Jaunākais izdevums

Baltijā lielākās auto kardānu ražotāja SIA Auto Cardan jaunā ražotne pavērs plašākas eksporta iespējas un uzņēmums klientiem varēs sniegt labāku pakalpojumu, sacīja Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš.

Uzņēmums strādās ar to pašu jaudu kā iepriekš, taču jaunā ražotne rada iespējas paplašināties, pirkt labākas iekārtas, sniegt labāku pakalpojumu, kā arī varam cerēt uz labākiem ārvalstu pasūtījumiem, sacīja Kārkliņš.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma galvenie eksporta tirgi ir Somija un Lietuva. Kārkliņš skaidroja, ka gadījumos, kad eksports uz kādu valsti ievērojami pieaug, uzņēmums šajā valstī atver pastāvīgu darbnīcu. Tā tas ir bijis ar eksportu uz Igauniju, kas pieaudzis tik lielā mērā, ka Auto Cardan izlēma radīt darbnīcu Igaunijā, un pirms diviem gadiem tika atvērta ražotne Tallinā.

Iespējams, ka arī uz Somiju tuvākajā laikā eksports pieaugs tādā apmērā, ka būs nepieciešams veidot pastāvīgu darbnīcu Somijā. Līdz ar to mūsu eksporta procents nav pastāvīgs lielums - kādu brīdi tam ir tendence augt, bet, sasniedzot noteiktu līmeni konkrētā valstī, tur tiek izveidota ražotne un kopējais eksporta apjoms atkal krītas, skaidroja Kārkliņš.

Uzņēmuma vadītājs norādīja, ka tagad ir plānots nopietnāk strādāt ar Lietuvas klientiem, jo šajā valstī klienti pagaidām orientējas uz lētāku produkciju, bet Auto Cardan piedāvā kvalitatīvu produkciju. Tāpat uzņēmums cer uz klientiem Ukrainā un patlaban gaida, kad šajā valstī nostabilizēsies situācija.

Uzņēmums sniedz servisa apkopi kardāniem, veic to remontu, kā arī var izgatavot pilnīgi jaunus kardānus. Remontēti tiek aptuveni 160 kardāni mēnesī, kā arī nepieciešamības gadījumā ir iespējams izgatavot 30-40 jaunus kardānus.

Īpaši populāri tas ir Skandināvijā - klients ražotnei atdod veco kardānu, un pēc tā parauga klientam tiek izgatavots pilnīgi jauns kardāns. Izgatavojam kardānus jebkam, tās ir gan automašīnas, gan traktori, lokomotīves, kuģi, karuseļi, bīdāmās skatuves. Igaunijā īpaši daudz kardānu esam izgatavojuši armijas vajadzībām, sacīja Kārkliņš.

Viņš arī piebilda, ka Latvijā nav plāna veidot vēl kādu ražotni, jo Latvija ir pietiekami maza, lai no Aizkraukles kardānu piegādātu klientam jebkurā Latvijas vietā. Pie lielākajiem klientiem Latvijā Kārkliņš nosauca AS Latvenergo, koksnes transportēšanas kompānijas. Klientu vidū ir arī daudzi autosportisti, piemēram, uzņēmums ir izgatavojis kardānus OSCar automašīnām, kuras piedalījās Parīzes-Dakāras rallijā.

Patlaban uzņēmumā strādā desmit cilvēki, taču gadījumā, ja jaudas augs, pastāv iespēja apmācīt vēl kādu darbinieku, sacīja Kārkliņš, piebilstot, ka jauna darbinieka apmācībai nepieciešams aptuveni gads. Savukārt Auto Cardan Igaunijas ražotnē strādā pieci cilvēki.

Aizkraukles novada prioritāte ir uzņēmējdarbības attīstība un novada pašvaldības vārdā varu teikt, ka esam ļoti gandarīti par uzņēmuma Auto Cardan attīstību un faktu, ka varu sveikt viņus kā pašiem savu jaunuzceltu ražošanas telpu saimniekus. Šī savā nozarē unikālā uzņēmuma veiksmīgā darbība, ieskaitot eksportu, ir liels ieguldījums gan Aizkraukles novada, gan visas Latvijas attīstībā, novēlu Auto Cardan turpināt strādāt tikpat veiksmīgi, nesot Latvijas vārdu pasaulē, ražotnes atklāšanā sacīja Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

Šodien Aizkrauklē atklāja Baltijas lielākā auto kardānu ražotāja SIA Auto Cardan jaunuzcelto ražotni ar 1100 kvadrātmetru plašām ražošanas telpām. Ražotne būvēta desmit mēnešus.

Jaunās SIA Auto Cardan ražotnes tapšanā ieguldīti 320 000 eiro, no kuriem 30% ir ES līdzekļi - Lauku atbalsta dienesta finansējums Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gada pasākuma Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu) ietvaros. 20% summas ražotnes tapšanā ieguldījis pats uzņēmums Auto Cardan, bet 50% ir "DNB Bankā" saņemts kredīts.

Kārkliņš aģentūrai LETA prognozēja, ka ieguldītās investīcijas atmaksāsies aptuveni piecu gadu laikā.

Jaunajās uzņēmuma Auto Cardan telpās darbosies arī jaunas kardānu ražošanas, remonta un apkopes iekārtas.

Uz jaunajām ražošanas telpām pārceļamies tieši uzņēmuma Auto Cardan 15.jubilejas gadā, un plašā, ērtā jaunā ražotne īpaši iepriecina mūsu darbiniekus, kuriem nu krietni uzlabojušies darba apstākļi. Protams, arī klientu apkalpošanas vide tagad kļuvusi daudz patīkamāka, turklāt jaunuzceltajā varēsim darboties ar lielāku jaudu, stāsta Kārkliņš.

Kardānu ražošanas un remonta apjomu ziņā SIA Auto Cardan ir lielākais šāda veida ražotājs Baltijā, uzņēmums 2012.gadā atvēris arī kardānu ražotni Tallinā - Auto Cardan OÜ.

Firma Auto Cardan ir vienīgā Baltijā, kas ieguvusi ISO sertifikātus kardānu ražošanas un remonta nozarē, strādājot atbilstoši Autobūves standartam ISO/TS 16949.

Uzņēmums ieguvis arī GKN Driveline Industrial&Distribution Services Eiropas sistēmas sertifikātu, tā lielākie sadarbības partneri ir pasaulē lielākais kardānu ražotājs Dana spicer un vācu kompānija Welte.

SIA AutoCardan 2013.gada apgrozījums bija 1,48 miljoni eiro, tika gūta 217 991 eiro peļņa. Aizvadītajā gadā aptuveni 20% uzņēmuma produkcijas tika eksportēta uz Somiju, Krieviju, Lietuvu un citām valstīm.

Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Jānis Kārkliņš, liecina Firmas.lv informācija.

SIA Auto Cardan radies 2012.gadā, apvienojoties diviem uzņēmumiem - eksporta uzņēmumam SIA Auto Cardan un SIA Auto Kardāns, kas Latvijā pazīstams jau kopš 1999.gada. Uzņēmums strādā ar Eiropas standartiem atbilstošām iekārtām, tas ir, metināšanas, balansēšanas iekārtām un presēm, kas, pateicoties uzņēmuma vadītāju uzņēmībai un LAD atbalsta projektam, 2012.gadā tika pilnībā atjaunotas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Auto Cardan jaunās ražotnes izveidē investē 320 tūkstošus eiro

Dienas Bizness, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ – piektdien, 7. novembrī, Aizkrauklē tiks atklāta Baltijas lielākā auto kardānu ražotāja, Latvijas uzņēmuma, SIA Auto Cardan jaunuzceltā ražotne ar 1100 kvadrātmetru plašām ražošanas telpām. Ražotnes tapšanā ieguldīti 320 tūkstoši eiro, un tā būvēta 10 mēnešus, informē SIA Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš.

Jaunajās uzņēmuma Auto Cardan telpās darbosies arī jaunas kardānu ražošanas, remonta un apkopes iekārtas.

SIA AutoCardan 2013. gada apgrozījums bija 1,2 miljoni eiro, aizvadītajā gadā aptuveni 20 procenti uzņēmuma produkcijas tika eksportēta uz Somiju, Krieviju, Lietuvu un citām valstīm.

Kardānu ražošanas un remonta apjomu ziņā Auto Cardan ir lielākais šāda veida ražotājs Baltijā, uzņēmums 2012. gadā atvēris arī kardānu ražotni Tallinā – Auto Cardan OÜ.

SIA Auto Cardan radies 2012. gadā, apvienojoties diviem uzņēmumiem - eksporta uzņēmumam SIA Auto Cardan un SIA Auto Kardāns, kas Latvijā pazīstams jau kopš 1999.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Kardāni uzņēmumā Auto Cardan

Žanete Hāka, 22.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz portāls db.lv ciemojas uzņēmumā Auto Cardan Aizkrauklē, kas ražo un remontē autodetaļas – kardānus.

Uzņēmums ir dibināts pirms 15 gadiem, taču pirms pieciem gadiem tā nosaukums tika mainīts no Auto Kardāns uz Auto Cardan, stāsta Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš. Kad krīzes laikā uzņēmums domāja par turpmākajiem plāniem, Latvijas tirgus bija apstājies un kļuva par mazu, tādēļ kompānija nolēma neapstāties pie vietējā tirgus apgūšanas vien, bet paplašinājās, sākot darbu Igaunijā. Patlaban divus gadus strādā uzņēmuma darbnīca Igaunijā.

Pērn kompānijas apgrozījums bija nedaudz virs diviem miljoniem eiro un uzņēmumā strādā 15 darbinieki.

Pagājušajā gada septembrī Auto Cardan ievācās jaunajās telpās, kas uzbūvētas ar LAD un DNB bankas finansējuma palīdzību. Pirms tam uzņēmums īrēja telpas Aizkrauklē citā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kurzemes atslēgu 1 vadīs Agris Kārkliņš

Žanete Hāka, 03.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Kurzemes atslēga 1 mainīts valdes sastāvs, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Kompānija saņēmusi valdes priekšsēdētāja Pētera Frīdenberga iesniegumu par amata atstāšanu.

AS Kurzemes atslēga 1 valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts SIA Auto Cardan valdes loceklis Agris Kārkliņš, bet valdes locekles amatā – SIA Auto Cardan ekonomiste Ieva Niedoliņa. Darbu valdē turpina valdes loceklis Aldis Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru