Jaunākais izdevums

Laikā, kad strauji mainās darba vide un samazinās rūpnīcu skaits, kurās lielāko daļu darba dara cilvēki, kļūst aktuāls jautājums, kā sevi realizēt nākotnē

Lai sāktu meklēt atbildes uz šo jautājumu Latvijā savu darbību uzsāk uzņēmums SIA Positive Company, kas ir apņēmies palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem ērtāk mainīties ar aktuālām un vērtīgām zināšanām tiešsaistes mācību platformā Meistarklases.com. Tā piedāvās Latvijas iedzīvotājiem mācīties no vietējiem nišu speciālistiem video lekciju, vebināru un klātienes nodarbību veidā. Portāls ir radies no domubiedru sāpes par to, ka Latvijā ir daudz izcili gudru cilvēku, kuriem nav veida, kā nodot savas zināšanas tālāk, un tajā pašā laikā ir daudz cilvēku, kuri nespēj šos speciālistus sasniegt vai atļauties klātienes nodarbības pie viņiem.

«Šāda informācijas apmaiņa ļaus jebkuram padziļinātāk mācīties un izzināt sevis interesējošās tēmas, lai, ļoti iespējams, tās drīz kļūtu par hobiju vai naudas pelnīšanas iespēju,» saka Kristiāns Līcis, Meistarklases.com (SIA Positive Company) vadītājs. Otrs Meistarklases.com virziens ir zināšanas un dzīves prasmes, kuras skolā neiemāca. Piemēram, pabeidzot skolu cilvēks māk matemātiku un mazliet fiziku, bet viņam nav iemācīts, kā pārvaldīt finanses, veidot attiecības vai gaumīgi ģērbties. «Šī būs iespēja aizpildīt zināšanu robus un, iespējams, atklāt jaunas intereses un dzīves aicinājumus,» viņš saka.

Vēl viens izaicinājums, ko risina portāls, ir speciālistu pienācīgs novērtējums un prezentācija. K. Līcis teic, ka Latvijas speciālisti, kuri ir veltījuši daudz gadus un investējuši tūkstošiem eiro savu zināšanu padziļināšanai, bieži vien paliek nepamanīti vai pamanīti tikai kādā šaurā interesentu lokā. Šie cilvēki parasti nenodarbojas ar sevis reklamēšanu un prezentēšanu, jo tas ir laikietilpīgs un pietiekoši sarežģīts process, kuram nav skaidrs rezultāts. «Meistarklases.com piedāvā uzņemties izveidot materiālus, lai šo cilvēku zināšanas un tēlu parādītu sabiedrībai saprotamā un pieejamā veidā, kā arī palīdzētu šiem ekspertiem izveidot ienākumu kanālu, lai tie varētu vairāk laika veltīt savu zināšanu padziļināšanai un labuma sniegšanai sabiedrībai,» viņš norāda.

«Visā pasaulē tiek plaši pētītas skolu sistēmas un eksperti spriež, kā pielāgot simtiem gadu vecu sistēmu mūsdienām, kad arvien biežāk rūpnīcas tiek automatizētas un visas pasaules zināšanas ir pieejamas jebkuram pirmklasniekam viņa viedtelefonā. Lielākie izaicinājumi saistīti tieši ar to, ka izglītības sistēma, tāda kā tā ir tagad, tika radīta industrializācijas laikmeta sākumā ar mērķi radīt piemērotus rūpnīcu darbiniekus. Mūsdienās, lai cilvēks iekļautos darba tirgū un varētu strādāt ar prieku, viņa darbam ir jābūt ar mērķi, viņam ir jāspēj veidot attiecības ar kolēģiem, vadīt stresu un to izraisošos faktorus, kā arī nepazust uzmanību prasošajos komunikācijas kanālos. Tagad, kad strauji mainās darba vide un samazinās rūpnīcu skaits, kurās lielāko daļu darba dara cilvēki, kļūst aktuāls jautājums: kā mēs sevi realizēsim un nodrošināsim jau tuvā nākotnē?

Šobrīd projekts startē Rīgas Domes attīstības departamenta un Altum rīkotajā konkursā Atspēriens, kur tas ir iekļuvis finālā un cīnās par līdzfinansējumu studijas iekārtošanai un aprīkojuma iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Noskaidroti grantu programmas Atspēriens konkursa finālisti

Lelde Petrāne, 12.10.2017

SIA «Robo Hub» veidotajās nodarbībās bērni mācās konstruēt, modelēt un programmēt

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes un Attīstības finanšu institūcijas «Altum» grantu programmā «Atspēriens» ir nosaukti desmit finālisti, kuriem būs iespēja izveidot sava produkta vai pakalpojuma reklāmas video, lai oktobra beigās tos nodotu publiskam sabiedrības balsojumam un cīnītos par konkursa balvu – grantu līdz 12 000 eiro apmērā.

Par «Atspēriena» šīs sezonas finālistiem ir izraudzīti SIA «Robo Hub», SIA «Pannonia Group», SIA «Monetization Solutions», SIA «Tribaso», «EHO - Monitoringa sistēma zirgu izjādēm un treniņiem», SIA «Positive Company», SIA «Sportlex», SIA «Simple Way Engineering», SIA «CastPrint» un «Velovieta».

Finālistu biznesa ideju video prezentācijas tiks nodotas publiskam balsojumam laikā no 30. oktobra līdz 13. novembrim. Balsot varēs vienu reizi dienā, izmantojot vienu no sociālo tīklu Facebook vai Draugiem.lv kontiem. Sabiedrības balsojumā tiks noskaidroti tie uzvarētāji, kas grantos katrs saņems līdz pat 12 000 eiro.

Pretendentiem, kuru idejas nav tikušas finālā, ir iespēja saņemt žūrijas ekspertu vērtējumu un komentārus, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Finansējums

Grantu programmas Atspēriens finansējumu iegūst astoņi jaunie uzņēmēji

Zane Atlāce - Bistere, 17.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes grantu programmā Atspēriens, kuras kopējais apjoms ir 63 000 eiro, piektdien, 17. novembrī, paziņoti astoņi komersanti, kuri saņems grantus, lai veicinātu savu uzņēmējdarbību un virzītu savu pakalpojumu vai produktu tirgū, informē Rīgas dome.

Par Atspēriena šīs sezonas uzvarētājiem ir kļuvuši SIA Robo Hub, SIA Tribaso, SIA EHO, SIA Positive Company, SIA Sportlex, SIA Simple Way Engineering, SIA CastPrint un SIA Velovieta. Šis bija pirmais Atspēriena konkurss, kura žūrija bija arī sabiedrība. Par finālistu desmit biznesa video prezentācijām varēja nobalsot no 30. oktobra līdz 13. novembrim. Balsot varēja vienu reizi dienā, izmantojot vienu no sociālo tīklu Facebook vai Draugiem.lv kontiem. Kopējais saņemto balsu skaits bija gandrīz 27 000.

«Mazais bizness ir liels bizness. Rīgā, Latvijā un visā pasaulē mazais un vidējais bizness veido aptuveni 90% no visiem biznesiem, turklāt tas nav vienkārši liela biznesa miniatūra kopija. Manuprāt, mazais bizness noteikti ir kas vairāk, tas ir drosme darīt šodien nevis rīt vai nākamnedēļ, vēlme ko sasniegt, kas ir lielāka par bailēm no neizdošanās. Un to mēs lieliski redzam arī šī gada Atspēriena laureātos,» teica AS Attīstības finanšu institūcija Altum valdes locekle Inese Zīle.

Komentāri

Pievienot komentāru