Jaunākais izdevums

ASV farmācijas produktu vairumtirdzniecības un loģistikas kompānija «McKesson» veidos pakalpojumu centru Viļņā.

Kā liecina Lietuvas Reģistru centra dati, kompānija trešdien reģistrējusi uzņēmumu «McKesson Business Services Lithuania» ar piecu miljonu eiro pamatkapitālu, kura vadītāja būs Ildiko Bī. Uzņēmuma vienīgais akcionārs ir Vācijā reģistrētā «McKesson» Eiropas struktūrvienība «McKesson Europe Holdings».

«McKesson» ir viena no lielākajām farmācijas kompānijām Amerikas Savienotajās Valstīs un pēc 2018.gada apgrozījuma lielāko pasaules uzņēmumu sarakstā ierindojas 13. vietā. 2017.-2018.finanšu gadā tās ieņēmumi sasniedza 208,4 miljardus dolāru - par 5% vairāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV medikamentu vairumtirgotājs «McKesson» atvēris biroju Viļņā un nākotnē plāno iesaistīties farmācijas tirgū Lietuvā.

«McKesson Business Services Lithuania» birojs sākotnēji sniegs finanšu pakalpojumus, pilnveidos kompānijas finanšu operācijas, informēja kompānijā, detalizētāku informāciju par saviem plāniem, investīcijām un darbavietu skaitu nesniedzot.

«Esam ieradušies, lai šeit paliktu,» žurnālistiem sacīja «McKesson Europe» komunikācijas daļas vadītājs Marks Bunders.

Viņš teica, ka pašlaik birojā Viļņā strādā 41 cilvēks.

«McKesson Europe» finanšu direktors Aleins Vaksons teica, ka lēmums par biroja izveidi Lietuvā tika pieņemts jau pērn, bet Viļņu izraudzījās eksperti, izvērtējot dažādas pilsētas un speciālistu piedāvājumu.

Kompānija ir viena no lielākajiem farmācijas uzņēmumiem ASV. Pēc ieņēmumiem 2018.gadā tā bija 13.lielākā kompānija pasaulē aiz «Apple», «Glencore», «Samsung» un citām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tamro Latvija īpašnieks pabeidz lielāko iegādes darījumu uzņēmuma vēsturē

Db.lv, 04.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tamro Latvija īpašnieks PHOENIX Group ir iegādājies farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma McKesson Europe daļas, tādējādi nodrošinot sev Eiropā lielākā farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma pozīciju.

Darījums tika noslēgts 2022. gada 31. oktobrī pēc atļaujas saņemšanas no iesaistīto valstu konkurences uzraudzības iestādēm.

Saskaņā ar 2021. gada jūlijā noslēgto pirkuma līgumu starp McKesson un PHOENIX, darījums ietver McKesson uzņēmumus Beļģijā, Francijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Slovēnijā, kā arī Eiropas galveno mītni, finanšu pakalpojumu centru Lietuvā, Vācijas uzņēmumu Recucare GmbH un mazākuma daļu kopuzņēmumā Brocacef Groep Nīderlandē.

Ar šo iegādi PHOENIX grupa ienāk jaunos veselības aprūpes tirgos Beļģijā, Īrijā, Portugālē un Slovēnijā, vienlaikus paplašinot savu pašreizējo darbību Francijā un Itālijā. Pēc iegādes grupa tagad ir pārstāvēta 29 valstīs, tai ir vairāk nekā 45 000 darbinieku, 224 uzņēmumi, kas darbojas farmācijas vairumtirdzniecības un pirmsvairumtirdzniecības jomā, kā arī vairāk nekā 3200 grupai piederošu aptieku un 17 000 partneru aptieku. Tādējādi PHOENIX grupa nostiprina savas pozīcijas kā Eiropas vadošais farmācijas vairumtirgotājs, aptieku operators un pakalpojumu sniedzējs farmācijas nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija ir aicinājusi ASV štatus līdz 1.novembrim sagatavoties potenciālas Covid-19 vakcīnas izplatīšanai, un noteiktais termiņš ir divas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām.

Dalasā bāzēts vairumtirdzniecības uzņēmums "McKesson Corp." ir noslēdzis darījumu ar federālo valdību un pieprasīs atļaujas izveidot izplatīšanas centrus, kad vakcīna kļūs pieejama.

"Šo atļauju iegūšanai vajadzīgais normālais laiks rada būtisku šķērsli šīs neatliekamās sabiedriskās veselības programmas panākumiem," atzina Slimību kontroles un profilakses centru (CDC) direktors Roberts Redfīlds 27.augusta vēstulē ASV štatiem.

"CDC steidzami pieprasa jūsu atbalstu, lai paātrinātu pieteikumus šo izplatīšanas centru izveidošanai." Redfīlds lūdza štatus apsvērt tādu prasību atcelšanu, kuras neļautu šiem centriem kļūt pilnīgi darbspējīgiem līdz 2020.gada 1.novembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru