Citas ziņas

Ar Latvijas Goda ģimenes apliecību iespējams ietaupīt līdz pat 50 eiro mēnesī

LETA, 21.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Latvijas Goda ģimenes apliecību 3+ Ģimenes karte iespējams ietaupīt līdz pat 50 eiro mēnesī, šodien preses konferencē informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) direktore Aija Bauere.

Šobrīd daudzbērnu ģimenes karti var iegūt tās ģimenes, kur vismaz trīs bērni ir līdz 18 gadu vecumam. Tomēr, kā atzīmēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Līvija Liepiņa, no 1.janvāra karti varēs iegūt arī tad, ja bērni būs 24 gadus veci un turpinās mācības.

Kā norādīja Bauere, šobrīd Latvijā ir aptuveni 14 000 šādas kartes īpašnieku.

Runājot par atlaidēm, preses konferences dalībnieki atzīmēja, ka ģimenes ar kartes palīdzību var ietaupīt no viena eiro līdz pat 50 eiro mēnesī. Uzņēmumu skaits un atlaižu lielums variē atkarībā no Latvijas reģiona. Rīgā ģimenes ar karti var ietaupīt 45-50 eiro mēnesī, un tas saistāms ar to, ka galvaspilsētā ir vairāk uzņēmumu, kas piedāvā atlaides karšu īpašniekiem. Savukārt reģionos pašu uzņēmumu skaits ir mazāks.

Bauere skaidroja, ka uzņēmumi kartei piesakās brīvprātīgi un, neņemot vērā iespējamu reklāmu, neko neiegūst. Līdz ar to katrs uzņēmums piedāvā tik lielu atlaidi, cik var nodrošināt.

Šobrīd ģimenes karte piedāvā atlaides dažādos uzņēmumos, tostarp degvielas uzpildes stacijās, grāmatnīcās, muzejos, kino, interešu izglītības un atpūtas centros. Tāpat ar karti iespējams iegūt atlaides vecāku kursiem, bērnu precēm, mēbelēm, transporta pakalpojumiem, viesnīcām, sporta precēm, apdrošināšanas pakalpojumiem, kafejnīcām, pārtikai un vairākām citām precēm. Atlaides piedāvā arī aptiekas, tomēr to atbalsts var būt minimāls, ņemot vērā, ka ne visām zālēm iespējams piemērot atlaidi.

Ģimenes kartes ieviesēji nākotnē cer arī uz sadarbību ar kādu no lielajiem pārtikas tirdzniecības tīkliem. Šobrīd gan tie dalību programmā ir atteikuši un tas saistāms ar viņu pašu lojalitātes kartēm, kuras būtu jāsavieno ar ģimenes atbalsta karti.

Kā liecina aptauja, kurā piedalījās 3000 karšu lietotāju, 94% no viņiem vēlēsies karti izmantot arī nākotnē. Tāpat ģimenes vēlētos beztermiņa karti, proti, tādu, kas nezaudē spēku tad, ja kāds no bērniem pārsniedz noteikto vecumu.

SIF atbalsta sistēmu daudzbērnu ģimenēm 3+ Ģimenes karte īsteno kopš 2013.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru