Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmuma SIA "Byko-Lat" apgrozījums pērn strādāja ar 122,88 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 48,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga 2,8 reizes - līdz 15,586 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka 2021.gadā turpinājās pieaugoša pieprasījuma tirgus tendences, vasaras vidū radot gandrīz deficīta apstākļus, kā rezultātā zāģmateriālu cenas Eiropā pieauga līdz šim neredzētam rekordlīmenim.

Tāpat kompānijas ziņojumā tiek norādīts, ka uzņēmums spēja izmantot šo tirgus situāciju sava labā, lai ievērojami palielinātu pārdošanas apjomu un gandrīz trīskāršotu gada neto peļņu.

Lai gan kopš pagājušā gada 4.ceturkšņa ir vērojams zāģmateriālu cenu kritums, šobrīd esošais cenu līmenis joprojām ievērojami pārsniedz 2020.gada sākuma cenu līmeni. Vienlaikus kompānijas vadībai ziņojumā uzsverot, ka šāda cenu korekcija bija paredzama jau vasaras nogalē, un kompānijai bija pietiekoši laiks tai sagatavoties un samazināt cenu svārstību radītos riskus.

Tāpat kompānijas vadība norādīja, ka joprojām saglabājas augsts pieprasījums pēc "Byko-Lat" ražotajiem logiem, durvīm, dārza precēm un mājām. 2021.gadā ražošanas jaudas bija pilnībā noslogotas, un arī nākamajam gadam jau šobrīd ir pietiekams pasūtījumu apjoms.

Jau vēstīts, ka 2020.gadā "Byko-Lat" strādāja ar 82,691 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 4,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 55% - līdz 5,487 miljoniem eiro.

Kompānija "Byko-Lat" ir viens no vadošajiem kokmateriālu eksportētājiem. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 48 151 eiro. "Byko-Lat" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētā kompānija "Bergs Timber".

Komentāri

Pievienot komentāru