Mazais bizness

Ar kampaņas palīdzību meklē bērnus, kam nepieciešamas kustību palīgierīces un sponsorus tām

Žanete Hāka, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais uzņēmums KK Original Design, kas ražo palīgierīces bērniem ar kustību traucējumiem, izsludinājis kampaņu Dāvini kustību prieku, lai atrastu gan sponsorus, gan bērnus, kam būtu nepieciešamas uzņēmuma radītās palīgierīces, informē KK Original Design menedžere Sana Krētaine.

Uzņēmums dibināts 2018. gada februārī, bet pirmais prototips tā radītajai iekārtai - «Rāpulim» tika izveidots 2017. gadā kā kvalifikācijas darbs Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Šo palīgierīču aizsākums meklējams 2017. gadā, kad, domājot par kvalifikācijas darba tēmas izvēli Sanas vīrs Valters Krētainis, kas ir arī «KK Original Design» idejas radītājs un līdzdibinātājs, nolēma Sanas brālim Kristiānam Daniēlam izveidot ierīci, ar kuras palīdzību viņš varētu patstāvīgi pārvietoties vismaz mājas apstākļos.

Konsultējoties ar dažādiem speciālistiem, kurus Kristiāns apmeklē, tapa pirmais Rāpulis. Pēc tam sekoja nominācija «Latvijas Lepnumā» un pēc tam arī tika izveidots pats uzņēmums kopā ar skolas laika draugu Ģirtu Tomu Klampi, stāsta S. Krētaine.

Šobrīd tiek ražotas 3 dažādas palīgierīces, kas ietilpst produktu līnijā Solis pa solim, kas ir, Citronšķēle, Citronpuse un Rāpulis. Patlaban uzņēmums arī aktīvi strādā pie jaunu ierīču dizaina, tāpat arī izpilda individuālus pasūtījumus. Šobrīd produkti pieejami arī uz nomas laiku, lai būtu iespēja izmēģināt, vai bērnam ierīce vispār ir nepieciešama.

Šobrīd ir izveidota kampaņa Dāvini kustību prieku, kurā uzņēmums gan sponsorus, gan bērnus, kuriem kāda no ierīcēm būtu nepieciešama. Patlaban daži bērni jau ir tikuši pie kārotajām ierīcēm.

Kompānijas misija ir integrēt bērnus ar īpašām vajadzībām sabiedrībā, jo katram cilvēkam ir tiesības uz pilnvērtīgu dzīvi, norāda S. Krētaine.

Komentāri

Pievienot komentāru