Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī Citadeles grupas peļņa pieauga par 30%, salīdzinot ar 2014. gada 1. ceturkšņa peļņas rādītājiem, un sasniedza 7,6 miljonus eiro. Citadeles grupa ar jaunajiem akcionāriem turpina attīstību, veiksmīgi strādājot pie pakalpojumu kvalitātes un darbības rādītāju paaugstināšanas, informē bankas Citadele ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viena no bankas Citadele prioritātēm esot mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana. Šī gada pirmā ceturkšņa laikā skaita ziņā visvairāk jauno kredītu līgumu bankā Citadele parakstīti ar lauksaimniecības un tirdzniecības nozares uzņēmumiem - 64 %.

B. Ābelniece informē, ka liels pieprasījums bijis valsts atbalsta programmai mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem - konsultācijām bankā Citadele par iespēju saņemt hipotekāro kredītu pirmo piecu dienu laikā pieteicās vairāk nekā 800 ģimenes. Valsts atbalsta programmas mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem ietvaros Citadele līdz ceturkšņa beigām piešķīra 64 hipotekāros kredītus.

2015. gada 1. ceturksnī bankas Citadele izsniegto maksājumu karšu skaits palielinājies par 27% salīdzinājumā ar 2014. gada 1. ceturksni.

Citadeles klientu noguldījumu portfelis investīciju pakalpojumu segmentā 2015. gada 1. ceturksnī palielinājās par 4%, sasniedzot 0,9 miljardus eiro. Bankas Citadele meitas uzņēmums IPAS CBL Asset Management ir viens no vadošajām ieguldījumu pārvaldīšanas jomā Latvijā.

Veiksmīgas darbības rezultātā, noslēdzoties šī gada 1. ceturksnim, Citadeles grupas pašu kapitāls bija 189 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada beigām (bankas - 179 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk).

Bankas vadības un jauno akcionāru vīzija ir attīstīt Citadeli par vadošo banku Latvijā attiecībā uz kvalitāti un piedāvāto produktu daudzveidību.

Citadele ir Latvijas vietējā banka, kas piedāvā banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. 75% plus viena bankas Citadele akcija pieder investīciju kompānijai Ripplewood Advisors LLC un starptautisku investoru grupai. Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Komentāri

Pievienot komentāru