Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Varam piedāvāt tikai ekonomiskās klases numuriņu ar skatu uz parku. Jūras pusē viss ir aizņemts. Cena 1310 latu. Jā, tas ir par vienu nakti,» laipni atbildējusi Baltic Beach Hotel administratore, kad vaicāts par iespēju pārnakšņot viesnīcā 26. jūlijā.

Augusta beigās, kad tūrisma sezona vēl nebūs galā, bet konkurss Jaunais vilnis pagājis, šis numurs maksāšot 85 latus. Tātad uzcenojums ir piecpadsmit reizes, vēsta izdevums Ir.

Jāatgādina, ka konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā notiks no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Viesnīcas īpašnieks Maikls Avrutins nav vēlējies sīkāk komentēt savu cenu politiku, bet neslēpis, ka šis ir īstais pļaujas laiks. «Domāju - neviens jums nepateiks, par cik Jaunā viļņa laikā pieaug cenas. Es arī neteikšu. Bet tāda prakse ir visā pasaulē - es nesen viesojos Ņujorkā liela simpozija laikā un samaksāju par viesnīcu piecreiz vairāk nekā ikdienā. Tas ir normāli,» sacījis uzņēmējs, kura viesnīca ir pazīstama kā Krievijas šovbiznesa lielāko spīdekļu mītne Jaunā viļņa laikā.

«Tas, ka pie mums parasti apmetas zvaigznes, ir prestiža jautājums - ir taču patīkami dzīvot numurā, kur blakus iekārtojusies Alla Pugačova,» viņš sacījis.

Avrutins apstiprinājis, ka šogad slavenā Krievijas estrādes dīva Jūrmalā neviesosies. Tomēr pateikt, ko vietējam biznesam nozīmētu Jaunā viļņa pazušana, uzņēmējs nevarējis: «Es nevaru to izteikt procentos, bet, protams, Jaunais vilnis mūs ietekmē. Tāpat kā visus. Mēs nezinām, kā būtu bez tā.»

Jomas ielā iekārtotajā Hotel Jūrmala SPA vēl esot pāris brīvu numuriņu arī pašām «karstākajām» sezonas dienām. «Jūs varat dabūt divvietīgu numuru par 162 latiem. Cenā ir iekļautas brokastis, sauna un trenažieru zāles apmeklējums. Baseins ir remontā,» stāstījusi viesnīcas administratore.

Jaunā viļņa aritmētika šajā viesnīcā esot vienkārša - konkursa norises laikā trešdaļa viesu ir tā dalībnieki vai apkalpojošais personāls. Būtiska daļa ir arī Krievijas tūristi, kuriem Jaunais vilnis ir kā papildu āķis, lai apmeklētu «modernu vietu», par kādu tiek uzskatīta Jūrmala. Protams, viņi piemaksā, jo standarta cena numuriņam, kuru administratore piedāvāja par 162 latiem, ir 70 latu līdz jūnija vidum, pārējā vasarā 100, bet Jaunā viļņa laikā uzcenojums ir 60%.

Komentāri

Pievienot komentāru