Foto

Biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem izpirktas divas reizes ātrāk nekā 2008.gadā

LETA, 08.04.2013

Cilvēki stāv rindā pie Latvijas Leļļu teātra, lai iegādātos biļetes uz Dziesmu un deju svētku koncertiem.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz biļetes uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumiem izpirktas divas reizes ātrāk nekā 2008.gadā.

Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva stāstīja, ka patlaban uz Dziesmu un deju svētkiem ir iegādātas 46 367 biļetes, telefoniski rezervētas 5996 biļetes, kopā 89% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Šobrīd tirdzniecībā palikuši 11% biļešu.

6.aprīlī publiskajā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 58 000 biļešu, kas ir 70% no kopējā sēdvietu skaita uz visiem Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. 32% no visām biļetēm tika iegādāti interneta veikalā, 10% - rezervēti telefoniski, pārējās biļetes ir iegādātas biļešu tirdzniecības vietās.

37% no visām biļetēm, kas tika iegādātas biļešu tirdzniecības vietās, ir nopirktas Rīgā, kur arī veidojās visgarākās rindas. Savukārt reģionos rindas bija mazākas vai to nebija vispār. Vismazāk biļešu ir nopirkts Smiltenē, Saldū, Kuldīgā, Alūksnē, kur iegādāto biļešu skaits nepārsniedz pat 1% no visām publiskajā tirdzniecībā nonākušajām biļetēm, vēstīja Vasiļjeva.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde uzsvēra, ka biļešu pārdošanas sistēma darbojās nepārtraukti un nevienā brīdī biļešu tirdzniecība neapstājās. «Domājot par nākošajiem Dziesmu un deju svētkiem ir jādiskutē un jāpieņem lēmumi par kultūras infrastruktūru, paplašinot norišu vietu skatītāju skaitu. Šogad biļešu cena bija patiesi demokrātiska - vidējā biļešu cena ir 6,5 lati,» pauda Melbārde.

Saskaņā ar Dziesmu svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku no 6.aprīļa publiskajā tirdzniecībā nonāca 70% no kopējā biļešu skaita. 18% biļešu atbilstoši noteiktajam procentuālajam nosacījumam prioritāri tika iepriekš rezervēti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām kā Dziesmu svētku procesa uzturētājām, kā arī latviešu diasporai sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību, 12% no biļešu skaita saskaņā ar Dziesmu svētku padomes lēmumu atvēlēts ielūgumiem.

Melbārde minēja, ka pēc savas misijas Dziesmu un deju svētki ir pielīdzināmi tādiem nozīmīgiem valsts svētkiem kā Latvijas Republikas proklamēšanas dienai un Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienai, līdz ar to svētku rīkotājiem ir stingra pārliecība, ka valsts augstākajām amatpersonām, tajā skaitā Saeimas deputātiem, ir pienākums piedalīties pasākumā, kas ir šo svētku kulminācijas brīdis.

«Sadarbībā ar Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienību esam aicinājuši amatpersonas, kas saņem ielūgumus, izvērtēt iespēju un piedalīties ziedojuma akcijā, rodot iespēju apvienībā esošajām ģimenēm apmeklēt svētku pasākumus,» stāstīja Melbārde.

Uz noslēguma koncerta Līgo ģenerālmēģinājumu, kur vietu skaits paredzēts 21 912 skatītājiem, tika sagatavoti 48 ielūgumi, 2483 vietas rezervētas mākslinieciskajai un tehniskajai realizācijai, bet tirdzniecībā kopumā nonāca 19 068 biļetes, savukārt uz pašu noslēgumu koncertu biļešu tirdzniecībā nonāca 8717 biļetes, bet 4600 - ielūgumiem, savukārt 6132 vietas ir bija iepriekšējā rezervācija.

Otrs pieprasītākais Dziesmu un deju svētku pasākums ir deju lieluzvedums ir Tēvu laipas, kas šovasar tiks demonstrēts četras reizes un kopējais skatītāju skaits būs 23 016. Sākoties biļešu iepriekšpārdošanai, tirdzniecībā nonāca 12 418 biļetes, ielūgumiem paredzētas 2800 vietas, 5822 ir iepriekšēja rezervācija, bet mākslinieciskajai un tehniskajai realizācijai atvēlētas 1976 vietas.

6.aprīlī, pirmajā biļešu tirdzniecības dienā, uz Dziesmu un deju svētkiem (līdz plkst.20) bija nopirkti 86% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Divu stundu laikā kopš tirdzniecības sākuma tika izpirktas visas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz noslēguma koncertu un diviem deju lieluzveduma koncertiem.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks šovasar no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir Gaisma līgo Latvijā.

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bez maksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1.maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Komentāri

Pievienot komentāru