Tirdzniecība un pakalpojumi

Coca-Cola peļņa Latvijā sarukusi teju par 80%

Gunta Kursiša, 18.09.2012

Jaunākais izdevums

2011. gadā dzērienu vairumtirgotāja Coca-Cola HBC Latvia apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 8,88%, tomēr uzņēmuma tīrie ieņēmumi pērn sarukuši par 79,15%, liecina informācija Lursoft.

Aizvadītajā gadā Coca-Cola HBC Latvia apgrozījums bija 19,152 milj. Ls. No kopējā apgrozījuma 18,4 milj. Ls veidoja ienākumi no pārdošanas vietējā tirgū, 395,9 tūkst. Ls – ienākumi no eksporta, bet 335 tūkst. Ls – citi ienākumi no pārdošanas, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma peļņa 2011. gadā veidoja 124,4 tūkst. Ls iepretim 597 tūkst. Ls peļņai 2010. gadā, tādējādi uzrādot teju 80% kritumu.

Šajā gadā Coca-Cola HBC Estonia uzsākusi Coca-Cola HBC Baltic restrukturizāciju, kas sevī ietver Coca Cola HBC Latvia un Coca-Cola HBC Lietuva iegādi.

SIA Coca-Cola HBC Latvia pamatkapitāls ir 17,315 milj.Ls. Šā gada nogalē uzņēmums svinēs savu divdesmito pastāvēšanas gadadienu.

Patlaban Coca-Cola HBC Latvia vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais CC Beverages Holdings II B.V.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bolīvijā jauna ēra – no šodienas «kapitālistu» kolas vietā pavēlēts dzert «sociālistisko» mokočinči.

Maiju pastardienas datums Bolīvijas patērētāju gaumes reformai nav izvēlēts nejauši. Ārlietu ministrs Davids Čokeuanaka komentē, ka tas simboliski nozīmē «egoisma un sašķeltības galu», politiķi citē businessinsider.com. «Pirmo reizi 26000 gadu planētas nostāsies parādē, un tas ir kapitālisma gals un komunitārisma sākums,» saka ministrs. Kā alternatīvu kapitālistu burbuļdzērnienam valdība iesaka pašu tautiešu brūķēto persiku dzērienu mokočinči.

Bolīvija Coca-Cola tradicionālā dzēriena aizliegumā pievienojas Ziemeļkorejai, Kubai un Mjanmai. Tradicionālais amerikānisma zīmols arī nav pirmais, kas Bolīvijā kritis nežēlastībā. Tieši pirms gada līdzīgu motīvu dēļ – pret globalizāciju un par nacionālo savdabību – un neatkarīgi no zvaigžņu stāvokļa no valsts tika padzīta McDonald’s ķēde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bafeta lielākie ieguldījumi dienas laikā nopelna 840 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju guru Vorens Bafets aizvadījis veiksmīgu dienu akciju tirgū, raksta MarketWatch.

Desmit lielāko Vorena Bafeta kompānijas Berkshire Hathaway ieguldījumu vērtība pirmdienas laikā palielinājās par 838,7 miljoniem dolāru, liecina FactSet analīze, balstoties uz datiem par investīcijām, ko kompānija sniegusi pērnā gada 31. decembrī.

Lielākais V. Bafeta ieguldījums – aptuveni 463,5 miljoni Wells Fargo akciju, - cenai augot par 38 centiem, nopelnījušas Bafetam aptuveni 176,1 miljonu dolāru.

Coca Colas akcijas cenas kāpums par 24 centiem Bafeta bagātību palielinājis par 96 miljoniem dolāru, bet American Express akcijas cenas pieaugums par 90 centiem vairoja viņa ieguldījuma vērtību par 136,45 miljoniem dolāru.

IBM akcijas cena pieauga par 2,16 dolāriem, tādējādi palielinot Bafeta ieguldījumu par 166,3 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru