Transports un loģistika

Bio-Venta noraida pārmetumus par uzvaru LDz konkursā

Sandra Dieziņa, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medijos publicētā informācija, ka Lembergu ģimenes uzņēmums saņem 2 miljonu pasūtījumu no Auguļa pārraudzītā Latvijas Dzelzceļa pauž nepatiesu informāciju par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar SIA Bio-Venta tiesību iegūšanu ar biodīzeļdegvielu nodrošināt VAS Latvijas Dzelzceļš meitasuzņēmumu.

Par to Db informē SIA Bio – Venta valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars. Viņš skaidro, ka SIA Bio-Venta biodīzeļdegvielas tirgū darbojas kopš 2008.gada rudens un kā jebkurš uzņēmums ir ieinteresēta pastāvēt un veiksmīgi darboties, gūstot peļņu. Lai nodrošinātu saražotās produkcijas realizāciju, uzņēmums pastāvīgi piedaloties dažādos iepirkumu konkursos un cenu aptaujās. Arī uzvara konkursā par biodīzeļdegvielas piegādi, ko izsludinājusi SIA LDz ritošā sastāva serviss, ir SIA Bio-Venta vadības un darbinieku rūpīga un nopietna darba rezultāts, uzsver A. Janvars.

«Rakstā paustais viedoklis par to, ka piedāvājums iesniegts pēdējā brīdī dēļ it kā SIA Bio-Venta rīcībā esošas plašākas informācijas, ir, maigi sakot, nepatiess, jo visi konkursa piedāvājumi tika iesniegti aizzīmogotās aploksnēs, kuru atvēršana notika konkursa komisijas un konkursa dalībnieku klātbūtnē, izslēdzot jebkādu informācijas noplūdi un konkursa rezultātu sarunāšanu. Starpība starp SIA Bio-Venta un SIA Mežrozīte piedāvājumu bija nevis rakstā minētie daži tūkstoši dolāru, bet vairāk par 23 dolāriem par tonnu, kas sastāda vairākus desmitus tūkstošus dolāru. Raksta autorei, protams, vienalga, ka valsts akciju sabiedrība var ietaupīt šādu summu, jo galvenais ir cīņa pret «oligarhiem»», tā A. Janvars, komentējot pietiek.com publicēto.

Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms 2011.gadā ir 63 300 tonnu biodīzeļdegvielas un šobrīd lielākie SIA Bio-Venta klienti, kas iegādājas biodīzeļdegvielu, ir tādi uzņēmumi kā SIA Neste Latvija(3200 t/gadā), SIA V.Biļuka komercfirma Evija (80 – 100 t/mēnesī), kā arī lietuviešu uzņēmumi - ORLEN Lietuva (14974 t/gadā) un Rapsoil (1000 t/gadā). Līgumi ar šiem uzņēmumiem arī ir piedalīšanās konkursos un cenu aptaujās rezultāts, pie kam, attiecībā par Lietuvas uzņēmumiem – tika izsludināti starptautiski tenderi. Bez tam SIA Bio-Venta klientu vidū ir arī citi uzņēmumi, kas iegādājas 50 – 200 tonnu biodīzeļdegvielas mēnesī, atgādina uzņēmuma vadītājs. Rakstā minētais biodīzeļdegvielas piegādes apjoms SIA LDz ritošā sastāva serviss 1300 tonnu apjomā esot tikai 5% no plānotā rūpnīcas saražotā biodīzeļdegvielas daudzuma.

Komentāri

Pievienot komentāru