Tehnoloģijas

Arestētais Megaupload radītājs paziņo par jaunu projektu Megabox

Kārlis Vasulis, speciāli Db, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Mūziķiem iespēja pelnīt līdz pat 90% no ienākumiem, bet mūzikas cienītājiem iespēja to lejuplādēt bez maksas - tāda ir Kima Dotkoma jaunā Megabox projekta koncepcija.

Par spīti tam, ka Megaupload īpašnieks Kims Dotkoms (Kim Dotcom) vēl joprojām atrodas arestā, viņš paziņojis par jaunu projektu, kas sauksies Megabox.

Šī iecerētā interneta vietne pēc Dotkoma vārdiem ļaus mūziķiem pārdot savus albūmus pircējiem bez ierakstu kompāniju starpniecības. Tiek plānota arī bezmaksas mūzikas lejuplādes iespēja, bet interesants ir Dotkoma plāns maksāt mūziķiem arī par bezmaksas dziesmu lejuplādi.

Runājot par savu jauno interneta vietni, Dotkoms norādīja: «Lielās ierakstu kompānijas domāja, ka Megabox ir miris. Mūziķi līksmojiet! Tas tuvojas un noņems jums važas.»

Pagājušā gada decembrī Dotkoms, pirmo reizi runādams par Megabox, skaidroja, ka šis servisa pakalpojums izmantos mākoņdatošanu, tādejādi ļaujot mūziķiem paturēt 90% ieņēmumus no to radītās mūzikas pārdošanas.

«Mums ir risinājums, kas saucās Megakey. Tas ļaus mūziķiem saņemt naudu no lietotājiem, kas varēs lejuplādēt mūziku par brīvu. Mēs maksāsim mūziķiem pat par bezmaksas lejuplādēm. Megakey biznesa modelis jau ir pārbaudīts ar miljoniem lietotāju un tas strādā,» norāda Dotkoms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

MegaUpload dibinātājs Dotkoms sola pagriezt pasauli kājām gaisā

Gunta Kursiša, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais Kims Dotkoms (Kim Dotcom), kas vēl aizvien aizturēts saistībā ar pirātisko failu apmaiņas lapu MegaUpload, pavēstījis, ka MegaUpload jaunā versija kļūs par «masveida starptautisku tīklu» un sola «pagriezt pasauli kājām gaisā», informē Torrentfreak.com.

«Mega atgriezīsies. Lielāks. Labāks. Ātrāks. Bez maksas un pasargāts no uzbrukumiem! Evolūcija!» savā Twitter kontā rakstīja MegaUplaud dibinātājs K. Dotkoms.

K. Dotkoms jau šā gada jūnija beigās pavēstīja, ka nākotnē gaidāma MegaUpload labāka un lielāka versija, taču patlaban viņš atklājis vairāk informācijas par jauno interneta vietni.

«Izstrādātāji – gatavojaties! Mega API [application programming interface, lietotņu programmēšanas saskarne] sniegs neiedomājamu spēku. Mūsu API un jūsu Mega rīki mainīs pasauli!» sacīja K. Dotkoms. Tiek paredzēts, ka jaunākais MegaUpload failu lejupielādei piedāvās papildus lietotnes – tiek cerēts piedāvāt arī epasta un faksa pakalpojumus un video lietojumprogrammas. Tāpat K. Dotkoms sola, ka tiks nodrošināta datu pārraides šifrēšana, izmantojot vienu peles klikšķi, turklāt tas būs pieejams bez maksas. Šī projekta detaļas netiek atklātas.

Komentāri

Pievienot komentāru