Tehnoloģijas

Apple jaunais Mac Pro var izmaksāt vairāk nekā 52 tūkstošus dolāru

Žanete Hāka, 11.12.2019

Jaunākais izdevums

Šonedēļ sākusies Apple jaunā datora Mac Pro iepriekšpārdošana, raksta CNN Business.

Šis ir pirmais Apple datora atjauninātais modelis pēdējo sešu gadu laikā un tā izskats ievērojami atšķiras no priekštečiem.

Paša datora cena ir 6000 dolāru, taču pircējiem vēl klāt jāiegādājas 32 collu 6K retina LCD displejs Pro Display XDR, kura cena ir 4999 dolāri. Tāpat papildus jāmaksā vēl 999 dolāru par daudz apspriesto un smaidu raisījušo monitora statīvu.

Galu galā kopējā datora cena var pārsniegt 52 tūkstošus dolāru, ja pircējs izvēlas iegādāties visas dārgākās piedāvātās papildus iespējas. Piemēram, Apple pārdod 1,5 TB atmiņu, kas maksā vēl papildu 25 tūkstošus dolāru.

Apple pirmoreiz plašākai publikai jauno Mac Pro prezentēja jūnijā. Datoru iespējams pasūtīt, sākot no otrdienas, taču pagaidām nav precīzi skaidrs, kad tiks sākas piegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pārvietos datoru «Mac Pro» ražošanu uz Ķīnu, vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Laikraksts norāda, ka «Apple» izvēlējies Taivānas darbuzņēmēju «Quanta Computer Inc.», lai tas ražotu 6000 dolāru (5270 eiro) vērto galddatoru.

«Mac Pro» ir «Apple» nišas produkts un tā pārdošanas apjoms nav liels, taču ražošanas pārvietošana varētu sadusmot ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš aicinājis ASV uzņēmumus kopumā un jo sevišķi «Apple» ražot produktus Amerikā.

Turklāt šāds lēmums pieņemts laikā, kad ASV un Ķīnas starpā norisinās tirdzniecības nesaskaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Apple prezentējis jaunākos iPhone11 un citus jaunumus

Zane Atlāce - Bistere, 11.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» 10.septembrī prezentējis jauno viedtālruņu «iPhone 11» modeļus.

Vienlaikus uzņēmums nāca klaja ar plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, lai tādējādi pretotos ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū. Jaunais straumēšanas pakalpojums «Apple TV+» sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī. Plānots, ka klienti, kas pirks «iPhone», «iPad», «Apple TV», «iPod touch» vai «Mac», pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Tāpat kompānija plāno uzsākt interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu «Apple Arcade», kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles «Apple» viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru