Jaunākais izdevums

Masačūsetsa otrdien kļuva par pirmo ASV štatu, kur ir aizliegta jebkādu elektronisko cigarešu tirdzniecība.

Šis aizliegums, kas stājās spēkā nekavējoties, ir noteikts līdz nākamā gada 25.janvārim, paziņoja štata gubernators Čārlijs Beikers, kurš ir izsludinājis ārkārtas stāvokli sabiedrības veselības jomā saistībā ar e-cigaretēm.

Masačūsetsa ir gājusi tālāk nekā daži Mičiganas un Ņujorkas štati, kuros šomēnes tika aizliegtas tikai aromatizētās e-cigaretes.

Jebkādu e-cigarešu aizliegums no jūlija ir noteikts arī Kalifornijas štata Sanfrancisko pilsētā, bet Masačūsetsā tas ir spēkā visā štata teritorijā.

«Šī sabiedrības veselības ārkārtas stāvokļa mērķis ir uz laiku apturēt visu veipošanas produktu tirdzniecību, lai mēs kopā ar mūsu medicīnas ekspertiem varētu noskaidrot, kāpēc cilvēki saslimst un kā labāk regulēt šos produktus, lai aizsargātu mūsu iedzīvotāju veselību,» sacīja Beikers.

ASV pēdējās nedēļās ir piemeklējis ar veipošanu saistītu smagu plaušu slimību vilnis, kurā saslimuši simtiem cilvēku un septiņi miruši.

Masačūsetsā ir reģistrēti trīs apstiprināti un divi iespējami šādas saslimšanas gadījumi, un apmēram 50 citi gadījumi vēl tiek analizēti.

Saskaņā ar 2017.gadā publicētu pētījumu Masačūsetsā 20% vidusskolēnu lieto e-cigaretes, bet tās ir izmēģinājuši 41%.

E-cigarešu pārdošana ASV sākotnēji tika atļauta cilvēkiem, kas sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu. 2018.gada beigās šis minimālais vecums tika palielināts līdz 21 gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Tesla mēģina aktivizēt savu saules paneļu biznesu, ļaujot patērētājiem saules paneļus nomāt, ziņo Marketwatch. Līdz ar to nav nepieciešama to iegāde.

Tesla Inc. vadītājs Īlons Masks par to svētdien paziņoja vietnē Twitter.

Kompānijas piedāvājums ļaus sešu ASV štatu iedzīvotājiem nomāt saules enerģijas sistēmas par cenu, sākot no 50 ASV dolāriem mēnesī vai 65 ASV dolāriem mēnesī - Kalifornijā.

Ī. Masks informē, ka klienti šo pakalpojumu var pārtraukt jebkurā brīdī, lai gan Tesla interneta vietnē rakstīts, ka par paneļu noņemšanu un jumta atjaunošanu iepriekšējā stāvoklī ir jāmaksā 1500 ASV dolāri.

Papildu Kalifornijai noma tiks piedāvāta Arizonā, Konektikutā, Masačūsetsā, Ņūdžersijā un Ņūmeksikā.

Elektrisko automašīnu ražotājs Tesla saules enerģijas uzņēmumu SolarCity par 2,6 miljardiem ASV dolāru iegādājās 2016. gadā, bet pēdējos ceturkšņos vērojams darbības rādītāju kritums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cabot Latvia paplašinās darbību, radot vairāk nekā 75 jaunas darba vietas

Žanete Hāka, 06.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Cabot Corporation" biznesa pakalpojumu centrs Rīgā plāno paplašināt darbību, lai spētu globāli nodrošināt augošās uzņēmuma vajadzības, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tuvāko mēnešu laikā uzņēmums plāno radīt vairāk nekā 75 jaunas darba vietas, piesaistot kvalificētus darbiniekus, lai aizpildītu vakances grāmatvedības, klientu apkalpošanas, loģistikas, iepirkumu un informācijas tehnoloģiju departamentos.

"Cabot Latvia" biznesa pakalpojumu centrs tika atvērts 2014. gadā, lai nodrošinātu "Cabot Corporation" vajadzības Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā. Papildus pamata centra funkcijām - finanšu, IT, iepirkumu, loģistikas un klientu apkalpošanā, laika gaitā centrs ir audzis un sācis nodrošināt papildu pakalpojumus, kas neietilpst tradicionāla pakalpojumu centra darbībā, piemēram, talantu piesaisti, iekšējo auditu, pārdošanas atbalstu, mārketinga komunikācijas un citus pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru