Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums "Slyfox", kas pārstāv automašīnu koplietošanas pakalpojumu zīmolu "Carguru", sadarbībā ar Swedbank papildinās savu autoparku ar jaunām, videi draudzīgām automašīnām. Investīcijas autoparka palielināšanā mērāmas 1,7 miljonu eiro apmērā.

Ar Swedbank atbalstu SIA "Slyfox" jau iegādājies 26 “Toyota” markas automašīnas ar samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Tādējādi Latvijas iedzīvotajiem ikdienas lietošanai ir pieejamas vēl vairāk "Toyota Yaris", "Toyota Corolla" un "Toyota RAV4" automašīnas ar hibrīda dzinējiem.

“Mums ka uzņēmumam svarīga zaļā domāšana un mēs redzam, ka arī mūsu klientiem svarīgs ir ne tikai komforts, bet iespēja izmantot videi draudzīgus mobilos risinājumus, kas samazina nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi. Piešķirtais finansējums ļāvis mums būtiski papildināt mūsu autoparku ar modernām un videi draudzīgākām automašīnām. Ir būtiski uzsvērt to, ka izvēlētie auto modeļi ir Toyota pašuzlādes hibrīdi un tie dod mūsu klientiem iespēju laiku pavadīt ceļā, nevis veicot auto uzlādi,” komentē "Carguru" dibinātājs Vladimirs Reskājs.

"Carguru" darbību sāka 2017.gadā. Pērn uzņēmuma klienti kopumā veikuši vairāk nekā miljonu braucienu, nobraucot teju 15 miljonus kilometru. Analizējot "Carguru" koplietošanas pakalpojuma lietotāju paradumus, secināts, ka aizvien vairāk iedzīvotāju izvēlas atteikties no personīgās automašīnas uzturēšanas, dodot priekšroku īstermiņa automašīnas nomai, jo tas ir izdevīgi it īpaši pašlaik, kad izmaksas, kas saistītas ar personīgās automašīnas uzturēšanu - degviela, apdrošināšana, apkope u.tml., pieaug ar katru dienu.

“Videi draudzīgāku mobilitātes risinājumu meklēšanu šobrīd pamato gan pieaugošās degvielas cenas, gan arī mērķtiecīga virzīšanās pretī ilgtspējīgākai ikdienai. Arī koplietošanas automašīnu klienti aizvien biežāk pieprasa pakalpojumu sniedzējiem domāt par vides aspektiem, palielinot kopējo sabiedrības izpratni par videi draudzīgākas mobilitātes nodrošināšanu," piebilst Swedbank Līzings vadītājs Latvijā, Jānis Paiders.

SIA "Slyfox" dibināts 2016. gadā. Pērn tas strādājis ar 1,84 miljonu eiro lielu apgrozījumu, nopelnot 206 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprinot savas pozīcijas vietējā tirgū, Latvijas pirmais auto koplietošanas uzņēmums SIA “Slyfox”, kas strādā ar zīmolu “Carguru”, papildinās savu autoparku ar 50 jaunām Toyota hibrīdautomašīnām.

Auto iegādei piesaistīts finansējums no Citadele Leasing viena miljona eiro apmērā.

“Neskatoties uz to, ka uzlādes staciju tīkls Rīgā un Latvijā kopumā attīstās, vēl nepieciešams laiks, lai pāreja uz elektroauto būtu ērta arī koplietošanas tirgus lietotājiem. Tas arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc “Carguru” autoparks papildināts ar Toyota pilnā hibrīda elektriskajiem automobiļiem. Minētie auto ir pašuzlādes - tos nav nepieciešams pievienot elektrotīkliem, un tas nerada neērtības mūsu lietotājiem,” uzņēmuma investīciju raksturo tā dibinātājs Vladimirs Reskājs.

“Iedzīvotāju interese par auto koplietošanas pakalpojumiem aug gadu no gada, taču īpašu pieprasījuma kāpumu jūtam no šī gada otrā ceturkšņa,” norāda uzņēmuma dibinātājs, vienlaikus atklājot, ka “Carguru” lietotāju iecienītākais auto modelis ir Toyota CHR Hybrid.

Komentāri

Pievienot komentāru