Būve

Atdzīvināta ideja par benzīntanku Berģu kāpā

Dienas Bizness, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms daudziem gadiem sacūkotās Baložu kāpas norakto daļu tagad sola apaudzēt ar vīteņaugiem, lai industriālo objektu iekļautu dabas ainavā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Faktiski ir vienalga, vai atbalsta siena, kas stutē daļēji norakto kāpu, ir ar kaut ko apaudzēta vai atstāta plika. Tik un tā tai priekšā iecerēts uzsliet degvielas uzpildes staciju, norāda izdevums.

Šo ieceri atkal bīdot SIA Trest Oil Co, tā pati kompānija, kura ar šo vēlmi pa dažādiem Rīgas domes un pašvaldības institūciju kabinetiem staigā kopš 2004. gada. Pirms vairākiem gadiem tika panākts, ka kāpas norakšanu apstādina un smiltis nostiprina ar koka sienu.

Tagad benzīntanka būvniecības ideja Berģu apkaimē, Brīvības gatvē 462, esot reanimēta un nodota publiskajai apspriešanai.

Kā atgādina Neatkarīgā, pirms sešiem gadiem toreizējais Rīgas domes Vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš visprecīzāk paskaidroja, kāpēc Baložu kāpas nosargāšana pilsētai ir tik svarīga: «Šeit runa ir par principu. Teorētiski jau it kā nekas daudz nemainītos, ja šo vienu kāpu apbūvētu. Bet, ja esam vienojušies, ka kāpas ir aizsargājamas un neapbūvējamas, tad, manuprāt, komentāri ir lieki.»

Komentāri

Pievienot komentāru