Citas ziņas

Daļa banku cenrādi jau piedāvā apskatīt gan latos, gan eiro

Žanete Hāka, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa banku jau sākušas paralēlo cenu atspoguļošanu mēnesi pirms likumā noteiktā termiņa.

Cenrādi gan latos, gan eiro var apskatīt SEB bankas, Swedbank, Citadele bankas, DNB bankas un citu banku mājaslapās.

Tāpat SEB bankas klienti no 1. septembra abās valūtās var redzēt sava konta kopsavilkumu internetbankā un mājas lapā iepazīties ar bankas sniegto produktu un pakalpojumu cenrādi latos un eiro, informē bankas pārstāvji.

SEB bankas internetbankas galvenajā izvēlnē pieejams eiro un latu kalkulators, kurā ievadot summu latos vai eiro valūtā, uzreiz redzama izvēlētajai valūtai atbilstošā summa. Uzņēmēji internetbankā vai bankas filiālē no 1. septembra līdz 1. novembrim var pieteikt eiro banknotes un monētas sev nepieciešamajā apjomā. Eiro skaidras naudas priekšpiegādi uz uzņēmuma norādīto adresi sākot ar 10. decembri veiks viena no inkasācijas kompānijām – Eurocash1, G4S un Evor, ar kuru uzņēmējs būs noslēdzis līgumu.

Jāpiebilst, ka augusta beigās Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) un sešas lielākās bankas individuāli pievienojušās uzņēmēju brīvprātīgajai iniciatīvai Godīgs eiro ieviesējs, parakstot memorandu un tādējādi apliecinot gatavību Latvijā ieviest eiro klientiem maksimāli draudzīgi. Šīs bankas aptver 84% no kopējā Latvijas banku klientu skaita, rēķinot pēc LKA rīcībā esošajiem datiem.

Memorandam jau ir pievienojušās Swedbank, Nordea banka, Latvijas Hipotēku un zemes banka, DNB banka, SEB banka un banka Citadele. Tāpat iniciatīvai pievienojas banku meitas uzņēmumi – līzinga kompānijas un ieguldījumu pārvaldes sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru