Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/untitled(48).jpg

Tāpat no KP lēmuma izriet, ka līgumos par maksas TV pakalpojumiem ar jauniem abonentiem kopuzņēmumam būs jāietver divas iespējas attiecībā uz līguma noslēgšanu, proti, līgums bez minimālā termiņa un līgumsoda par tā pirmstermiņa izbeigšanu, kuru slēdzot, abonents maksā par maksas TV ierīkošanu pilnu summu; līgums bez minimālā termiņa un līgumsoda par tā pirmstermiņa izbeigšanu, bet ar iespēju abonentiem maksas TV ierīkošanas maksu sadalīt, nepārsniedzot 24 mēnešus, un par līguma pirmstermiņa izbeigšanu abonents maksā atlikušo ierīkošanas maksu, kas ir proporcionāla atlikušajam periodam. Vidējai ierīkošanas maksai, kas tuvināta ierīkošanas izmaksām, ir jābūt norādītai līgumā.

Tostarp otrā iespēja jāattiecina arī uz esošajiem abonentiem, kas kļuvuši par Baltkom un IZZI grupas klientiem pēdējo 12 mēnešu laikā no apvienošanās darījuma juridiskā pabeigšanas datuma, ievērojot, ka līgumā noteikto līgumsoda samaksu drīkst prasīt tikai tādā apmērā, kas sedz atlikušo ierīkošanas maksu, kas nedrīkst pārsniegt vidējo un atlikusī ierīkošanas maksa nedrīkst pārsniegt esošā līgumā noteikto līgumsoda par līguma pārtraukšanu pirms termiņa apmēru.

Šie noteikumi ir jāievēro līdz 2013.gada 15.aprīlim. Apvienošanās dalībniekiem pie būtiskām izmaiņām tirgus struktūrā ir tiesības ierosināt KP pārskatīt šo termiņu, bet ne ātrāk kā pēc sešiem mēnešiem no apvienošanās darījuma juridiskā pabeigšanas datuma.

Izstrādātais līgums par maksas TV pakalpojumiem ar jaunajiem abonentiem un vidējo ierīkošanas maksu, kas tuvināta ierīkošanas izmaksām, ar izmaksu pamatojumu vienu mēnesi pirms piemērošanas kopuzņēmumiem ir jāiesniedz KP saskaņošanai.

Lai nodrošinātu esošo abonentu informēšanu par darījumu, divu nedēļu laikā no darījuma juridiskā pabeigšanas datuma patērētājiem saprotamā un viegli uztveramā veidā TV kanālos Pirmais Baltijas kanāls, LTV1 un LNT skatītājiem laikā no plkst. 19:00 līdz 22:00 divas dienas pēc kārtas jāizvieto paziņojumu par apvienošanās darījumu.

Tāpat kopuzņēmums līdz 2012.gada 15.aprīlim nevar piemērot uz konkurentu izslēgšanas vērstu cenu politiku Rīgā, Balvos, Jēkabpilī un Ludzā attiecībā uz maksas TV pakalpojumu sniegšanu, kā arī tam jānodrošina, ka akcijas vai piedāvājumi, kas vērsti uz potenciāliem maksas TV pakalpojumiem klientiem, ir vienādi visā Latvijā.

Savukārt, ja līdz 2013.gada 15.aprīlim tiks pārtraukta LNT un TV3 kanāla bezmaksas virszemes apraide, apvienošanās dalībniekiem ne vēlāk kā mēneša laikā jāpiedāvā LNT un TV3 noslēgt licences līgumus ar minētiem plašsaziņas līdzekļiem ar nediskriminējošiem noteikumiem.

Apvienošanās atļauja ar minētajiem saistošajiem noteikumiem ir spēkā līdz 2011.gada 15.aprīlim.

KP lēmumu vērtējam pozitīvi, DB saka Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš. «Tirgus izpētē ieguldītais apjomīgais darbs apstiprina nepieciešamību izveidot reālu konkurenci Lattelecom, kurš pēc digitālās TV ieviešanas daudzviet Latvijā ir nonācis ārpus konkurences apstākļos. KP lēmums ir signāls operatoriem turpināt sarunas un veidot uzņēmumu attīstības stratēģisko plānu. Esam gandarīti, ka neskatoties uz konkurenta veidoto publisko spiedienu, KP ir spējusi pieņemt uz nozares attīstību vērstu lēmumu,» tā viņš.

«Neesam pilnībā apmierināti par KP lēmumu. Esam gandarīti, ka mums ir dota zaļā gaisma turpināt sarunas ar Baltkom par apvienošanas darījuma principiem un konkrētiem nosacījumiem. Tomēr bijām pārliecināti, ka nebūs nekādu nosacījumu apvienošanās darījumam. Lai arī KP uzlika noteikumus apvienošanās darījumam, kas vērsti uz patērētāju interešu aizsardzību, nosakot jaunus standartus klientu līgumiem un klientu interešu ievērošanai nozarē, tomēr vairāku gadu garumā, kopš piedāvājam telekomunikācijas pakalpojumus Latvijā, mēs tos esam pilnība izpildījuši. Tādēļ uzskatām, ka šādi nosacījumi nebija nepieciešami un būtiskas izmaiņas IZZI (uzņēmumu) darbībā neieviesīs,» DB norāda IZZI valdes priekšsēdētāja Evija Jugno.

Viņa atzīmē, ka iespējamā uzņēmumu apvienošanās ir sarežģīts un apjomīgs darījums. «Neraugoties uz to, cik laika būs nepieciešams darījuma pabeigšanai tā sarežģītības dēļ, kompānijas jau tagad sāks detalizēti plānot savu tehnisko, administratīvo un finanšu resursu integrāciju,» viņa turpina.

E. Jugno uzsver, ka pēc abu uzņēmumu apvienošanās ieguvēji būs klienti. Proti, pakalpojumu saņēmējiem radīsies papildu iespējas, jo viens operators piedāvās pilnu pakalpojumu paketi: internetu, televīziju, mobilos un fiksētos telefonsakarus. Tiks apvienotas infrastruktūras, paplašināts piedāvāto pakalpojumu grozs. «Izmantot viena operatora sniegtos pakalpojumu komplektus ir izdevīgāk nekā ņemt katru pakalpojumu no cita operatora,» piebilst IZZI valdes priekšsēdētāja.

DB jau ziņoja, ka KP ir atļāvusi IZZI un Baltkom apvienošanos darījumu. Par šo lēmumu nav iepriecināta raidorganizācija TV3 Latvia un Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom.

Komentāri

Pievienot komentāru