Pasaulē

Arī Standard & Poor's samazinājusi Ēģiptes reitingu

Lelde Petrāne, 01.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reitingu aģentūra Standard & Poor's (S&P) otrdien pazeminājusi savu reitingu Ēģiptei un brīdinājusi, ka vardarbīgo protestu dēļ, kas negatīvi ietekmē arī valsts ekonomiku, iespējama tālāka reitinga samazināšana, vēsta AP.

S&P ir jau trešā starptautiskā reitingu aģentūra, kas kopš protestu sākšanās pieņēmusi Ēģiptei negatīvu lēmumu.

Ēģiptes ilgtermiņa ārvalstu valūtas reitings pazemināts līdz BB no BB+. Arī pēc samazinājuma reitings atrodas investīciju kategorijā, bet atspoguļo pieaugošo trauksmi, kas valda starp investoriem, vērojot notikumus šajā valstī.

S&P brīdinājusi, ka tā varētu paziņot par tālāku reitinga samazināšanu - iespējams, vairāk nekā par vienu pakāpi - jau nākamo trīs mēnešu laikā.

S&P analītiķis Kajs Stukenbroks (Kai Stukenbrock), komentējot reitinga pazemināšanu, norādījis, ka aģentūra uzskata - vardarbīgās demonstrācijas Ēģiptē turpināsies.

Kā vēstīts, reitingu aģentūra Moody's Investors Service Inc. pirmdien pazemināja Ēģiptes valdības obligāciju reitingu no Ba1 uz Ba2 un mainīja reitinga perspektīvu no stabilas uz negatīvu, atsaucoties uz politisko risku. Savukārt Fitch Ratings piektdien pazemināja reitinga perspektīvu uz negatīvu, norādot, ka reitinga pazemināšana būs nenovēršama, ja politiskie nemieri saasināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru