gada sākumā Zviedrijas autobūvētājs Saab tika pārpirkts no ASV koncerna General Motors (GM), vēstī portāls carsuk.net, atsaucoties uz Zviedrijas laikrakstu Dagens Industri.

Saab ģenerāldirektors Viktors Mullers intervijā Zviedrijas sabiedriskajam telekanālam STV atklājis, ka 74 miljonus ASV dolāru (38,6 miljonus latu), kurus tolaik pastāvošā kompānija Spyker (tagad Swedish Automobile) par Saab iegādi samaksāja amerikāņiem, Antonovs piešķīris vienai no Mulleram piederošajām kompānijām.

Mullers intervijā arī atzina, ka viņam piederošā kompānija joprojām ir parādā Antonovam, no kura Latvija vien vēlas atgūt no Latvijas Krājbankas izzagto naudu 150 miljonu latu apmērā, kas saskaņā ar izmeklēšanā atklāto izmantota Antonova projektiem, tostarp autokoncerna Saab pārņemšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas finansists Vladimirs Antonovs izteicis šaubas par Saab Automobile automašīnu pārdošanas mērķiem, piebilstot, ka Zviedrijas autoražotājam varētu būt nepieciešama papildus nauda, vēsta thelocal.se

«Ja mērķis netiks sasniegts, būtu jauki, ja Saab būtu 50 - 70 miljoni eiro - kaut kas nedaudz papildus, uz ko paļauties. Mēs esam gatavi nodrošināt šo naudu, ja mums to ļaus EIB,» Antonovs klāstījis ziņu aģentūrai TT, šajā gadījumā domājot Eiropas Investīciju banku.

Viņš nesaskata nekādu risku, ka EIB varētu atsaukt savu aizdevumu Saab gadījumā, ja viņš iesaistīsies kā finansējuma nodrošinātājs.

«EIB ir fantastiska drošība un fantastiska procentu likme Saab aizdevumā. Kādēļ viņiem to ņemt atpakaļ? Šobrīd viss strādā labi,» teicis Antonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krājbanka apliecina, ka Stokholmā atvērta tās pārstāvniecība

Ritvars Bīders, Ieva Mārtiņa, 24.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbanka apliecina, ka nodibinājusi bankas pārstāvniecību Zviedrijā un tā atrodas Stokholmā biznesa centrā Västra.

Banka informē, ka tās pārstāvniecība prezentēs Krājbankas piedāvātos pakalpojumus un nodarbosies ar finanšu, investīciju un uzņēmējdarbības vides iespēju izpēti. Tāpat tās uzdevums būs pilnveidot attiecības ar korespondējošām bankām.

Db.lv jau vēstīja, ka ar šādu informāciju sākotnēji nāca klajā Krievijas miljardieris Vladimirs Antonovs.

Zviedrijas Dagens Industri viņš norādīja, ka vēlas atrast vidusceļu starp zema un augsta riska tirgiem, tāpēc radusies ideja par Krājbankas tālāku attīstību Stokholmā. «Zviedrija ir zema riska tirgus, salīdzinot ar Krieviju un Baltijas valstīm, un es esmu pārliecināts, ka mums Zviedrijā ir lielas iespējas,» sacījis V. Antonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Antonovs: ārzemju bankās ieķīlātos Krājbankas līdzekļus var atgūt diezgan viegli

LETA, 24.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzemju bankās ieķīlātos Latvijas Krājbankas līdzekļus var atgūt diezgan viegli, norāda bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs. Viņš, skaidrojotskaidrojot aptuveni 100 miljonu latu pārskaitīšanu uz korespondentkontiem ārzemju bankās, atzīst, ka šī nauda bija paredzēta nacionālās aviokompānijas airBaltic refinansēšanai.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Krājbankas apķīlātie līdzekļi atrodas Meinl Bank Austrijā, East-West Bank Luksemburgā un VTG Bank AG Austrijā, kā arī Ukrainas bankā Investbank un Krievijas bankā Sberkred.

«Pirmkārt, ja Lietuvā nekas nenotiktu, tad līdz Jaungadam mēs refinansētu airBaltic. Tas pilnīgi skaidrs - mums ir attiecīgie dokumenti un pierādījumi. Līdz ar to šie jaukie korespondentkonti paši no sevis slēgtos un nevienam šādā situācijā nebūtu nekādu problēmu. Tālāk - saistībā ar to, ka viss notika strauji un stresa apstākļos, visi joprojām vēl nav sapratuši, ka Krievijā nauda korespondentkontos nav bloķēta un nekad arī nav bijusi bloķēta. Uz doto brīdi, cik saprotu, "Krājbankas" administrācija cenšas šo naudu atgūt. Tas, ka - cik izskatās - šo naudu no turienes ne īpaši grib atdot, droši vien vairāk attiecas nevis uz civiltiesisko, bet uz krimināltiesisko jomu,» intervijā žurnālam Kapitāls skaidro Antonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs ir pieteicies, lai kļūtu par akcionāru Spyker piederošajā automašīnu ražotājā Saab Automobile. Šāds solis varētu uzlabot transportlīdzekļu ražotāja finansiālo stāvokli, ziņo automotiveworld.com.

«Zviedrija ir ļoti atvērta sabiedrība, un, lai izvairītos no baumām :) : jā, mēs oficiāli iesniedzām veidlapas NDO (Zviedrijas Valsts parāda birojs) kontroles maiņas apstiprināšanai,» Antonovs rakstījis Twitter.

Zviedrijas parāda birojs apstiprinājis, ka ir iesniegts šāds pieteikums no Antonova. Valdībai ir jāapstiprina jebkuras izmaiņas īpašumtiesību struktūrā, jo tā ir nodrošinājusi garantiju 400 miljonu eiro aizdevumam no Eiropas Investīciju bankas (EIB).

Antonovs bija spiests pārdot savu daļu Spyker, kas bija gandrīz 30%. Tas bija kā nosacījums Saab iegādei no General Motors, jo ASV un Zviedrijā pastāvēja bažas par viņa iespējamiem sakariem ar organizēto noziedzību, kurus pats Antonovs ir noliedzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izgaisušais krievu miljardieris Antonovs darbojies plašā mērogā

Lelde Petrāne, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ir labāk būt lielai zivij nelielā dīķī nekā maziņai - lielā,» intervijā portālam Delfi.lt nesen sacīja Krievijas miljardieris, nule nacionalizētās Snoras bankas īpašnieks Vladimirs Antonovs, kura vārds Latvijā šobrīd kļuvis aktuāls kontekstā ar notikumiem Latvijas krājbankā. Papildus bankām V. Antonova intereses Latvijā minētas saistībā ar aviosabiedrību airBaltic, atsevišķiem masu medijiem un kopš vakardienas - arī saistībā ar Rīgas vagonbūves rūpnīcu, šodien raksta laikraksts Diena.

Nacionalizējot Snoras banku, Lietuva pamatīgi satricinājusi V. Antonova finanšu impēriju, pret kuru aizdomas līdz šim bija paudusi Eiropas Investīciju banka, ilgstoši liedzot V. Antonovam kļūt par autoražotāja SAAB līdzīpašnieku, kā arī britu komercbanku regulators, liedzot Snoras sniegt finanšu pakalpojumus Lielbritānijā.

V. Antonova darbība finanšu jomā aizsākusies ap 1999. gadu, kad viņa tēvs Aleksandrs Antonovs iegādājās uz bankrota sliekšņa esošo Akademhimbank Krievijā. «Banka Krievijā maksāja 100-200 tūkstošus ASV dolāru,» intervijā Delfi.lt atcerējies V. Antonovs, kurš tolaik bija Krievijas krājbankas darbinieks. «Tolaik tikai sliņķis nepelnīja naudu,» turpinājis baņķieris, stāstot par sava kapitāla sākotnējo izcelsmi. Krīze Krievijā ļāvusi lēti iegādāties banku, kura vēlāk nesusi peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

V. Antonovs atbrīvots pret 75 tūkstošu britu mārciņu (aptuveni 60 tūkstoši lati), bet Raimonds Baranauskis pret 250 tūkstošu britu mārciņu (aptuveni 200 tūkstoši lati) lielu drošības naudu, vēsta Lietuvos Rytas. Lietu izskatīja tiesnese Karolīna Tabsa.

Iepriekš tika vēstīts, ka, ja Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis nepiekritīs tam, ka viņus izod Lietuvai, tad izdošanas procedūra varētu ievilkties 60 - 90 dienas, sacīja Lietuvas Ģenerālprokuratūras pārstāvis Tomass Krušina.

Db.lv jau vēstīja, ka ceturtdien aizturētie Lietuvas komercbankas Snoras akcionāri Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis šodien stājās Londonas tiesas priekšā.

Iepriekš Londonas policija ziņoja, ka tiesas priekšā stāsies V. Antonovs, taču piektdien no rīta policija apstiprināja, ka viņam piebiedrosies arī R. Baranauskis.

Ceturtdienas vakarā Lielbritānijā tika aizturēti bijušie Snoras lielākie akcionāri V. Antonovs un R. Baranuskis. Aizturēšana notika pamatojoties uz Lietuvas izsniegto Eiropas aresta orderi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Bijušais Latvijas Krājbankas un Snoras īpašnieks Antonovs Krievijā atzinies krāpniecībā

LETA, 16.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais «Latvijas Krājbankas» un Lietuvas bankas «Snoras» īpašnieks Vladimirs Antonovs pilnībā atzinis Krievijas izmeklētājiem savu vainu apsūdzībās par bankas «Sovetskij» līdzekļu izlaupīšanu, vēsta laikraksts «Vedomosti».

Kā Sanktpēterburgas Viborgas rajona tiesas sēdē paziņojis izmeklētājs, aprīlī aizturētais Antonovs «pilnībā atzinis savu vainu un noslēdzis pirmstiesas vienošanos». Ziņots, ka Antonovs arī sniedzis liecību pret bijušo šīs bankas vadītāju Staņislavu Mitrušinu.

Neraugoties uz Antonova atzīšanos, tiesa tomēr noraidījusi viņa lūgumu aizstāt apcietinājumu ar mājas arestu, pieļaujot, ka viņš varētu mēģināt bēgt.

Krimināllieta pret Antonovu tika ierosināta saistībā ar aizdomām, ka viņš 2015.gadā kopā ar vairākiem bankas «Sovetskij» vadītājiem izstrādājis plānu, kas paredzēja atklāt šai bankā kredītlīniju, lai izkrāptu no tās naudu līdz 150 miljonu rubļu apmērā. Kā skaidro izmeklētāji, kredītlīnija atklāta uz laiku līdz šā gada oktobrim ar procentu likmi 18% gadā. Krāpnieciskās shēmas rezultātā Antonovs ieguvis 15 miljonus rubļu, no kuriem 10 miljonus jau atdevis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Lielbritānijā aizturētie Lietuvas komercbankas Snoras akcionāri Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis šodien stāsies Londonas tiesas priekšā.

Paredzams, ka V. Antonovs un Raimonds Baranauskis tiks izdoti Lietuvai, ja vien viņi nepierādīs, ka tiek vajāti savas politiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ.

Iepriekš Londonas policija ziņoja, ka tiesas priekšā stāsies V. Antonovs, taču piektdien no rīta policija Lietuvas portālam Delfi.lt apstiprināja, ka viņam piebiedrosies arī R. Baranauskis. Policijai pagaidām nav informācijas, ka abi finansisti varētu pieprasīt politisko patvērumu.

Aģentūra RIA Novosti norāda, ka V. Antonovs ir pirmais Krievijas uzņēmējs, kuru Lielbritānija ir aizturējusi, pamatojoties uz starptautisku aresta orderi.

Db.lv jau vēstīja, ka ceturtdienas vakarā Lielbritānijā tika aizturēti bijušie Snoras lielākie akcionāri V. Antonovs un R. Baranuskis. Aizturēšana notika pamatojoties uz Lietuvas izsniegto Eiropas aresta orderi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Antonovs: airBaltic pati par sevi droši vien īpaši peļņu nesoša nevar būt

LETA, 27.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz nacionālo aviokompāniju airBaltic nevar raudzīties kā uz komercuzņēmumu, kas noteikti pats par sevi pelnīs, norāda uzņēmējs Vladimirs Antonovs, kuram piederošās bankas kreditēja airBaltic līdzīpašnieku - Baltijas aviācijas sistēmas (BAS).

«Aviolīnijām kā tādām vienmēr ir zema rentabilitāte. Īstenībā [bijušā airBaltic vadītāja Bertolta] Flika ideja bija absolūti pareiza: ap optimizētām aviolīnijām, kuras izmanto mūsdienu lidmašīnas - jo kompānijai vajadzēja nomainīt parku -, veidot infrastruktūru, kas segtu aviolīniju zaudējumus,» intervijā žurnālam Kapitāls skaidro Antonovs.

Viņš atgādina, ka airBaltic bija veidots kā grupa ar saistītiem uzņēmumiem - North Hub Services, Baltic Miles, Baltic Taxi utt.

«Tā bija jauno uzņēmumu grupa, no kuriem katrs tādā vai citā veidā pievienoja savu pozitīvo «cash flow» pašai airBaltic. Attiecīgi tagad, kad viss tas noticis, es droši vien piekritīšu speciālistiem tajā ziņā, ka airBaltic pati par sevi droši vien īpaši peļņu nesoša nevar būt. Lai arī pelnošo aviokompāniju piemēri pasaulē ir un to ir daudz. Piemēram, Ryanair,» stāsta uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Antonovs vēlas iegādāties futbola klubu tikai peļņas dēļ

Gunta Kursiša, 09.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu baņķieris Vladimirs Antonovs ir pavēstījis, ka ir ieintersesēts pārņemt furbola klubu Pompey. Intereses pamatā ir tikai bizness un peļņas gūšana, raksta The News.

V. Antonovs ir tuvu tam, lai kopā ar kolēģiem Romānu Dubovu un Krisu Eikeru pārņemtu savā īpašumā futbola klubu Pompey.

«Ja es vēlētos izklaides, tad es nopirktu biļetes sezonai, nevis visu futbola klubu,» norāda V. Antonovs. Krievu magnāts atzīst, ka Pompey viņam nozīmējot tikai biznesu.

Pompey līdzjutēji netiek informēti par iespējamās kluba īpašnieku maiņas detaļām, tomēr V. Antonovs ir norādījis Krievijas interneta portālam, ka «sarunas ar Pompey notiek jau ilgāku laiku».

«Šobrīd mums jau ir Britu Futbola līgas nepieciešamais apstiprinājums, tomēr vēl ir jāatrisina dažādi komerciāli jautājumi,» pavēstīja V. Antonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saab plāno aizstāt EIB aizdevumu, paverot ceļu Antonovam

Lelde Petrāne, 26.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saab Automobile plāno aizstāt 2,2 miljardu kronu aizdevumu no Eiropas Investīciju bankas (EIB), ļaujot Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam kļūt par līdzīpašnieku, atsaucoties uz Dagens Nyheter vēstīto, ziņo thelocal.se.

«Kad jaunais aizdevums būs gatavs, Antonovs ir gatavs ienākt un iegūt 29,5 procentus akciju,» sacījis Antonova pārstāvis Larss Karlstroms.

EIB ir šķērslis Krievijas uzņēmēja plānā kļūt par Saab īpašnieku, bet, atmaksājot investīciju bankai aizdevumu, Saab no šī ierobežojuma atbrīvotos.

Kā stāstījis Karlstroms, Saab plāns ir izmantot savus meitas uzņēmumus kā nodrošinājumu jaunajam aizdevumam.

«Saab rezerves daļu un piederumu kompānija Saab Parts viena pati ir 3,5 līdz 4 miljardus kronu vērta. Uz ielām ir miljons Saab automašīnu, kurām nākamajos 20 gados būs nepieciešamas rezerves daļas,» viņš skaidrojis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

No amata atkāpies Saab boss

Lelde Petrāne, 25.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jans Āke Džonsons (Jan Ake Jonsson) nolēmis atkāpties no Zviedrijas autoražotāja Saab Automobile prezidenta un vadītāja amatiem, atsaucoties uz kompānijas piektdien izplatīto paziņojumu, vēsta thelocal.se.

«Pēdējie trīs gadi, protams, ir bijuši ļoti prasīgi un piespieduši mani veltīt savu laiku vienai lietai - manam darbam,» sacījis Džonsons, piebilstot, ka tagad viņš vēlas kaut nedaudz laika veltīt arī citām lietām.

«Esmu pārliecināts, ka Saab Automobile ir uz pareizā ceļa,» viņš piebildis.

Pārejas periodā līdz jauna vadītāja iecelšanai amata pienākumus pildīs Saab priekšsēdētājs Viktors Mullers (Victor Muller).

Jauna bosa meklējumi jau esot sākušies.

Mullers, kura uzņēmums Spyker Cars pārņēma Saab 2010.gadā, paudis nožēlu, ka Džonsons nolēmis pamest kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naudas grūtībās nonākušais Zviedrijas autoražotājs Saab trešdien paziņojis darbiniekiem, ka viņiem nav nepieciešams atgriezties darbā, jo finansējuma meklējumi joprojām turpinās. Nauda ļautu atkal iedarbināt ražošanas līnijas, kas apturētas jau vairāk nekā trīs nedēļas, vēsta thelocal.se.

Darbiniekiem sniegta jaunākā informācija par situāciju un norādīts turpināt palikt mājās, jo «ražošanas līniju nevar normāli darbināt», sacījusi autoražotāja pārstāve Gunilla Gustavs, skaidrojot, ka trešdienas darbinieku sanāksme tika plānota kopš pagājušās nedēļas.

Tikmēr Zviedrijas premjerministrs Frēdriks Reinfelds un uzņēmējdarbības ministre Moda Olofsone abi atkārtoti trešdien apliecinājuši, ka Zviedrija kā valsts neplāno iesaistīties un glābt Saab, ja tas nespēs nodrošināt finansējumu, lai «noturētos virs ūdens».

«Mēs esam darījuši, cik varējām,» teikusi Olofsone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Antonovs no Lietuvas grib kompensāciju valsts budžeta apmērā

Jānis Rancāns, 24.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vladimira Antonova kādreizējā futbola kluba Portsmouth FC bankrotu palīdzējusi izraisīt Lietuvas valdība, uzskata Snoras bijušais akcionārs. Finansists uzsver, ka gatavojas Lietuvu iesūdzēt tiesā un pieprasīt no Viļņas kompensāciju valsts budžeta apmērā.

Kluba finanšu probēlmas esot izraisījusi Lietuvas valdība, kas nacionalizējusi Snoras, apgalvoja V. Antonovs. «Visas Portsmouth finansiālās saistības bija izpildītas pilnībā, līdz brīdim, kad Lietuva pārņēma banku,» norādīja V. Antonova pārstāvis. V. Antonovs arī apliecināja, ka iesūdzēs tiesā Lietuvas valdību, lai «notīrītu savu vārdu», ziņo BBC. Futbola klubs Portsmouth FC bankrota statusu ieguva aizvadītās nedēļas nogalē.

Iepriekš Lietuvas laikraksts Verslo Žinios vēstīja, ka Lietuvas komercbankas Snoras bijušie īpašnieki Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranausks gatavojas iesūdzēt Lietuvu starptautiskajā arbitrāžas tiesā Stokholmā un piedzīt no Viļņas 24 miljardus litu (4,8 miljardus latu) lielu kompensāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Antonovs gatavs atdot Raimondam Paulam Krājbankā zaudēto naudu, turklāt ar procentiem

Dienas Bizness, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais AS Latvijas Krājbanka īpašnieks Vladimirs Antonovs gatavs personīgi ierasties pie Raimonda Paula un atdot viņam bankā zaudētos ietaupījumus ar procentiem.

Tā pusotru gadu pēc Snoras un Krājbankas kraha portālam Delfi atzīst V. Antonovs.

«Manuprāt, patiesībā tas, kas notika ar Snoras bija politiski motivēts, lai arī tiek saukti citi iemesli,» uzsver V. Antonovs. «Godīgi sakot, tik lielas bankas nemēdz būt ideāli veselas. Visas Austrumeiropas un Krievijas bankas ar kaut ko slimo, īpaši tad, ja pārdzīvota krīze. Visām ir problēmas,» viņš norāda.

«Visas zviedru bankas saņēma valsts palīdzību, lai tiktu galā ar saviem sliktajiem kredītiem. Mēs to nekad nedarījām. Bet jebkurai bankai ir problēmas, un parasti, ja regulatori tādas redz, notiek sarunas ar īpašniekiem. Ja ir vajadzīga nacionalizācija, tas notiek civilizēti, kā Parex gadījumā, kad banku pārņēma, sadalīja labajā un sliktajā bankā un tā turpina strādāt. Ar Snoras notika pavisam citādi, banku, manuprāt, pretlikumīgi pārņēma. Manuprāt, tam, kas notika ar Snoras, ir vairāki iemesli,» uzskata V. Antonovs. «Lietuvas vara, saprotot, ka tuvojas vēlēšanas un Convers Group faktiski ir pieejami neierobežoti finansiālie resursi. Mēs vienmēr ieņēmām politiski neitrālu pozīciju, bet visi lieliski zināja, ka Baranauskam ir ļoti labas attiecības ar sociāldemokrātiem, ka mūsu rīcībā ir ļoti ievērojami finanšu resursi, kas pieder Krievijas pilsonim. »

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Antonovs baidās, ka Lietuvā viņu varētu nogalināt

Gunta Kursiša, 25.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā aizturētais bijušais Snoras akcionārs Vladimirs Antonovs norādīja, ka viņam esot «bail, ka viņš varētu tikt nogalināts», raksta laikraksts Respublika.

Intervijā laikrakstam viņš vairākkārt uzsvēra, ka apsūdzības Snoras bankas lietā ir politizētas, un viņš un bijušais Snoras prezidents Raimonds Baranauskis neesot «zagļi un bandīti». Uz jautājumu, vai ir kāds konkrēts cilvēks, kas varētu radīt baņķierim nāves draudus, viņš konkrētu vārdu nenosauca: «Tagad daudz dusmīgu cilvēku ir ne tikai Lietuvā.»

Jau vēstīts, ka V. Antonovs telefonintervijā ar laikrakstu Respublika norādīja, ka negrasās bēguļot un ir gatavs atbildēt Lietuvas likuma priekšā, tomēr prokuroriem viņa vaina būšot jāpierāda.

Interviju, kas publicēta medijā Respublika, pārpublicējis Lietuvas Rytas, ko kontrolē Snoras banka. V. Antonovs minēja, ka Lietuvas Rytas iegāde bijusi liela kļūda, jo šim solim sekoja «uzbrukumi» ar politisku nokrāsu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saab neesot uz sabrukuma robežas

Lelde Petrāne, 05.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autoražotājs Saab un tā Nīderlandes īpašnieks Spyker centušies pārliecināt investorus par zīmola finansiālo stāvokli, Spyker bosam Viktoram Mulleram (Victor Muller) raksturojot pašreizējās problēmas kā nelielu misēkli, vēsta swedishwire.com.

«Saab nav uz sabrukuma robežas,» Mullers sacījis reportieriem, prezentējot jaunos Saab modeļus Stokholmā. Plašsaziņas līdzekļu vēstīto par Saab finansiālajām problēmām viņš nodēvējis par pārspīlēšanu.

Saab, ko Spyker izglāba pēdējā brīdī 2010.gada janvārī, nopērkot to no ASV auto giganta General Motors, pagājušajā nedēļā bijis spiests apturēt ražošanu trīs reizes, jo saistībā ar neapmaksātiem rēķiniem daži piegādātāji pārtrauca piegādes.

Ražošanas apturēšanas bija tikai neliels misēklis, apgalvojis Mullers, kurš arī paudis nožēlu par to, ka pēc ikoniskā zīmola iegādes par 400 miljoniem dolāru ir publiskoti automašīnu pārdošanas mērķi, jo tagad jādzird pārmetumi par to nesasniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Antonovs dosies uz Zviedriju runāt par Saab krīzi

Lelde Petrāne, 26.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas finansists Vladimirs Antonovs otrdien ieradīsies Zviedrijā, lai tiktos ar valsts pārstāvjiem un pārrunātu krīzes skartā Zviedrijas autoražotāja Saab nākotni, vēsta thelocal.se.

Antonovs, kurš atbalstīja Nīderlandes Spyker Saab Automobile iegādē no ASV GM, tiksies ar Bo Lundgrēnu, Valsts parāda biroja (Riksgälden) vadītāju.

Riksgälden garantēja Eiropas Investīciju bankas (EIB) aizdevumu un devis savu piekrišanu Saab īpašumu pārdošanai.

Taču situācija autoražotājā joprojām ir nestabila, jo ražošanas līnijas Trolhetenā vēl arvien ir apturētas. EIB vēlas papildus garantijas īpašumu darījumam un savam aizdevumam.

«Situācija ir ārkārtīgi nopietna,» teicis Antonova pārstāvis Zviedrijā Larss Karlstroms.

Saab Lieldienu nedēļas nogalē esot vēlējies tikties ar Zviedrijas valdību, bet valdība šo ierosinājumu noraidījusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dokumentus par Krājbankas līdzekļu apķīlāšanu esot parakstījuši Antonovs un Priedītis

LETA; Db.lv, 24.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dokumentus par AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) līdzekļu aptuveni 100 miljonu latu vērtībā apķīlāšanu esot parakstījuši bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs un bankas prezidents Ivars Priedītis, to 18.novembra sarunā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvjiem un bankas vadību atzinis Antonovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija.

18.novembra pēcpusdienā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvji informējuši Krājbankas valdes locekli Mārtiņu Zalānu, ka būtu nepieciešams pārskaitīt bankas korespondējošajos kontos esošo naudu NVS bankās, Meinl Bank Austrijā, East-West Bank Luksemburgā un VTG Bank AG Austrijā uz Krājbankas korespondējošo kontu, kas atvērts Deutsche Bank. Viens no pirmajiem bijis veicams pārskaitījums no Krājbankas korespondējošā konta, kas atrodas Krievijas bankās Investbank un Sberkred.

Ņemot vērā to, ka pārskaitījuma veikšana nebija Zalāna atbildības lauciņš, FKTK lūgumu viņš nodevis Krājbankas valdes loceklim Dzintaram Pelcbergam, kurš savukārt uzdevis to izpildīt Krājbankas Operāciju pārvaldei. Pēc tam Pelcbergs informējis bankas valdi, ka parasti šādu strauju bankas kontu atlikumu samazinājumu vajadzētu saskaņot ar attiecīgo korespondējošo banku, kā arī būtu nepieciešams kontaktēties ar Investbank bijušo īpašnieku, Krājbankas padomes locekli Antonovu, kuram esot labākas attiecības ar Investbank strādājošajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju par AS Latvijas Krājbanka apķīlātajiem līdzekļiem pagaidām nav sniegušas Ukrainas un Krievijas bankas Investbank un Sberkred, sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas vietnieks un FKTK pilnvarnieku grupas Latvijas Krājbankā vadītājs Jānis Brazovskis.

«Krājbankas līdzekļu meklēšanai algojam advokātus Austrijā un Luksemburgā, un Eiropas Savienības (ES) bankas informāciju par apķīlātajiem līdzekļiem mums sniedz. Krievijas un Ukrainas bankas informāciju nesniedz. Tiks izmantoti Krievijas un Ukrainas advokātu biroju pakalpojumi, lai šo informāciju iegūtu,» sacīja Brazovskis.

Jautāts, vai kādai no šīm ķīlām jau netuvojas dzēšanas termiņš, Brazovskis sacīja, ka ķīlām situācija ir dažāda, bet plašāku informāciju sniegt atturējās.

Jau ziņots, ka dokumentus par Krājbankas līdzekļu aptuveni 100 miljonu latu vērtībā apķīlāšanu esot parakstījis bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs un bankas prezidents Ivars Priedītis. To 18.novembra sarunā ar FKTK pārstāvjiem un bankas vadību atzinis Antonovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Pateicoties lielam pasūtījumam no Ķīnas, Saab varēs samaksāt darbinieku algas

Gunta Kursiša, 27.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedru automašīnu ražotājs Saab paziņojis par liela pasūtījuma saņemšanu no kādas Ķīnas kompānijas. Šis pasūtījums nodrošinās to, ka Saab izmaksās saviem darbiniekiem algas līdz mēneša beigām, vēsta BBC.

Vēl pagājušajā nedēļā kompānija paziņoja, ka tai nepietiek līdzekļu, lai veiktu maksājumus. Tagad kompānija atklājusi, ka ir saņēmusi priekšapmaksu 13 miljonu eiro apmērā par 582 Saab transportlīdzekļu no kāda Ķīnas pasūtītāja. Priekšapmaksa būs pietiekama, lai automašīnu ražotājs spētu izmaksāt darbiniekiem algas un veikt dažus maksājumus piegādātājiem. Saab šobrīd neatklāj Ķīnas pasūtītāja vārdu.

Ražošanu atjaunot Saab tomēr vēl nav spējīgs.

Jau agrāk šomēnes Spyker paziņojis, ka ir slēdzis darījumu ar diviem Ķīnas uzņēmumiem, kas gatavi Saab investēt 245 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Saab bankrots Viking motora darbību neietekmēs

Nozare.lv, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmuma Saab Automobile pirmdien tiesā iesniegtais bankrota pieteikums automašīnu Saab pārstāvja Latvijā SIA Viking motors darbu neietekmēs, sacīja Viking motora pārstāve Arta Glaudiņa.

Glaudiņa norādīja, ka, neskatoties uz to, ka automašīnas vairs netiek ražotas un jaunie Saab auto ir pārdoti, Viking motors turpina pārdot mazlietotus un lietotus auto, kā arī piedāvā autoservisa pakalpojumus. «Servisa pakalpojumi ir pastāvējuši visu laiku, kopš Saab bijušas grūtības,» sacīja auto dīlera pārstāve.

Glaudiņa norādīja, ka Viking motora vadība par uzņēmuma tālāko rīcību pēc Saab ražotāja bankrota varētu spriest tuvākajā laikā.

Bez Saab Viking motors tirgo arī Cadillac, Corvette un Hummer automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrija varētu būt palīdzējusi mazināt naudas grūtībās nonākušā Saab finansiālās problēmas, bet autoražotāja nedienas ir tālu no beigām, jo tam tikai gadu pēc izglābšanas no bankrota draud likviditātes krīze, vēsta thelocal.se.

«Valdība ir devusi Saab zaļo gaismu aizņemties naudu ikdienas operācijām,» piektdien reportieriem pavēstīja Zviedrijas Uzņēmējdarbības un enerģētikas ministre Mauda Olofsone (Maud Olofsson).

Taču nozares eksperti esot skeptiski par to, vai šis solis būs pietiekams, lai glābtu ikonisko autoražotāju, kas no aizmirstības jau tika izglābts 2010.gada janvārī, kad Nīderlandes uzņēmums Spyker pēdējā brīdī iegādājās to no General Motors.

«Tas nav risinājums. Tā ir tikai ļoti īsa termiņa lieta. Tas ir tāpat kā nodrošināt kādam dzīvību vēl vienu dienu,» teicis Larss Holmkvists (Lars Holmqvist), Briselē bāzētās Automobiļu piegādātāju Eiropas asociācijas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Antonova izdošana Lietuvai var ilgt pat 90 dienas

Jānis Rancāns, 25.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Snoras akcionāru izdošana Lietuvai var prasīt pat deviņdesmit dienas ilgu laika posmu, vēsta Lietuvas plašsaziņas līdzekļi.

Ja Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis nepiekritīs tam, ka viņus izod Lietuvai, tad procedūra ievilksies 60 – 90 dienas, taču, ja piekritīs – tad līdz desmit dienām, sacīja Lietuvas Ģenerālprokuratūras pārstāvis Tomass Krušina.

«Parasti izdošanas procedūra neievelkas, ja aizturētais pats tam piekrīt. Tas ir pats vienkāršākais variants. Tomēr izdošana var aizņemt arī ilgāku laiku, ja persona pārsūdz tiesas lēmumu. Viņi var izvirzīt papildus prasības, bet mēs domājam, ka tas nav šis gadījums,» T. Krušinas teikto citē Lietuvas portāls Delfi.lt.

Db.lv jau vēstīja, ka ceturtdien aizturētie Lietuvas komercbankas Snoras akcionāri Vladimirs Antonovs un Raimonds Baranauskis šodien stājas Londonas tiesas priekšā.

Komentāri

Pievienot komentāru