Ražošana

Caljan Rite-hite Latvia palielina ražošanas apjomus

Lelde Petrāne, 19.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaugot pasaulē pieprasījumam pēc preču iegādes internetā, palielinās arī pasta sūtījumu apjoms. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kas veicinājis ražošanas apjomu palielināšanu Caljan Rite-hite Latvia SIA LSEZ, kas ražo teleskopiskos konveijerus sīkpaku iekraušanai un izkraušanai pasta šķirotavām visā pasaulē, liecina medijiem sniegtā informācija.

Caljan Rite-hite Latvija SIA LSEZ ražo teleskopiskos konveijerus un tieši pēdējā gada laikā ievērojami palielinājušies ražošanas apjomi, ko nosaka pieprasījums pēc saražotās produkcijas. Kā pastāstīja Caljan Rite-hite Latvija SIA LSEZ direktors Gatis Dradeika, 2014. gadu uzņēmums noslēdza ar 8,5 milj. EUR apgrozījumu, bet šogad plāno pārsniegt 10 milj. EUR apgrozījumu. Visa saražotā produkcija tiek eksportēta, bet lielākās eksporta valstis ir ASV, Brazīlija, Vācija, Austrālija.

Pieaugot ražošanas apjomiem, palielinājies arī darbinieku skaits. Šobrīd uzņēmumā strādā 85 cilvēki, kas ir par 29 darbiniekiem vairāk nekā gadu iepriekš. Arī tuvākajā laikā plānots palielināt uzņēmumā strādājošo skaitu.

Uzņēmumā ir trīs iecirkņi jeb nodaļas. Metālapstrādes un metināšanas iecirknī tiek izgatavoti paši konveijeri, mehāniskajā iecirknī tie tiek aprīkoti ar nepieciešamajiem mehānismiem un pilnībā sagatavoti savu funkciju veikšanai, bet viss process sākas projektēšanas nodaļā, kurā ik dienu strādā 6 inženieri.

Uzņēmums teleskopiskos konveijerus ražo pēc pasūtījuma. G. Dradeika uzsver, ja sākotnēji Liepājā atradās tikai metināšanas iecirknis, kas izgatavo pašus konveijerus, tad šobrīd uz vietas uzņēmumā ir pilns ražošanas cikls no tehniskā projekta izstrādes līdz gatavam produktam.

Caljan Rite-hite Latvija SIA LSEZ vadītājs arī apstiprināja, ka ir vienošanās ar Liepājas biznesa centra vadību, ka Caljan Rite-hite Latvija nomās papildu telpas topošajos ražošanas korpusos turpat blakus Kapsēdes ielā 4. Ja sākotnēji telpas varētu tikt izmantotas kā loģistikas centrs, noliktava, tad perspektīvā varētu tur izvietot ražotni jaunam produktam.

Caljan Rite-hite Latvija SIA LSEZ ir Dānijas uzņēmuma Caljan Rite-hite meitas uzņēmums ar ASV kapitālu, kas Liepājā strādā no 2006. gada. Uzņēmums ir ieguvis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu un darbojas Liepājas Biznesa centra teritorijā Kapsēdes ielā 2, Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru