Foto

BLRT Grupp stāv uz vairākām kājām un nešūpojas krīzes viļņos

Jana Gavare, 01.08.2012

Jauns tirgus segments ir alumīnija katamarānu būve vēja parkiem. Pašlaik nodots pirmais pasūtījums un Tallinā top nākamie.

Foto: Edmunds Brencis, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Rūpnieciskās produkcijas pieprasījums pasaulē samazinās, taču BLRT Grupp palīdz diversifikācija un jaunu tirgu apgūšana.

BLRT Grupp ir Igaunijas koncerns, kas apvieno 70 uzņēmumus astoņās valstīs un darbojas desmit biznesa virzienos. Pēc neto apgrozījuma, kas 2010. gadā bija 303,8 miljoni eiro, kompānija ierindojas 33. vietā Baltijas lielāko uzņēmumu sarakstā, ko pēc Lursoft informācijas sastāda Dienas Bizness. Šī diversifikācija ir palīdzējusi kompānijai noturēt līdzsvaru mainīgos ekonomiskajos apstākļos, atzīst BLRT Grupp padomes priekšsēdētājs Marks Bermans. «Tas ir viens no mūsu veiksmes faktoriem, ka stāvam ne uz vienas un ne divām kājām, bet četrām piecām.»

Koncerna vadošie darbības virzieni ir kuģu būve un remonts, sarežģītu metālkonstrukciju ražošana, metālprodukcijas apstrāde un tirdzniecība, gāzu ražošana un tirdzniecība. 2011. gadā koncerna uzņēmums Elme Metall iegādājās nekustamo īpašumu Rīgas metālkonstrukciju rūpnīcas teritorijā Katlakalna ielā, kur būvē Baltijā lielāko metālprodukcijas loģistikas un servisa centru. Šogad Latvijā darbu uzsākusi BLRT grupas kompānija Refonda, kas nodarbojas ar metāllūžņu pārstrādi un tirdzniecību Igaunijā un Lietuvā.

Tagad tā ir atklājusi savu laukumu arī Latvijā un plāno izveidot vēl vairākus, iegūstot 20% Latvijas tirgus. Latvijā darbojas arī Elme Messer Gaas (EMG) kopuzņēmums, kas šogad Liepājā atklās jaunu rūpniecisko gāzu ražotni, kuras produkciju patērēs galvenokārt a/s Liepājas metalurgs. Līdzīgas ražotnes EMG būvē arī Igaunijā un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tallink ieguldīs miljonu eiro prāmja Romantika kapitālremontā

BNS, 10.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas prāmju operatorkompānija Tallink šogad plāno investēt apmēram vienu miljonu eiro pasažieru prāmja Romantika kapitālremontā.

Projekts, kuru plānots turpināt visu 2015.gadu, tika sākts šomēnes, kad prāmis vairāk nekā nedēļu pavadīja sausajā dokā Somijā, kas pieder Igaunijas grupas BLRT kompānijai Turku Repair Yard, un tika veikts liels darbs prāmja interjera renovācijai, informēja Tallink preses pārstāve Lūlea Lēne.

Vienlaikus tika sākts darbs grīdu, sienu un audumu atjaunošanai, tostarp pasažieru kajītēs. Interjera atjaunošanas darbs turpināsies tuvāko mēnešu laikā.

Tehnisko darbu vidū bija kuģa korpusa zemūdens daļas tīrīšana un krāsošana, automašīnu klāja tīrīšana un krāsošana, kā arī dzenskrūves un enerģijas padeves sistēmas uzturēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Transferwise dibinātāji joprojām ir Igaunijā turīgākie cilvēki

LETA--ERR, 30.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes maksājumu pakalpojuma «Transferwise» dibinātāji Kristo Kērmans un Tāvets Hinrikuss saglabājuši līderu pozīcijas biznesa laikraksta «Aripaev» veidotajā Igaunijas bagātāko cilvēku sarakstā.

Kā liecina laikraksta aplēses, Igaunijā bagātākais cilvēks arī šogad ir Kērmans, kura aktīvu kopējā vērtība ir 644,7 miljoni eiro. Viņa biznesa partneris Hinrikuss ieņem otro vietu ar 512,6 miljonu eiro turību.

Abi Igaunijā bagātākie cilvēki gada laikā savu bagātību vairāk nekā dubultojuši.

Trešajā vietā šogad ierindots enerģētikas jomas uzņēmējs Kristjans Rahu, kurš pērn sarakstā bija 12.vietā. Viņa aktīvu vērtība šogad tiek lēsta 312 miljonu eiro apmērā, lai gan pērn tā sasniedza tikai 132,6 miljonus eiro. Krasais viņa turības pieaugums saistāms ar to, ka 2018.gada novembrī Rahu vairāk nekā 350 miljonu eiro vērtā darījumā pārdeva savu enerģētikas uzņēmumu «Utilitas».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielveikalu attīstītājs saglabājis bagātākā cilvēka titulu Igaunijā

Gunta Kursiša, 28.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas bagātāko uzņēmēju sarakstā atrodas dažādu uzņēmējdarbības jomu pārstāvji, tomēr paša pārtikušākā Igaunijas uzņēmēja godu ir saglabājis lielveikalu īpašnieks Hilars Teders. Viņa aktīvu apjoms ir 350 milj. eiro, liecina Igaunijas biznesa laikraksta Äripäev izveidotais saraksts.

H. Teders attīsta un pārvalda iepirkšanās centrus Krievijā un Ukrainā, un viņam pieder viens no Krievijas lielākajiem iepirkšanās centriem O'Key. Tiesa gan, gada laikā H. Tedera bagātības nedaudz sarukušas, jo vēl pērn viņam piederošo aktīvu apjoms tika lēsts 383 milj. eiro apmērā, tomēr bagātākā Igaunijas vīra gods ir saglabāts.

Otrs bagātākais uzņēmējs Igaunijā ir Oļegs Osinovskis, kurš nodarbojas ar dzelzceļa pārvadājumu biznesu. Viņa kapitāls ir 223 milj. eiro. Savukārt trešajā vietā ar 182 milj. eiro bagātībām atrodas Fjodors Bermans, kuram pieder kuģu būves uzņēmums BLRT Grupp. Viņa bagātību apjoms mērāms 182 milj. eiro apmērā, kas salīdzinot ar pagājušo gadu, ir sarukušas par septiņiem miljoniem eiro. Tādēļ attiecīgi pērn O. Osinovskis atradās bagātāko uzņēmēju saraksta trešajā vietā, bet F. Bermans – otrajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltijas TOP 100: Apgrozījuma līderi – lietuvieši

Aleksejs Sentuhovskis, PwC Finanšu vadības un darījumu konsultāciju nodaļas menedžeris, 16.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielāko uzņēmumu sarakstā izteikti ir jūtams lietuviešu īpatsvars. Visa Baltijas TOP 100 līderis ir naftas sektora uzņēmums Orlen Lietuva ar 4,565 miljardu eiro lielu apgrozījumu.

Šim uzņēmumam arī pieder vienīgā naftas pārstrādes rūpnīca Baltijā. Tā apgrozījums ir trīs reizes lielāks nekā 2. vietas ieguvējam Lietuvas uzņēmumam Maxima LT, kura apgrozījums 2014. gadā bija 1,494 miljardi eiro. Trijnieku noslēdz Igaunijas telekomunikāciju uzņēmumus Ericsson Eesti ar 1,362 miljardu eiro lielu apgrozījumu. Savukārt Latvijas lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma ir Uralchem Trading, kas ierindojas topa 4. vietā ar 1,135 miljardu eiro lielu apgrozījumu 2014. gadā, kas ir četras reizes mazāks nekā topa līderim Orlen Lietuva. Uralchem Trading trešo gadu pēc kārtas ir Latvijas lielākais uzņēmums un vienīgais Latvijas uzņēmums, kura apgrozījums pārsniedz miljardu eiro. Uzņēmums ir Krievijas Uralhim grupas sastāvdaļā un nodrošina grupā ražotā slāpekļa, fosfāta un komplekso minerālmēslu tirdzniecību ārpus Krievijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metālapstrādes nozares uzņēmums Elme Metall, kurš ietilpst koncerna BLRT Grupp sastāvā, pabeidzis jauna noliktavu kompleksa būvniecību, kas atrodas Klaipēdas brīvajā ekonomiskajā zonā.

Reģiona lielākā noliktavu kompleksa būvniecība metālizstrādājumu uzglabāšanai un izplatīšanai ir vēl viens solis Elme Metall uzņēmumu grupas attīstības stratēģijas īstenošanā. Tehniskais aprīkojums pilnībā atbilst visām mūsdienu preču uzglabāšanas prasībām, un iekšējais loģistikas dienests nodrošina preču gatavību nosūtīšanai jebkurā klienta izvēlētajā laikā. Jaunais noliktavu komplekss ļauj vienlaicīgi apkalpot lielu skaitu kravas transportlīdzekļu.

"Pateicoties noliktavu platību pieaugumam, mēs varēsim paplašināt piedāvāto preču klāstu un radīt labvēlīgākus apstākļus mazumtirdzniecības un mazās vairumtirdzniecības attīstībai reģionā, uzlabot kopējo klientu apkalpošanas kvalitātes līmeni, kas savukārt ļaus mums nostiprināt pozīcijas Lietuvas tirgū," komentē UAB Elme Metall Lithuania direktors Vitautas Jankunas.

Komentāri

Pievienot komentāru