Pakalpojumi

Atjaunojot vēsturisku ēku kompleksu, izveido apartamentu viesnīcu

Žanete Hāka, 31.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunojot vēsturisku ēku kompleksu, Saulkrastos izveidota apartamentu viesnīca "Villa Gaida". Tās īpašnieks Sigits Duduris nākotnē iecerējis turpināt ēku atjaunošanas darbus.

Vietā, kur atrodas "Villa Gaida", iepriekš atradās vēsturisku ēku grupa, ko 19.gadsimta vidū uzbūvēja tālbraucējs - kapteinis Sīmanis Skuja, šajā vietā iekārtojot sev divas lielas vasarnīcas un vairākas palīgēkas. Kopš tā laika teritorijas īpašnieki mainījušies daudzas reizes, ēkas pamatīgi izpostītas, taču pamazām S. Duduris īpašumu pa gabaliņiem ir daļēji sakomplektējis atpakaļ.

S. Duduris skaidro, ka ideja radusies pakāpeniski, līdz pēdējais piliens bija arhitekta pamanītās vērtības zem pamatīgā kultūrslāņa. Ēku atjaunošanas darbi sākti pirms 7-8 gadiem, un patlaban restaurētas un viesus uzņem divas no ēkām ar astoņiem apartamentiem.

"Pieprasījums jau bija vērojams pirmajās nedēļās, neskatoties uz to, ka atvēršanas laiks sakrita ar smagāko neziņas periodu. Daudzi no viesiem sekoja "Villa Gaida" stāstam "Facebook", kas regulāri tika publicēts jau pirms atvēršanas. Sezonā aicinām viesus pie mums apmesties uz nedēļu vai ilgāk, taču nesezonas laikā apartamentus piedāvājam arī nedēļas nogalēm un svētku dienām. Mūsu lielā vēlme ir daļā apartamentu sameklēt ilgtermiņa viesus," stāsta S. Duduris.

Jūlijā un augustā "Villa Gaida" jau pieteikušies apciemot viesi no Lietuvas, un nu jau rezervācijas ir arī no igauņiem un somiem. Tomēr vairāk nekā puse viesu aizvien ir tepat no Latvijas, viņš skaidro.

"Jau šoruden ķersimies pie trešās ēkas atjaunošanas. Tā būs "Villa Gaida" pērle. Trešajā ēkā iecerēts izvietot četrus nelielus viesnīcas numuriņus jumta stāvā. Pirmo stāvu aizņems viegli pārveidojamas telpas, kurās varēs organizēt nelielus seminārus, radošus pasākumus, nosvinēt kādu vārdadienu vai arī izbaudīt restorānu," plānus atklāj S. Duduris.

"Paši gan restorānu biznesā neplānojam lēkt iekšā, jo apzināmies, cik tas ir sarežģīti un meklēsim zinošāku partneri," viņš piebilst. "Arī šis mūsu ģimenei ir vairāk kā hobija bizness - pamatnodarbošanās ir cita, un tur nopelnīto investējam "Villa Gaida" attīstībā," viņš stāsta.

Tālākā nākotnē ir arī plāns būvēt vēl vienu ēku, kur iecerēts ierīkot atveseļošanas centru, nelielu SPA un viesnīcu.

Runājot par piedāvājumu Saulkrastos, viņš uzskata, ka Saulkrastiem viesmīlības ziņā vēl ir tāls ceļš ejams. "Potenciāls izaugsmei ir, ja pašvaldībai būtu skaidrs attīstības virziens, turklāt tas jāskaidro arī iedzīvotājiem, lai viņi būtu atvērti jauniem projektiem un iecerēm," viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru