Citas ziņas

Atliek Munkevica lietas izskatīšanu

Elīna Pankovska, 02.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesneses slimības dēļ atlikta bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica un viņa partijas biedra Normunda Pīranta kukuļošanas lietas izskatīšana Jūrmalas tiesā, DB pastāstīja R.Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Viņš arī piebilda, ka nākamā sēde esot noteikta 9.februārī, ja neradīšoties jauni apstākļi.

Bijušais R.Munkevics un bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis N.Pīrants tiek apsūdzēti par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Abus apsūdzētos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja pagājušā gada maijā. Viņi esot piedāvājuši Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (Jaunais laiks) piecus tūkstošus latu lielu kukuli, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram R.Munkevicam labvēlīgu rezultātu neuzticības balsojumā, kam vajadzēja notikt 20. maijā.

Tomēr šajā datumā abi apsūdzētie tika aizturēti, bet R. Munkevics gāzts no mēra krēsla. Gan N.Pīrantam, gan R.Munkevicam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Tomēr pērn augustā tiesa lēma, ka pret 50 tūkst. Ls lielu drošības naudu R. Munkevics no apcietinājums ir atbrīvojams, arī N. Pīrants mēnesi vēlāk pret 40 tūkst. Ls drošības naudu tika atbrīvots. Abi apsūdzētie vainu sev inkriminētajos noziegumos noliedz.

Kā iepriekš norādīja A. Leimanis: «R. Munkevics visu noliedz. Viņš nav nevienam ne lūdzis, ne devis, ne ticies.» Patlaban R. Munkevicam ir aizliegt tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos, tomēr šobrīd viņš ir pašreizējā pašvaldības vadītāja Gata Trukšņa padomnieks kultūras un sporta jautājumos.

R.Munkevics DB iepriekš norādīja, ka liegtā iespēja tikt ievēlētam dažādos Jūrmalas domes amatos esot politisks process, kurā tiekot iesaistītas arī tiesībsargājošās iestādes. «Deputāta pienākumus man ir ļauts veikt. Tas nozīmē, ka es drīkstu gan piedalīties domes sēdēs, gan arī man nav ierobežojumu attiecībā uz tuvošanos deputātei Ivetai Blauai,» piebilda R. Munkevics.

Komentāri

Pievienot komentāru