Finanses

Candy Crush izstrādātāja vērtība nogāžas par piektdaļu

Žanete Hāka, 14.08.2014

Jaunākais izdevums

Sociālo tīklu un mobilo telefonu spēļu izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena saruka pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par sliktākiem otrā ceturkšņa ieņēmumiem nekā gaidīts, jo mazinājās Candy Crush Saga ienākumi, raksta Reuters.

Kompānija plāno, ka ieņēmumi šajā gadā sasniegs 2,25-2,35 miljardus ASV dolāru. Iepriekš tika paredzēti ienākumi 2,55-2,65 miljardu eiro apmērā.

King otrā ceturkšņa rezervācijas, kas liecina par nākotnes ieņēmumiem, bija 611 miljoni dolāru, kas ir par 27% vairāk nekā pirms gada, tomēr tas ir mazāk nekā pagājušajā ceturksnī, kad tā ziņoja par rezervācijām 641,1 miljona eiro apmērā. Kopumā 2. ceturksnī uzņēmuma ienākumi sasniedza 594 miljonus dolāru, salīdzinot ar 456 miljoniem dolāru pirms gada.

King paziņoja arī par speciālo dividenžu 150 miljonu ASV dolāru apmērā jeb 46,9 centus par akciju izmaksu.

Pēc šiem paziņojumiem uzņēmuma akcijas cena saruka par 22% līdz 18,2 dolāriem par akciju.

Uzņēmums savas akcijas biržā sāka kotēt šā gada martā. Jau toreiz daudzi analītiķi izteica šaubas par kompānijas ieņēmumu ilgstpēju, un aizvien investori norāda, ka, kamēr vien King nepiedāvās vairākus ilgtermiņa produktus, tā varētu ciest tādas pašas neveiksmes kā Farmville radītājs Zynga un Angry Birds attīstītājs Rovio Corp, kas vairs nespēj uzturēt iepriekšējo spēlētāju skaitu, mazinoties arī ienākumiem.

Patlaban gan uzņēmums piedāvā jaunas spēles, piemēram, Farm Heroes Saga un Bubble Witch 2 Saga, kas pagaidām kompensē Candy Crush Saga lietotāju samazinājumu. Iepriekš šī spēle veidoja aptuveni 60% no ieņēmumiem.

Kompānijas finanšu direktors Hops Kohrans uzsvēris, ka uzņēmums sagaida, ka Candy Crush ieņēmumi saruks, tomēr uzņēmumam ir ļoti spēcīgas un garas rezerves. Viņš stāstījis, ka Candy Crush «māsa» tiks laista klajā 4. ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu spēles Candy Crush Saga veidotāja King Digital Entertainment akcijas cena otrajā dienā pēc tirdzniecības sākšanas biržā turpinājusi sarukt.

King akcijas cena pirmajā dienā nogāzās par 16%, un nākamajā dienā saruka par 2,68%.

Tādējādi tas ir lielākais no jauna biržā iekļauta ASV uzņēmuma akcijas cenas kritums pēdējo četru mēnešu laikā. Jāatzīmē, ka kompānija IPO laikā akcijas piedāvāja lētāk nekā tā lielākie konkurenti.

Kā skaidro Sica Wealth Management eksperti, akcijas cenas kritumu veicināja investoru bažas, ka Candy Crush popularitāte drīz izgaisīs, un uzņēmums vairs negūs tik lielus ienākumus. Viņi skaidro, ka daudzi ieguldītāji domāja, ka pēc biržas atvēršanas akcijas cena pēc inerces ies uz augšu, taču tas nenotika, un, ja tas nenotiek, visticamāk, kāpumu nevar gaidīt, tādēļ daudzi slēdz pozīcijas pēc iespējas ātrāk, lai minimizētu zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plaši zināmās mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena pēc tirdzniecības sesijas sākuma Ņujorkas biržā saruka par 15%, liecina Reuters dati.

King sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistīja aptuveni 500 miljonus ASV dolāru, piedāvājot akciju par 22,5 dolāriem, kas ir vidējā atzīme sākotnēji noteiktajā cenas diapazonā.

King akcijas cena tirdzniecības sesijas sākumā maksāja 20,5 dolārus un tad saruka līdz 19,08 dolāriem par akciju.

Db.lv jau rakstīja, ka, kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga izstrādātājs IPO laikā piesaista 500 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistījis 500 miljonus ASV dolāru, raksta Wall Street Journal.

Kopumā pārdoti 22,2 miljoni kompānijas akciju.

Vienas akcijas cena noteikta 22,5 dolāri, kas ir pa vidu sākotnēji noteiktajam cenas diapazonam – 21 līdz 24 dolāriem.

Uzņēmuma akcijas trešdien sāks tirgot Ņujorkas biržā.

Pārdodot akcijas, 350 miljonus ASV dolāru piesaistījis King un 150 miljonus dolāru – iepriekšējie investori, kā, piemēram, privātā kapitāla kompānija Apax Partners LLP.

Kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija King, kura izstrādājusi mobilo telefonu spēli Candy Crush Saga plāno iet ASV biržā, un daži analītiķi prognozē, ka uzņēmums varētu piesaistīt vairāk nekā 5 miljardus dolāru, tādējādi aiz sevis atstājot virkni citu tehnoloģiju kompāniju, raksta Reuters.

Veiksmīgā Twitter ieiešana vērtspapīru tirgū un Facebook akcijas pieaugums ir veicinājis runas tirgus dalībnieku vidū, ka vairākas tehnoloģiju kompānijas šajā gadā varētu ieiet tirgū. Kā piemēri tiek minēti Spotify, AirBnB, Square, kā arī King. Tiesa gan, daļa analītiķu apšauba, vai King spēj ilgtermiņā nodrošināt tik strauju izaugsmi, ko lielākoties veicina citu spēļu izstrādātāju grūtības.

Spēles Farmville izstrādātāja Zynga akcijas cena kopš sākotnējā publiskā piedāvājuma 2011. gada beigās ir sarukusi uz pusi, bet Somijas Rovio patlaban stagnē, nespējot atkārtot 2010. gada spēles Angry Birds panākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga īpašnieku vidū varēs iekļūt, samaksājot 24 dolārus

Žanete Hāka, 12.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu spēļu attīstītājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā plāno piedāvāt 22,2 miljonus vērtspapīru, raksta MarketWatch.

Vienu akciju plānots pārdot par cenu 21-24 dolāri. Tādējādi IPO laikā paredzēts piesaistīt 532,8 miljonus dolāru.

Kā liecina uzņēmuma sniegtā informācija, privātā kapitāla uzņēmuma Apax Partners, kuram patlaban pieder lielākā kompānijas daļa, akciju īpatsvars saruks no 48% līdz 44%.

Db.lv jau rakstīja, ka spēle Candy Crush Saga, kuras princips ir novietot trīs vienas krāsas saldumus rindā un tad tie pazūd, pērn bija visvairāk lejuplādētā bezmaksas aplikācija, kā arī gada ienesīgākā aplikācija. Kopumā kopš spēles palaišanas tirgū 2012. gadā tā ir lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonus reižu. Pamatspēle ir bez maksas, tomēr spēlētājiem ir jāmaksā par papildus dzīvībām vai papildus iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 28. septembrī, Piņķos oficiāli tika atklāta King’s College, Britu skola Latvijā, kas ir pirmā britu izglītības programmas iestāde Baltijas valstīs, informē King’s College, Britu skolas Latvijā sabiedrisko attiecību pārstāve Gita Deniškāne.

Šogad mācības skolā uzsāka 72 bērni vecumā no 3 līdz 10 gadiem un audzēkņu skaits ik gadu pieaugs.

Skolas pirmajā mācību gadā darbu uzsāka septiņi starptautiski pieredzējuši skolotāji un to skaits ar katru gadu palielināsies. Visi skolotāji ir apmācīti Lielbritānijā un angļu valoda ir viņu dzimtā valoda. G. Deniškāne atzīmē - būtiski, ka visiem šiem skolotājiem ir pieredze darbā ar bērniem, kuriem angļu valoda ir otrā valoda. Papildu starptautiskajam mācībspēkam, ar skolēniem strādā klases asistenti, kas pārzina vairākas valodas un latviešu valodas skolotāja. Bērniem tiek piedāvātas arī dažādas ārpusklases nodarbības - valodu apguve, sporta treniņi, mākslas un mūzikas pulciņi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallink Grupa iegādājusies franšīzes tiesības globālās ātrās ēdināšanas ķēdes Burger King attīstībai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Baltijas valstis ir vienas no tām retajām valstīm Eiropā, kurās šobrīd nav šīs ķēdes restorāni.

Saskaņā ar šo līgumu Tallink Grupa, kas atvēra pirmo peldošo Burger King restorānu 2016. gadā, šobrīd papildus iegādājusies ekskluzīvas franšīzes tiesības Burger King ķēdes attīstībai Baltijas valstīs. Kompānija atvērs Burger King restorānus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nākamo gadu laikā, un saskaņā ar līgumu katra atvērtā restorāna licences darbības laiks būs 20 gadi. Pirmos restorānus Igaunijā plānots atvērt šajā ziemā.

«Vispazīstamākais Burger King produkts ir WHOPPER® burgers, kas pēdējos 60 gadus raksturojis īstu Amerikāņu burgeru visā pasaulē,» sacīja Paavo Nogene, AS Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs.

«Tallink veica vēsturisku darījumu jau 2016. gadā, atverot ķēdes pirmos restorānus uz kuģiem, un šobrīd mēs atkal radām vēsturi, atvedot WHOPPER® burgeri un arī citus populāros Burger King produktus cilvēkiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas regulators ir devis atļauju ASV ātrās ēdināšanas kompānijai Burger King iegādāties Kanādas ātrās ēdināšanas uzņēmumu Tim Hortons, apmēram deviņu mljardu eiro vērtā darījuma rezultātā izveidojot trešo lielāko ātrās ēdināšanas uzņēmumu pasaulē.

Kanādas ekonomikas ministrs Džeimss Mūrs, kuram ir regulatora funkcijas, paziņojumā norādījis, ka Burger King ir piekritis viņa izvirzītajam apvienošanās nosacījumam nesamazināt Tim Hortons darbinieku skaitu.

Tim Hortons dos Burger King lielāku ietekmi kafijas un brokastu tirgū.

Jaunās kompānijas galvenā mītne atradīsies Kanādā, kas nodrošinās Burger King zemākus nodokļus. Šādas nodokļu samazināšanas metodes ir kritizējis ASV prezidents Baraks Obama un ASV Kongress, jo tas nozīmē mazākus ieņēmumus ASV budžetā. Burger King un Tim Hortons norāda, ka abas restorānu ķēdes tiks pārvaldītas atsevišķi, un, Burger King joprojām tiks vadīts no ASV pilsētas Maiami.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šis gads ASV akciju tirgū iesācies visai nepārliecinoši, ir kompānijas, kuru akciju cenas spējušas demonstrēt straujāku pieaugumu. Turklāt, lai cik tas arī nešķistu dīvaini, pastiprināti tiek pirktas to kompāniju akcijas, kuras jau ilgstoši nespēj strādāt ar peļņu un kurām peļņas ziņā liesi gadi tiek prognozēti arī nākotnē, novērojis Bloomberg.

Pamatā tiek liktas cerības uz dažādiem ar lielāku risku saistītiem tautsaimniecības sektoriem, piemēram, interneta tehnoloģiju sektoru.

Investoru omu uzlabojuši arī vairāki milzīgi korporatīvie darījumi, kur, piemēram, farmācijas kompānija Actavis par 25 miljardiem ASV dolāru lēmusi pārņemt biotehnoloģiju kompāniju Forest Laboratories, kura savu darbību saista ar zāļu izstrādi pret Alcheimera slimību. Tāpat vēl pagājušajā nedēļā Facebook lēma par 19 miljardiem ASV dolāru iegādāties tiešsaistes uzņēmumu WhatsApp. Zināmas spekulācijas un ažiotāža saistās arī ar jauniem spēlētājiem akciju tirgū – tiek gaidīta, piemēram, King Digital Entertainment debija biržā, kas izstrādājusi šobrīd populāro spēli Candy Crush Saga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas uzņēmums Rovio Entertainment Ltd., slaveno Angry Birds spēļu veidotājs, paziņojis, ka likvidēs līdz pat 130 darbavietām, kas atbilst apmēram 16% no darbaspēka, ziņo The Wall Street Journal.

«Mēs veidojām savu komandu, pieņemot, ka notiks straujāka izaugsme nekā ir noticis īstenībā,» atzinusi pati kompānija.

Spēļu veidotājs norādījis, ka vislielāko izaugsmi turpmāk redz tieši spēlēs un patēriņa produktos, nevis citās nišās, kurās tas centies ielauzties.

Rovio un Angry Birds spēļu sērijai «spārnus apgriezusi» spēcīgā konkurence ar tādiem spēļu izstrādātājiem kā Supercell (Clash of Clans, Hay Day, and Boom Beach) un King Digital Entertainment (Candy Crush Saga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu ķēdes Burger King franšīzes īpašnieks Baltijas valstīs Tallink Grupp atvēris pirmo Burger King restorānu ārpus Igaunijas, informē uzņēmumā.

310 kvadrātmetru plašais restorāns ar 112 vietām atrodas iepirkšanās centrā Akropole.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ ēdieni sākotnēji būs pieejami tikai līdzņemšanai vai piegādei uz mājām.

Burger King nolūkojis vietas vēl diviem restorāniem Latvijā 

Līdz ar trīs restorānu atvēršanu Latvijā, globālā zīmola Burger King franšīzes īpašnieki...

Komentējot globālās ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes darbības uzsākšanu Latvijā, Tallink Grupp mazumtirdzniecības biznesa attīstības vadītāja Katre Kevaska sacīja, ka "neraugoties uz šķēršļiem, ar kuriem esam saskārušies šogad, mēs priecājamies par iespēju piedāvāt garšas no Burger King ēdienkartes arī Latvijas ātrās ēdināšanas cienītājiem".

"Esam gandarīti par pirmā Burger King restorāna Latvijā atvēršanos tieši pie mums. Burger King ir zīmols, kas Latvijā raisījis plašu interesi," piebilst Zane Kaktiņa, iepirkšanās un izklaides centra Akropole vadītāja.

Restorāns Burger King Akropolē ir pirmais starptautiskā zīmola restorāns, kas atvērts ārpus Igaunijas, un kopumā sestais restorāns Baltijas valstīs, kas atvērts šogad. Jaunajā restorānā Rīgā strādās aptuveni 30 cilvēku.

Līdz 2020.gada beigām uzņēmums plāno atvērt vēl divus restorānus Baltijas valstīs: vienu Viļņā, Lietuvā, un otru Tallinā, Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salienā piektdien ielikts pamatakmens King's College, Britu skolai Latvijā , kas būs pirmā izglītības iestāde Baltijā, kuras mācību programma tiek veidota pēc Britu izglītības sistēmas augstajiem standartiem un sagatavo skolēnus iestājeksāmeniem labākajās pasaules universitātēs.

King's College Britu skola Latvijā būs viena no astoņām prestižajām britu King's College skolām pasaulē. Kopumā Salienā šī būs trešā izglītības iestāde, kas tiek veidota pēc starptautiskas izglītības programmas pamatprincipiem. King`s College Latvija durvis vērs 2017.gada septembrī, un skolēnu uzņemšana jau ir uzsākta.

Pamatakmens ieguldīšanā piedalījās King's Group korporatīvās attīstības vadītājs Nicholas Fry Jáuregui, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Tim Colley, Babītes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Senkāns, Saliena SIA valdes priekšsēdētājs Michael Makarov, Diānas Zalānes projektu biroja arhitekte Agnese Tautiete un projekta attīstītājs ESPI SIA projekta vadītājs Reinis Raznačs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reti kuras kompānijas šefs būs veicis savas organizācijas restrukturizāciju un zīmola identitātes maiņu bruņuvestē, jo veicamās reformas ir tik apjomīgas un tik ļoti pretējas organizācijas vēsturiskajai pieredzei, ka daudzi tās locekļi pašu reformatoru gribētu redzēt aukstu. Šis noteikti pretendē uz trakāko organizācijas reformas un zīmolvedības stāstu, kāds db.lv ir bijis lasāms.

Antonio Fernandess jeb King Tone bija ASV skaitliski lielākās bandas Latin Kings dekriminalizācijas un sociālās iekļaušanās reformas sludinātājs. 1996. gadā Ņujorkas bandas atzara dibinātājs King Blood, būdams mūža ieslodzījuma priekšā vieninieka kamerā, nodeva savu varu King Tone, kurš reorganizēja bandu pēc ļoti izstrādāta hierarhijas plāna ar mērķi kontrolēt, lai viņa nevardarbības, dekriminalizācijas un sociālā taisnīguma vēsts jeb, kā viņš pats saka, vēsts, «kā mīlestība izskatās bandā», tiktu sludināta, piekopta un rituāli godināta.

Ņujorkas Latin Kings banda King Tone vadībā (viņš sevi sauc par CEO – kompānijas šefu) divu gadu laikā pieauga par vairāk nekā 1000 piederīgajiem. Varas iestādes nenoticēja latīņamerikāņu bandas labprātīgajai dekriminalizācijai un tās pārejai no noziedzības uz «vienkāršu» civilo nepakļaušanos sociālo un politisko netaisnību priekšā. Tālaika mērs Rūdolfs Džuliani apsolīja King Tone «iesēdināt», un 1999. gadā viņam piesprieda no 12,5 gadu cietumsodu par konspirāciju un līdzdalību narkotiku tirdzniecībā. Par labu uzvedību viņu atbrīvoja pēc 10 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas apavu tirgotājs "NS King" (SIA "NITTIS") pievienojies Baltijas e-komercijas uzņēmuma "Pigu Grupa" izveidotajai "marketplace" platformai.

Šobrīd uzņēmuma preces ir pieejamas visos trīs "Pigu Grupai" piederošajos veikalos, tajā skaitā 220.lv.

"NS King" darbojas visā Baltijā ar 50 apavu veikalu lielu ķēdi un interneta veikalu, pārstāvot tādus zīmolus kā "Rieker", "Mustang", "Bugatti" un vēl citus.

"Pievienošanās "Pigu Grupas" tirdzniecības platformai, galvenokārt, bija solis tuvāk mūsu klientiem. Mēs vēlamies būt tur, kur ir ērti veikt pirkumus tiešsaistē. "Pigu Grupas" maksājumi un piegādes nosacījumi pilnīgi noteikti šīs ērtības nodrošina, jo tā ir vide, pie kuras ir pieraduši vairums pircēju Baltijā. Pievienojoties "Pigu Grupai", mēs ne tikai sasniedzam klientus viņiem izdevīgā un ērtā veidā, bet arī paplašinām savu klientu bāzi," norāda "NS King" e-komercijas vadītājs Andrejs Maksimiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais pasaulē peldošais ātrās ēdināšanas restorāns BURGER KING atvērts uz Tallink Shuttle prāmja M/S Star, kas kursē maršrutā Tallina–Helsinki.

Šis ātrās ēdināšanas restorāns BURGER KING ir lielākais Somijā un pirmais Igaunijā.

Ātrās ēdināšanas restorāna BURGER KING koncepta franšīzes atvēršana uz prāmja esot labs pārbaudījums sinerģijai starp diviem spēcīgiem zīmoliem un pakalpojumu sniedzējiem. BURGER KING lieliski iederoties ātrajā maršrutā starp Helsinkiem un Tallinu.

Ātrās ēdināšanas restorāns atrodas uz 9. klāja, aizvietojot restorānu Quick&Easy. Ātrās ēdināšanas restorānā BURGER KING ir gandrīz 300 sēdvietas. Savukārt ēdiena līdzņemšanas serviss dod pasažieriem iespēju ēst arī citā vietā uz prāmja. Restorāna darbinieki ir apmācīti un sagatavoti atbilstoši restorānu ķēdes starptautiskajam konceptam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrais ēdinātājs "Burger King" savus centienus izsvītrot mākslīgos konservantus un citas piedevas no uzņēmuma ēdienkartes reklamē ar sapelējušiem burgeriem, vēsta "CNN".

Burgeru ķēde ASV tirgū nākusi klajā ar sava jaunā produkta "Whopper", kas brīvs ko konservantiem, reklāmas kampaņu. Netradicionālajā kampaņā parādīts, kā "Whopper" palēnām, 34 dienu periodā pārklājas ar pelējumu, fonā skanot 1959. gada dziesmai "What A Difference A Day Makes".

Līdz 45 sekunžu garās reklāmas beigām "Whopper" ir pilnībā sabojājies.

"Restaurant Brands International", kam pieder "Burger King", uzsver, ka klienti vēlas veselīgākas, organiskas sastāvdaļas. Arī pētījumi pierādījuši, ka gados jaunāki cilvēki ir gatavi maksāt augstākas cenas par produktiem, kas izgatavoti no dabīgām, videi draudzīgākām sastāvdaļām.

"McDonald's", "Burger King" un "Wendy's" ir trīs lielākās burgeru ķēdes Amerikas Savienotajās Valstīs. "McDonald's" dažās burgeru sastāvdaļās pārtrauca lietot konservantus jau 2018. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallink Grupp, kas ir Burger King franšīzes īpašnieks Baltijas valstīs, Rīgā, Galerijā Centrs atklājis desmito Burger King restorānu Baltijā.

Jaunais restorāns atrodas iepirkšanās centra divos stāvos ar plašu āra terasi.

“10. Burger King restorāna darbības uzsākšana Baltijā nedaudz vairāk kā viena gada laikā un tik sarežģītos apstākļos, kurus pieredzējām pandēmijas laikā, nav bijis viegls uzdevums,” komentē Tallink Grupp mazumtirdzniecības biznesa attīstības Baltijā vadītāja Katre Kevaska.

Jau vēstīts, ka pērn Rīgā, tirdzniecības centrā "Akropole" tika atvērts pirmais "Burger King" restorāns Latvijā, bet vēlāk, šā gada sākumā, franšīzes restorāns atklāts arī Vienības gatvē 113, Rīgā.

2019.gada rudenī "Tallink Grupp" ieguva franšīzes tiesības Baltijas valstīs globālajai ātrās ēdināšanas ķēdei "Burger King".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rīgā atklās pirmo gultu ražotāja King Koil veikalu Baltijas valstīs

Dienas Bizness, 14.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā gultu un matraču ražotājs King Koil ceturtdien, 16.jūnijā atklās pirmo salonu Baltijas valstīs tirdzniecības centrā Spice Home, King Koil Baltic valdes locekle un īpašniece Regīna Vucāne.

King Koil ir viena no vecākajām un pasaulē vadošajām matraču un gultu ražotnēm (ASV), kuras produkciju izmanto prasīgākie klienti un prestižākās luksusa klases viesnīcas visā pasaulē.

King Koil Baltic ir vienīgā kompānijas pārstāvniecība Baltijas valstīs un Latvijā darbojas kopš 2015. gada, savu produkciju piedāvājot mēbeļu salonā Kate. Jaunajā King Koil salonā Spice Home klientiem tiks piedāvāti vairāk nekā 60 matraču un gultu modeļi, 400 dažādus auduma veidi, guļamistabas mēbeles, gultas aksesuāri un gultas veļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē pirmais peldošais ātrās ēdināšanas restorāns Burger King tiks atvērts uz Tallink Shuttle prāmja M/S Star, kas kursē maršrutā Tallina–Helsinki, jau 2016. gada pirmajā ceturksnī, informē AS Tallink Grupp.

AS Tallink Grupp un Restel Oy pārstāvji vakar Helsinkos parakstīja vienošanos par populārā ātrās ēdināšanas restorāna Burger King koncepta franšīzes atvēršanu uz prāmja M/S Star.

Ātrās ēdināšanas restorāns Burger King uz M/S Star tiks izbūvēts prāmja plānotās tehniskās apkopes laikā nākamā gada sākumā. Restorānu plānots atvērt 2016. gada pirmajā ceturksnī. Ātrās ēdināšanas restorāns atradīsies uz 9. klāja, aizvietojot restorānu Quick&Easy, kurā šobrīd ir iespējams iegādāties picas un hamburgerus. Ātrās ēdināšanas restorānā Burger King būs gandrīz 300 sēdvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā ātrās ēdināšanas ķēde Burger King Rīgas centrā, Merķeļa ielā atvērs savu jauno restorānu.

Jaunākajā, 295 m2 lielajā restorānā ir 70 vietas. Komentējot jaunā restorāna atvēršanu Rīgā, Laura Maaranda, Burger King komercdirektore Baltijas valstīs, sacīja:

"Esam patiesi priecīgi sniegt vēl vienu iespēju nobaudīt mūsu burgerus Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, tagad Merķeļa ielā, kas ir lieliska atrašanās vieta, jo atrodas tuvu daudzām galvenajām galvaspilsētas vietām, piemēram, centrālā dzelzceļa stacija, starptautiskā autoosta un daudzas viesnīcas, tostarp, Tallink Hotel Riga, rosīgajā Rīgas centrā. Šis ir mūsu septītais atvērtais Burger King restorāns Latvijā un 20. restorāns Baltijas valstīs."

Tallink Grupp 2019.gada nogalē iegādājās Burger Kingi Baltics franšīzi, un pirmie restorāni reģionā tika atvērti 2020.gada pavasarī. Šobrīd reģionā kopumā ir atvērti 20 Burger King restorāni Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallink Grupp pirmos globālās ātrās ēdināšanas ķēdes Burger King restorānus atvērs 2020. gada 2. ceturksnī Tallinā.

Pirmais restorāns tiks atvērts tirdzniecības centrā Rocca al Mare, otrais – Ülemiste tirdzniecības centrā.

2020. gadā kompānija plāno atvērt restorānus arī lielākajos tirdzniecības centros Latvijā un Lietuvā.

Tallink iegādājās Burger King franšīzes tiesības šī gada septembrī, un kompānija ir paziņojusi, ka tā plāno atvērt kopumā vairāk nekā 50 Burger King restorānus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Šajā rudenī Latvijā un Lietuvā kompānija nodibināja meitasuzņēmumus Tallink Fast Food, kas pārvaldīs restorānus šajās valstīs, uzsākot arī atbilstošu restorāna vietu meklēšanu un izvērtēšanu, darbinieku piesaisti un procesu vadību restorānu darbībai. Burger King ieviešanu Baltijas valstīs vada Tallink Grupp Krasta tirdzniecības vadītāja Katre Kõvask.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Pigu Grupas platformai pievienojušās jau 1100 kompānijas

Anda Asere, 30.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar tiešsaistes tirdzniecības platformas "marketplace" ieviešanu "Pigu Grupas" internetveikalu sortiments paplašinās par desmit tūkstošiem vienību mēnesī.

"Dažu mēnešu laikā kopš darbojas "marketplace", reģistrācijas procesu pilnībā ir veikušas vairāk nekā 1100 kompānijas no visām trim Baltijas valstīm. Lietuvā ir lielākais tirgus, tāpēc vairāk nekā puse pieteikumu veido Lietuvas uzņēmēji, savukārt otru daļu veido pieteikumi no Latvijas un Igaunijas. Aptuveni 50 tirgotāji jau ir uzsākuši pārdot savas preces interneta veikalā 220.lv, tāpēc paredzam, ka dažu gadu laikā tirgotāju skaits visās trīs valstīs pārsniegs divus tūkstošus," teic Daiņus Ļuļis (Dainius Liulys), "Pigu Grupas" izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar trīs restorānu atvēršanu Latvijā, globālā zīmola Burger King franšīzes īpašnieki Tallink Grupp plāno radīt aptuveni 100 jaunu darba vietu.

Tallink Grupp paziņojusi, ka otrais Burger King restorāns Latvijā tiks atvērts Rīgā, Vienības gatvē bet trešais restorāns - Vecrīgā, Audēju ielā, informē uzņēmumā.

Restorānu Vienības gatvē paredzēts atvērt līdz 2020. gada beigām un restorānu Audēju ielā - 2021. gada pirmajā pusē.

Jau vēstīts, ka pirmo ātrās ēdināšanas ķēdes restorānu plānots atvēts iepirkšanās un izklaides centrā Akropole 2020. gada beigās.

“Drīzumā varēsim paziņot arī pirmo divu restorānu atvēršanas datumus, kas ieplānoti jau 2020. gadā. Šobrīd notiek aktīvs darbs pie restorānu iekārtošanas un aprīkošanas, kā arī procedūru izstrādes un personāla atlases veiksmīgai restorānu darbības uzsākšanai Akropolē un Vienības gatvē, vienlaikus ievērojot visus pašreizējos drošības noteikumus un pasākumus," komentē Tallink Grupp krasta mazumtirdzniecības biznesa attīstības vadītāja Katre Kevaska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Burger King 89 Vācijas restorāniem atņem franšīzi

LETA--DPA, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV ātrās apkalpošanas restorānu tīkls Burger King trešdien paziņoja, ka 89 no 700 Vācijas restorāniem atcēlis franšīzi saistībā ar negatīvu publicitāti par darbinieku zemo atalgojumu.

Kādā televīzijas pārraidē šā gada maijā tika apgalvots, ka darbiniekiem šajos restorānos likts mainīt pārtikas produktu derīguma termiņu un tajos trūcis tādu ikdienišķu sadzīves iekārtu kā trauku mazgājamās mašīnas un atkritumu saspiedēji.

Taču visnopietnākās apsūdzības tikušas paustas par krāpšanos ar atalgojumu, restorāniem nemaksājot par virsstundām un nenodrošinot papildu piemaksas.

Franšīzes atcelšana nozīmē, ka tagad šiem restorāniem nepieciešams atrast citus īpašniekus, kas tos pārvaldītu.

Burger King Eiropas struktūrvienība vēsta, ka licence atcelta arī uzņēmumam Yi-Ko Holding, kas ir lielākais Burger King franšīzes ņēmējs Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Burger King iepērkoties, radīsies pasaulē trešā lielākā ātrās ēdināšanas ķēde

Lelde Petrāne, 26.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Burger King apstiprinājis plānus iegādāties Tim Hortons, Kanādas kafijas un virtuļu ķēdi, maksājot aptuveni 11 miljardus ASV dolāru (8,3 miljardus eiro), ziņo BBC.

Darījums radīs pasaulē trešo lielāko ātrās ēdināšanas ķēdi ar 18 000 restorānu 100 valstīs.

Jaunās grupas tirgus kapitalizācija būs aptuveni 18 miljardi ASV dolāru.

Burger King galvenajam akcionāram 3G Capital apvienotajā uzņēmumā piederēs aptuveni 51%.

Vorena Bafeta investīciju uzņēmums Berkshire Hathaway nodrošinās aptuveni 25% no finansējuma.

Uzņēmumi arī pavēstījuši, ka galvenā mītnes vieta atradīsies Kanādā, kur korporatīvie nodokļi ir zemāki. ASV uzņēmuma ienākuma nodokļa likme ir 35%, bet Ontārio, Kanādā - 26,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru